Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

thesandmanisme

1987 suzuki LT230E engine numbers

Recommended Posts



Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Christopher Middleton
      I was given a "Go-Kart" its an old Carter brothers dlx150 but the engine is not the same that came with this Kart. I am trying to ID it so i can look at getting some parts for it. the pictures attached are of the motor and the only ID marks on it. I am thinking its some sort of 200cc from the 1980's does anyone have a better Idea? I am really trying to get a rebuild kit for the carburetor. on the carburetor is  Keihin 63 AA YKT

    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
    • By ezduzit
      picking up atv tomorrow, guys says motor is locked up. he thinks, anyway has been sitting for more than three years. Please understand i have not touched it yet but if his description is accurate im looking for suggestions on freeing it up before  having to tear it down. I'm hoping to get some great info from the pros on Quadcrazy.
    • By Eddie Lambert
      So I picked up a Cannibal that has been sitting for many years. I wonder if anyone can tell me where that vacuum port is on the engine. I’ve found the one to the air box, pressure regulator, and ecu but can’t seem to locate the one on the engine. Thanks in advance for any help. 

    • By bradleyheathhays
      I bought a 2011 Crown Vic with 300k miles 12 mos ago and I'm wondering how to approach servicing the timing belt. I know very little of it's past maintenance records other than what I've done with it this past year. Basically I'm wondering if I should go ahead and attempt to replace it now, or wait til something starts to go wrong. I don't know how timing belts typically go bad...if they just break or start to stretch or what. If this is an interference engine I'm imagining a fairly bad event so I'd like to get educated and be pro active about it.

      Second...Scotty Kilmer teaches that the worst wear an engine sees after changing the oil is before the oil gets pumped back into the filter and then into the engine components during the first engine restart. But he says if you disable the ignition spark somehow when cranking for the first time again, the lack of combustion in the cylinders helps with reducing this kind of wear quite a bit. I don't have an owner's manual and I'm not sure what fuse to pull to disable combustion ignition, or if removing a fuse would be the best way to do this. Any opinions on how this should be done?
  • Similar Tagged Content

    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By Bwdeaton
      I recently picked up a king quad 700 that doesn't run in the hopes of getting it running by spring. It had been previously taken apart some and a few pieces are missing in the engine, but the frame is complete and in good condition. The motor will need a piston, rings, cylinder, cams, and a few misc parts that are missing. Also the cases will need to be split to remove the pieces of piston that are in the crankcase. The piston blew up at high rpm and did a number on the cylinder so I'm trying to find out if it would be worth rebuilding this motor it buying another engine to swap in. There may be more damage to this engine that I can see so I was wondering how bad the insides of it could be considering it destroyed the piston. I have found a motor for 1200 plus 200 shipping, the only problem is I don't have that much now and I would have to save up a while before being able to afford it. Any suggestions appreciated.
    • By Steve1266
      I went out to ride my quad today. When I started it up it ran for a minute, then died. Since then it will turn over but won't start. I've check the spark plug and get great fire. I have had this quad for about 6 months, and very new to breaking it down. But need help. Thanks
    • By evlsnke
      loud clicking, snapping noise under load when accelerating.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...