Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

thesandmanisme

87 lt230e, starting problem

Recommended Posts

When I use the electric start, the starter motor turns just fine. But the engine won't kick over. But it will bump start if I how it behind a truck. Starts and runs. Anyone have any suggestions as to why it won't electric start? Its got a new battery in it.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Monika Novakov
      1988 Kawasaki 220 Bayou trying to remove generator/ starter 1way clutch cover to be able to replace 1way clutch. All bolts are removed case cover is dripping what oil that remains...but I can't get the cover to come off..what am I missing? Thx in advance.
    • By 79davecampbell
      just bought a 2000 polaris 325. was told i vould pull start and ride but needed new battery for electric start. so bought new bat and charged it but nothing. while spraying with a hose after a ride it all came on. neutral light cooling fan and then quit. checked those things in the black bag and power at both ends. starter will roll when i jump solenoid. power to the ignition switch jumped that but still nothing. maybe switch for headlight and starter? NEED HELP PLEASE. 
    • By Dana Hudson
      Hey everyone, hoping to get some help here... my kids 03 KTF 50 Quad has always ran great... they were riding it a couple of hours a few days ago and it died a couple of times (not normal) but started right back up. A few days later my 5 year old wanted to take it for a spin so I started it (2 pulls) and he took off.. he made it a couple hundred yards and it died and we havnt been able to start it since. I have new gas, good spark and 120 psi compression.. it will not start with starter fluid in the intake or even in the cylinder.. the fuel bowl has fuel at the carb... what am I missing? It’s driving me crazy!!
    • By bradleyheathhays
      So I got this '96 Jeep Cherokee XJ that cranks but doesn't start.  It's got around 180k on her but I keep everything in good shape.  Batt seemed strong.

      I used to drive it everyday but this past year I've driven it only about twice a week.  It's been just slightly slower to start in the last couple of months, but just barely slower.  Was guessing it had something to do with aging plugs or something.

      Drove it yesterday and everything was normal like always, sat overnight and today it cranked but didn't catch.

      Any ideas on where to start?
    • By Elijah Stone
      Hi all new to the forum I have a Yamaha Moto 4 champ (100cc?) (YFM100) so I've been trying to get this thing to start for awhile honestly I'm running out of ideas so I'll start with the things Ive replaced and done first it was not trying at all and then I put a brand new battery then the terminals broke so I bought some nice copper ones fixed that up so now battery is got good voltage and all that I have checked all the plugs cleaned everything off so anyway it still wasn't trying but I couldn't get the crank case off and I didn't think using fire was a good idea lol so I busted the crank case off on the left side(if you are sitting on it) wierdly enough the flywheel started spinning I thought it was odd but went with it then I replaced the spark plug still wasn't getting spark so I replaced the ignition coil then it was getting spark next the carburetor was really gross I cleaned it out still wasn't working so I in turn decided just to replace it with a new one so I did (PS I never figured out how the fuel lines hook up if someone wants to help with that to lol) also for good measure put a new air filter so then I pressing the button Everytime I replace something and nothing so then I think what if it's the stator so I have no idea what a good or bad stator looks like but me being to rough I broke the wires on the thing but still no changes the fly wheel spins gets compression (I think) getting spark from spark plug idk other tidbits that might be useful I don't have a clutch line so idk if that has something to do with it I do have the break zip tied in to bypass the safety feature also the throttle cable is in fact broken and I'm working on buying a new petcock for my gas tank because my current one is broke I have very limited money this is supposed to be a project before I go to school for welding and automotive tech so I don't have any money to get a mechanic lol but I'm pretty confident in my ability to do anything u suggest any suggestions are welcome I'll edit and submit pics
  • Similar Tagged Content

    • By Admin
      View File 1985-90 Suzuki Quadrunner LT230 Service Manual
      1985-90 Suzuki Quadrunner LT230GE, LT-F230G, LT230S Service Manual
      Submitter Admin Submitted 06/29/2019 Category Suzuki ATV  
    • By Admin
      1985-90 Suzuki Quadrunner LT230GE, LT-F230G, LT230S Service Manual
    • By kingjosk12
      A week ago I could not even get close to starting it. But now I adjusted the valves (exhaust valve was not closed). i got it running but would not run without choke. i adjusted the float because it was to low tried starting it up again and it would not even start. So i went back and looked at the valves and the valve was now open again so i adjusted it and it started right up and ran perfect without choke. So i put it all back together thinking it was ready to go. Started it up and let it run for a little bit. i turned it off and tried starting it again there was NOTHING. took it apart and there was 0 compression and the exhaust valve was open again. I am completely lost need help PLEASE!!!:aargh:
    • By ut1w7b
      I have a 94 sportsman 400. It sat for several years before i got it. I have cleaned the carb it will start and run for about 5 min then it will flood. I have torn it down and cant see anything wrong. has anyone else ran into this problem any hel would be great.
    • By dblbassdrumer
      [ame]
      [/ame] only when u pull back in the clutch does it make this noise and wanna take off
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...