Honda Fourtrax 300 starting problem

3 posts in this topic

Hello everyone, this is my first post to the forum. I have a Honda Fourtrax that will not start when you push the start button. no kick start. However it will start if you jump across the two posts on the sylenoid. thus far i only sprayed wd40 into the start and kill switches. any suggestions?

Share this post

Link to post
Share on other sites

My guess is that it is either the start button itself, the wiring that goes to and from it, or the solenoid is not working anymore. I would start at the solenoid, if you have power at the low current feed wire (the small one) on the solenoid when you push the start button, the solenoid is your problem. If not, I would start at the battery and trace back toward the solenoid and see where you lose power, that will be where you find the problem.

Share this post

Link to post
Share on other sites

I had the same problem with my 300EX. I bought a brand new solenoid and that did nothing. After that I pulled the starter off and cleaned it out (I had a bad O-ring on the starter, so water had got in). Has worked perfectly ever since.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
    • By marcuslachance
      I bought a Honda 250sx 1986 but the exhaust is broken. Apparently it's not possible to order a new one. I checked to order one on others compagny but there's noting.
      Do you know which exhaust it's possible to install. Is there a company who sold an exaust to fit on my 250sx.
      Sorry for my english
      Thank you
    • By Npeters
      Im working on a old 1987 honda 125 4 wheeler in the school shop. It will start by getting pulled by another 4 wheeler but wont start with the pull start or Electric Start. When you pull start it it tries to start but when you try the electric start it just turns over but doesnt even act like it wants to start. The spark plug is dry and it shoots fuel out of the back(air filter side) of the carb. Weve had the carb off twice and it is complety clean. What are some things we can try?
    • By ut1w7b
      I have a 94 sportsman 400. It sat for several years before i got it. I have cleaned the carb it will start and run for about 5 min then it will flood. I have torn it down and cant see anything wrong. has anyone else ran into this problem any hel would be great.
    • By kingjosk12
      A week ago I could not even get close to starting it. But now I adjusted the valves (exhaust valve was not closed). i got it running but would not run without choke. i adjusted the float because it was to low tried starting it up again and it would not even start. So i went back and looked at the valves and the valve was now open again so i adjusted it and it started right up and ran perfect without choke. So i put it all back together thinking it was ready to go. Started it up and let it run for a little bit. i turned it off and tried starting it again there was NOTHING. took it apart and there was 0 compression and the exhaust valve was open again. I am completely lost need help PLEASE!!!:aargh: