Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

BigTrees

1986 Bayou 300 choke wiring question

Recommended Posts

Hello everyone, I have a new to me 86 Bayou 300 that I just bought last night to get around the property. It wouldn't start when I bought it but it did turn over with starting fluid, PO said the carb neeeded cleaned. I cleaned the carb today but need to get the choke wired up as it was not wired up when purchased.

I'm hoping one of you can help me get this choke wired up. Coming from the carb it has 2 wires. 1 is yellow and 1 is black. The PO said I needed to ground one and put the other one on a switch.

Should I do it this way or is there another/better way to do it? I'd really appreciate any help I could get!! Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By JacobSlabach
      Hey I have a 97 bayou 300 2x4 (klf300b) that i bought for 1000 last June and sunk another 1000 into it already.  When i went to look at it, the seller had warmed it up before hand (he was riding it when I got there).  it ran good so i bought it and took it home that evening... next morning it wouldn't hardly start.  I discovered the carb was clogged, there was chunks of rust in the fuel valve, the choke lever was missing and other things.  I have since cleaned the carb and replaced the fuel valve and gas lines and cleaned out the gas tank and cap.  
      Enough background on it, the problem is this:  It floods if i push it past half throttle in 4th and 5th gear even going downhill and shifting correctly.  It also has to idle and warm up when you first start it which is really annoying now that its cold...  It also smokes blue smoke for about 15 seconds when started cold-  does not smoke at all once warm but the exhaust still smells like burnt metal.  A friend told me that it didn't have enough compression.  I also found out that the valves are a common cause for low compression on Kawasakis..  I have never adjusted valves before-  the most I've ever got into a engine was a head gasket on a riding mower so I'm new to this.  My goal is to get this bike running and starting cold like a top-  should i tear down and rebuild the top end?  What should i try first?  I tore the carb apart and rebuilt it and fiddled with the air screw and nothing changed.  I also ordered a compression test kit that should be coming in soon.

      Ive also considered just selling it for like $500 and taking the hit-  Id rather not sink too much more into this machine..  lol
    • By pokerl0w
      this bike! did this guy sucker me or what.. ok, looks like this means something is bent that I do not see or one rod is longer vs the other?
      how long do you think this would last before it ripped into the tire? this is the right side, left side tire clears no problem

       
       
      I can not find them on www.kawasakipartshouse.com
       
    • By abe
      can someone tell where  solenoid  located in kawasaki 1994. i been looking all over can find it.
      thanks
    • By Ajmboy
      One of my good friends just added this 2018 Textron Wildcat XX to his garage. He already has an RZR and a few quads but said he only wants to ride this thing now because it’s that awesome. I’m still waiting to find some time and go out with him and hit the trails. Here’s some pics..



       
    • By bradleyheathhays
      '11 Grizz 700 here.  Since I've got some warm weather these next couple days I've decided to start the bike after about a year of just sitting.  Took out the plug and sprayed a good amount of fogging oil on top of the piston to help lubricate things.  After about a minute of letting it soak I stuck my air line tubing in to suck out the excess, but it seems like I didn't get nearly as much in return.  Repositioned the tube enough so that everything that was gonna come out pretty much did.  I'll probably shoot some compressed air down the plug hole before doing the start just to make sure it's all out, as well as cranking it for a second before putting the plug back in.   How long would it take for a bit of standing fogging oil to seep past the piston rings, and where would it go?  I guess into the engine oil?  The oil was fairly new the last time it was started but I'm sure it could stand to be changed after sitting for so long.  If much of this fogging oil got into the engine oil should I do the change before the startup?
  • Similar Tagged Content

    • By Anthony Marceau
      Hi everyone! I have a 1986 yamaha moto4 200 that's been sitting for a while! Cleaned the carb, replaced engine oil, put fresh gas in it. Got it running and went for a ride! It was running great just a little backfire once in a while! I barely made it home on the way back and now the bike won't run at all since then! It will start if I give a little bit of throttle but dies instantly as soon as I let go off the throttle! And even if I try to rev it up it'll sound like its not getting enough gas.. it revs up a couple hundred rpm's and backfires through the carb.. it almost sounds as if I was trying to take off from zero in 5th gear! Nothing is seized though! I dissasembled the head and the piston and cylinder are fine! Rebuilt the carb, replaced the ignition source coil.. I don't know what to do anymore.. compression test shows 90 psi Specs are 128 psi but i'm not sure if I trust my compression tester.. any ideas? Thanks!!
    • By chuckcnm
      Hi, just picked up a MOTO 4 YFM255 and want to replace the rear brake pads. How do I get to the back. Guessing I need to remove the brake disk, question any easy way to do this?
      Thanks
    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
    • By patricknperkins
      Ok, so got this thing, assembled, and even added acid/assembled the battery with a solid trickle charge and the battery is fine.
      As far as I can tell, I have checked all the fuses I can find, but I have ZERO power to anything. Even the console will not light up when turned to ON.
      Is there some sort of hidden parental/child disconnect or safety switch that I'm not aware of? ANY help would be appreciated.
    • By brad1
      I have a 2003 Bayou 250. Suddenly, it won't start with the start switch. No clicking, no neutral light on. It will pull start fine. The battery is new. Any idea what to look at first? Thanks.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×