chevelle

1994 Yamaha Timberwolf 4X4 won't go into gear

4 posts in this topic

My daughter put it into gear while off and cold then I couldn't get it out of first. After alot of rocking it I finally got it into neutral and cranked. Then it wouldn't go into gear. The shifter feels like it is cycling into the gears (neutral light goes out too) but no hint of engagement. Any ideas? I'm going to open it up next week when I have time.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Can you start those in gear with the hand brake held? What do you mean by cycling into gears?

* Added full year and manufacturer to thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The brake safety switch was removed long ago on this machine (previous owner). By cycling the gears I mean the foot shift lever has the feel and sound (positive clicks) that it is actually going from neutral into first and back (neutral light goes off and on as it should) yet the bike stays in neutral no matter what you do (regardless of whether it is running or not.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check to make sure the reverse switch is all the way forward and locked in place. I have a 96 yamaha timberwolf 250 2x4 and sometime if I don't have it all the way to go forward or reverse it won't go in gear. I can cycle through every gear and the neutral light goes out but since its no locked to go forward or reverse it won't move. I hope this helps solve your problem if you haven't already figured out what the problem is

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • By Homestead
      My bayou was running. Turned it off. Went to start it again about 20 minutes later and nothing.... no electrical power. No lights, no neutral indicator light. Battery good. Jumped starter and it turns over but doesn't start. I'm not sure what the problem could be. Maybe ci igniter or rectifier?