Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

jefafa123

85 polaris trailboss 250 firing trouble

Recommended Posts

so I seem to have some trouble getting my old 85 trail boss to put out a spark. when I first got it it fired just fine but had no compression. After I rebuilt the top end and tried to start it there was no spark so I got on the internet and ordered a used coil that came off of the same bike and it worked and ran good for about two weeks. When I really got the engine going good it would lose power and start to bog down but would quickly recover after a few seconds. Then one day it wouldn't starts and I found that it was not firing at all. Now I`ve put a brand new coil and there is still no spark. Everyone I know seems to think its the cdi box. However when I search on the internet everything points to the stator. Is there a way of testing either one?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Lance Workman
      Guys, had a worn smokey recon 250 to the point it it was fouling plugs. Well pulled the jug looked great and believe my culprit was valve seals. They could not even hold the valve in place. So honed the cylinder for good measure and installed new rings while it was apart. Also lapped valves while it was apart due to little corrosion on the intake valve face, went on and did exhuast while it was apart also. Reinstalled everything, adjusted valves, I cant remember how far out they was but they where out a bit. Well long story short it started up, ran great for about 20 minutes and then randomly died while accelerating. Compression is 60 psi at best.... double checked valve lash and it was way out?? Adjusted it, but you can tell its not right. Still no start, and with rockers arms removed still not compression......? Which making believe ring issue? But why is valve lash  all over the place?! Is there an easy way to check cam to crank timing to make sure it hasn't jump time? Thanks!
    • By Dwight Williams
      Ok, so I bought this scream of a deal the other day - a 94 King Quad 300 for $40.00.  It's been sitting outside with no carburetor on it for about a year.  Its rusty, missing some parts, wiring is all cut up and spliced etc.  No seat, no racks but the plastic is all there minus the headlight housing.  Anyway, who can pass up a $40.00 quad right?  I get it home and looked at the sight glass for oil level, it's about 1/2 oil and 1/2 water.  I drain it, refill it and turn the motor by hand (recoil starter is missing) and it turns over just fine.  I worked on the wiring for about an hour and got it to turn over with the electric starter and got enough of it sorted out to get a spark.  Did a quick compression test, 70 lbs.  Wet test bumped it up to 90.  Ok, so rings and cylinder washed out with water for a year, not too surprised.  I thought 'what the hell' and sprayed some starting fluid in it and it ran for about 2 seconds - enough to show  it's got life.  Since then the compression has gotten worse, I can't get enough pressure to activate the carb diaphragm, therefore no fuel pump either.  The compression is now around 60.
        Anyway, my question is....is it worth it to try to get this thing going?  I tore the top end down today and the cam and one of the rockers is pretty worn.  I figured a top end job would be about $100 or so, depending on the condition of the cylinder but I'll probably have to put a cam and rockers in it as well.  Doing some research on ebay I figure I'll have to spend about $500-$700 to make the whole machine right again.  Much less just to make it run and use as-is but I won't really like it until it's right.  I don't mind doing the work, I actually enjoy it but I'm concerned about what all that water did to the rest of the internals, I can't really test it all out until I can make it run.
      I know it's a basket case but I'm not into it much at all, even if I do the top end and find something else wrong I'm still not out much.  I'm leaning toward ordering the top end parts and going from there unless you can convince me otherwise - any way to check the rest of the internals without tearing it down?  I plan on flushing the oil cooler before I do another oil change, I've drained it twice now and it gets milky almost immediately just turning the starter - I suspect the oil cooler is polluted badly.
       
      I'll get some pictures today if anyone want to see them.
       
      thanks!
    • By dave3dracing
      Hi, I'm a new member
      Just bought a used 08 350 raptor with about 5 hours on it ( very clean ). Started fine when we got it. Now after a few mods (bumper, skid plates, air filter) Now will not start unless you pull in the clutch. I've checked just about everything and also checked that there is no pinched wires. Anybody have any ideas?:bangheadc: Thanks, Dave
    • By payne
      Have an Bear Tracker 250. Dont have the manual or any literature to help with. Anyhow, starts with pull start in gear, and electric starter doesnt work. Also, neutral light doesnt come on. Where should I begin?? Need some direction on troubleshooting all this. Thanks a million.

  • Similar Tagged Content

    • By Ellery Zandt
      Does anyone have a redcat 250 or falcon 250cc that they can share where the two vacuum lines on the carburetor that you run antifreeze through I honestly have no idea where the lines are suppose to go to circulate the antifreeze. 
       
      Any help is greatly appreciated. 
       
    • By BosoxBruce
      Recently I noticed gas leaking from under the gas tank on my 2005 250 2x4. As I looked closer it appears to be leaking from the shut off valve under the tank. It's the valve with the handle that can be turned to open, close or reserve. Can this part be replaced? Thank you.
    • By Derick Joel Smith Trimmings
      Buying a Baja 250 tomorrow for 600 bucks, needs nothing but a wheel bearing, i already know Baja is an off brand crappier. Manufacturer, but does anyone have any tips or knowledge of these bikes? 
    • By fatfarmboy
      Just bought (Tue. evening) an '89 Suzuki 250 4wd that has been sitting out the last 5 yrs. It's complete, including the shift knobs, battery cover, and headlights. It has the optional cooling fan on it (probly stuck - didn't check), and the engine isn't locked up. Plastic looks good and isnt cracked. Racks aren't bent up. Shift lever works, the foot brake moves (needs oil - have to pull it up by hand), and there's black oil and no water in the engine sight glass. Guy was asking $125 and gladly took $100 for it. Anxious to get started on bringing it back to life. Been wanting one of these for years. As soon as I can get to it (working on a junky "Jackel" right now - Chinese Yamaha Timberwolf). I'm going to pull the tank off it and clean it, clean & possibly rebuild carb, put in new plug, and a battery, then see what happens. If nothing, will keep going until it runs. Feel free to respond if you want to, I'm mainly just excited and wanted to tell somebody. 
    • By Flanstone
      I just bought two 1985 TRX250's from my father-in-law. One runs great, the other not so much. The one is having issues with the shifter. The shifter seems to be resting lower than normal. When I press the shifter downward, it just pops back up. Any thougjts as to what the issue might be?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...