bklion

1987 Suzuki LT 4wd Carb problem

3 posts in this topic

Hi everybody, I have a problem with a 1987 Suzuki LT4wd I just aquired. It ran just OK when I got it except the carb would over flow if you didnt turn of the gas right away, so I figured it was the float or the needle & seat. So I got a carb kit & cleaned the carb ( I thought really good) & installed the new parts. That fixed the overflowing problem & it idles just fine but as soon as I give it gas it kills. There seems to be plenty of fuel in the bowl, I've taken it apart with fuel in it & the bowl is about half full. While idling I shot carb cleaner in the carb intake while working the gas & it reeves up fine. So it seems to me that its not sucking the fuel up out of the bowl. I couldn't find any vacuum leaks & the main jet isn't plugged anybody know what I'm missing? Its a Mikuni Carb & there fairly simple. Any help would be much appreciated. I've had it off & on so many times it only takes about 3 minutes now. Thanks in advance for any help.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Never mind, Thats what happens when your over 50 & you take something apart over a week ago. I pressed the Jet for the needle jet in from the top instead of from the bowl side. Runs great now. I guess if you look at the carb parts breakdown long enough something will click.

Lesson learned, I better not disassemble before I have the parts to Assemble.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LOL...good to see you got it figured out!

* Added year, make, and model to thread title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now