Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

surbike11

2007 Arctic Cat 700 EFI massive headache

Recommended Posts

Here is the story. I bought the atv used it one week at the hunting camp no issues. I go back the next week and its working great, I cut it off for a break and go to crank it and it has no spark. I tore the bike completely down(all plastics off). All wiring looked good. I started cheap new plug coil. still no spark. Oh by the way no codes came up either. Next was a ecm because everything was testing out good (stator etc). I put the ecm on and boom it busted right off and was running great. New issue I noticed the wires from the stator going to the rectifier were scorching hot I mean burn you hot. I shut it down and started to research. I checked all grounds again. All grounds were good so I ordered a rectifier. Put the new rectifier on and same thing super hot. So I ordered a new stator and pulsar. Keep in mind the scooter was running great just wires getting to hot. The stator according to all the specs tested out good but I couldn't figure what else to do. So I put the new stator on today and I am back to NO spark. Someone please help I am loosing my mind. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


You may need a new wiring harness. Seems like you have two wires in the harness shorted and they may come and go, depending on if the wires are tight or loose. I have seen wires burnt off inside the insulated plastic coating before.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Steve Howard
      Ran find shut down the quad next day would start and idle when you try to accelerate it would start popping through the carb got a rebuild kit soaked it in chem clean after break down for 12 hours on slow vibrate reassembled and adjusted per manual still the same thing any help would be really appreciated thanks and happy ridding  
    • By Freezeman
      I came across an odd temporary fix for a 1985 yamaha 80 ATV.  It has no spark, yet if I warm the CDI unit up a bit with a heat gun or hair dryer then it fires right up and runs fine until shut off then it returns to no spark until warmed up again. Partzilla shows $217 for a new CDI  
      It's sort of nuts how I found out the fix to warm it up. My old shop TV requires my heat gun warm up around the transformer area every day before it will turn on too.  
    • By dirtybear00
      Hi guys I am new here. Not new to ATV s. I have a 2000 Yamaha big bear foot shift with no spark Looking for manual to down load any tips on where to find one or links be great thanks from Canada  
    • By Kelby 746
      I have a 1987-89 (not sure on the year) Kawasaki bayou 300 that has electrical issues, I have replaced the entire harness with a proven good/used one, new CDI box, and two brand new coils, problem is that it tests no charge at the pickup coil, so I replaced and tested again with a so called good one that had been salvaged out of a blown up 220/250 (not sure which, the left side cover is smaller than my 300) in Missouri. It has a proven good OEM stator. I am trying to avoid buying a new start and pickup coil because it is so expensive so if anyone has a suggestion please let me know.
    • By Jordan Ritzman
      What causes a rod bearing to overheat and seize 
  • Similar Tagged Content

    • By mikeexplorer
      Wiring diagram for 2007 Arctic Cat 700 EFI 4x4
       
       
    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By toonces
      I'm wanting to run Shell Rotella T6 synthetic in the 700 Griz but I can only find it in either 0W-40 or 5W-40 weights, and the manual says it's ok to use everything BUT those weights...5W-30, 10W-30, 10W-40, 15W-40, 20W-40 and 20W-50.
      Would it be ok to use the Rotella 5W-40 or do I need to stick to what's specified in the manual?
    • By chevyboy
      AL righty I did some trading around this weekend and ended up picking up a few 4 wheelers for cheap. I ended up with this one for $500 in it total and well the guy told me it dropped a valve. I haven't really messed with it at all. But this weekend I am going to try and start working on it some to get it running before winter time frame. So what I am asking is a couple of questions.
      1. First off where do I start I tried pulling the pull cord and could not get it to move at all.
      2. I need to get a service manual for this 4 wheeler where can I get it downloaded for free?
      3. what do I need to look for and how do I go about this really. I do have experience with 4 wheelers but this one is a little different to me than others because its a V2 and I have no clue where to start internal on the engines. Most of my experience is on the outside portion of troubleshooting on theses wheelers.
      Please no smart butt answers as i am new to here but just wanted opinions on where to start. Please and thanks wink:
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...