Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

cbbubby78

1995 Bayou 220 no spark issues

Recommended Posts

can someone tell me what could be the problem if the electric start doesn't turn the motor over but sparkplug fires like crazy but the pull rope turns the motor but no fire on spark plug. thanks for any advice in advance . cbbubby78

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By uzejo
      My lakota has a new carb and just had a top end redone by a professional, but it will not start. The electric start turns it over great, there seems to be compression. It seems like its trying to start, getting right there and just doesnt catch. It does start occasionally, but wont run for more than a couple of minutes and smells rich. Im assuming the carb needs to be tuned, but im just wondering if anyone else has any ideas before i get a chance to work on it.
       
      Thanks
    • By Todd Trask
      Hello All, Finally got around to messing with quad. I found bad grounds & faulty coil. Ordered new today. Stole coil from other quad and made spark......woohooo....👍🏻. Well I temp installed new coil and made spark. Figured I would pour little gas in carb to see if it fires. No fire ..tried a little starting fluid just to see if it would fire. No fire.. well if I have spark, add clean fuel but No fire or booms from quad what’s so ever. Any suggestions..
    • By Ed Zeppeli
      Hi all,

      I picked up this quad after the previous owner couldn't get it going.

      The issue is that I can't get it to fire at idle or at all.

      I've...

      - replaced plug. Decent blue spark. Also tested with spark tester inline.
      - rebuilt the carb. PO had already bypassed vacuum lines from petcock. There's fuel at the cylinder
      - Checked compression with new gauge. reads 190 psi
      - cleaned all contacts I could access.
      - am currently jumping with car battery. Solenoid jumpered.
      - checked cam timing at TDC and adjusted valve lash
      - put gas directly into cylinder to see if it will fire at least momentarily

      Motor turns over well. Plug gets wet. 

      Motor may fire once or twice but smokes through exhaust a bit as if it's trying to fire or combusting.

      This leads me to suspect timing. As mentioned I checked the flywheel mark versus cam marks. Perhaps someone has been in there before because I can't find a 'T' on the flywheel but there is a very visible paint mark which aligns with TDC position on piston. Possibly a slipped flywheel/woodruff?

      Is it possible that if it had seen previous repairs, that the timing could still be off? I'm reluctant to dig into the flywheel/stator area if there's something else I could have missed but all signs point me to that area. Would a bad CDI cause spark timing to be off?

      Anywhere else to diagnose incorrect spark timing?


      I've scoured these forums and elsewhere but I'm posting just in case there's something I've overlooked up until now.

      Thanks very much for reading!


      Warren
    • By Chad Dickerson
      I am goin nuts here! I have a 04 400 air cooled 4x4 , I'm a atv,car,truck,mower mechanic for yrs,just sayin. Ok it cranks and kinda fires now and again then after 5 min of cranking and stopping itl start if u touch throttle itl did then u start all over! If u let it warm up sumtimes u can throttle it up other times it just does! Just depends on it? When it stays running it runs awesome,no problems except it just does randomly like u shut key off? Sumtimes itl start right back up others itl do the no start thing! IV put new plug,adjusted valves and hot tanked carb? I'm at a loss here guys! Please any other ideas? I don't think it's anything to do with flywheel? It's not the auto it has a hi low reverse lever on left fender and foot shifter? Help please lol
    • By Shawn Hendershot
      Got myself another project. Got it running only to find it has a transmission problem. now I am trying to rebuild it but problem is the bolt that holds on the pull start recoil gear. Any ideas if this is left threaded or right threaded. Left loosy or righty tighty. 
      Thanks.
      Hender
  • Similar Tagged Content

    • By mmgood
      Just bought a 1987 bayou 185 frame and body great shape but have to rebuild motor does any one here have a manual for a 1987 kawasaki bayou 185 ? if you you do please let me know.
    • By brad1
      I have a 2003 Bayou 250. Suddenly, it won't start with the start switch. No clicking, no neutral light on. It will pull start fine. The battery is new. Any idea what to look at first? Thanks.
    • By Barrysquad
      Somehow I lost all of my spark on my 350Big Bear, its a 1990. It ran well for maybe 3 days! Thought it was the carb. Cleaned it 4 times. It was losing power at midrange. Got worse and worse. Finally nothing!
      Are these good coils? I was thinking I could swap?
      2002 Honda-200cc: primary 0.4(ohm-200) secondary 9.0(ohm20k)
      1990 Yamaha-350cc: primary 0.8 secondary 11.0
    • By Wonderwoman
      Hello, well back to where I was last year with this carb. Took my 250 to the mountains for the first time this year and blue smoke, too much gas again. I can't believe that this carb gives me this much trouble. Seems like the choke is stuck but the cable moves freely. Anyone else ever experience this issue? Do you think a new choke cable would maybe resolve this?http://www.quadcrazy.com/atvforum/images/smilies/arghh.gif
      OK it was the choke. Put on all new cable and plunger and she is running 100% again. So now the question is, is the carb getting worn out where the plunger needle goes in the small hole and when I use the choke the needle end doesn't get lined back up with the hole?? We'll see how it runs and now that I know what the issue is I can always pull the choke plunger out and reinstall if I start having this issue again.
    • By Ispperformance
      Having a strange issue with the headlights on my Kodiak. Noticed there are no high beams, and when I switch back to low beam the lights stay off. The low beams will come on, only if I go from off to low. This is what I have going on:
      From Off to Low - Lights Work
      From Low to High - No lights
      From High to Low - No Lights
      Back to Off and to low - Lights work again.
      Just curious if anyone has had a similar issue, or where I should start troubleshooting.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...