Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

ej200421

adjusting my carb on 95 kodiak 400?

Recommended Posts

i was wondering if i could get some help. i been trying to locate where the fuel and air adjustment screws are located on my 95 kodiak 400. i think i found the fuel screw.. i know where the throttle adjuster is but i cant find the air screw. or is there an air adjustment on these carbs?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By AimlessMoto
      Hey guys, new here, but haven't found ANY answer to my specific problem on a Suzuki dedicated ATV forum, so here's to hoping!
      I acquired a 95' Quadrunner 250, 4x4, (LT4WD) for practically nothing with no spark. The PO had tossed in a used stator which didn't fix the problem... so I went all routes (though cheaply) to narrow down the initial problem of no spark. 
      Plug, coil, CDI (caltric) and stator w/pickup (caltric) were purchased and installed. And it RAN, but bogged horribly and would not rev past 1/4 throttle. 
      I checked fuel flow, vacuum lines, all the normal stuff, no issues. I decided to check the valves and cam... well, there was one problem. The cam was 1mm under the lowest spec in the manual. So, in-came a new cam, Stage 1 Hotcams... also threw in a new set of shindy valves, lapped them, replaced the valve seals, and the timing chain. 
      Back together again (w/stock airbox and new oiled filter). Now it idles even better, still boggs at 1/4 throttle, but will rev past it if you hold the throttle open for a second. Ahaha... success!
      So I was able to ride it above 1/4 throttle once I had momentum... could shift through the gears, all was good as long as I kept it over 1/2 throttle. Took a long enough ride to break in the cam properly at least so I won't have to worry about that. 
      Now, I start fiddling with the carb. It's clean as a whistle, stock, with stock jets (new replacement Mikuni jets). Same problem. 
       
      I start thinking, maybe this is fuel related and the bike is having an issue transitioning from idle jet to main jet... so I LOWER the needle by raising the clip 1 spot. Now it revvs up in neutral with no bog, but it boggs about the same trying to ride it. So I move the needle down again with the clip on the top slot. Better, but still has a bit of bog at 1/4 throttle. 
      The last bit of advice I got was to ditch the CV carb... so I sprung for a brand new Mikuni VM30-83 round-slide. Bolted it up, blew into the vacuum tube to fill it with fuel (no vacuum port on this one) and she fired right up... but there is still a bit of bog, it's just masked by the fact that I'm not waiting for the vacuum diaphragm to open. 
       
      So I feel like each little step brings me closer, but not perfect. I'm now wondering if this is still in-fact a carb tuning issue (I have some jets I can fiddle with and maybe lean-out the idle jet a little.) OR if the cheap-a** Caltric Stator/Pickup is what's causing these issues. 
       
      I have a 95' KingQuad with 400 miles on it... like new.. runs like a top... I've tried both the stock QR and the Caltric CDI boxes on it, and it revvs up and runs like a champ. 
       
      The only unknowns between the two systems are the carb, and the stator/pickup. My next step in troubleshooting is to rip apart the King Quad and test it's CDI on the Quadrunner... but considering there is no change to how it runs I doubt it will lead to a solution. 
       
      HOWEVER... I tried the stock CDI just recently after running the Caltric this whole time, and the bike runs like garbage. Hardly idles, and won't rev up at all. So, that is my one smoking gun telling me that it's either the pickup coil or the stator itself. 
       
      Has anyone had a problem even CLOSE to this? I can't image the carb would be causing this many issues, especially going to 2 different ones, both with stock jetting to OEM, and exhibiting the identical symptoms... the only change is when different CDI's are plugged in, or when the needle valve leans out the mixture. 
      Also, I checked the piston, rings and bore when I had it apart and they're like-new... no scoring, rings are loose, cylinder is still round and has honing marks still int he bore. Stock piston, stock bore size and it has 160psi compression. Battery is brand new, and I've tried 3 different R/R's, none of which change any symptoms, but slightly vary the charging voltage by .2-.5 of a volt depending on which unit. Also tried a new coil which changed nothing. 
      ANY help would be appreciated. Too much invested to not get it running right. 
    • By Sonders
      Hey guys.  New guy here with my first Yamaha quad.  Traded for an 01' Kodiak 400 that needs some tlc.  It was running but idle is off, missing some hardware here and there, none of the lights work on instrument panel and front brakes didn't work were the main things that jumped out at me.  I drug it home and have started tearing into it.  Started with fresh oil change and flushed the dirty brown coolant and replaced with fresh coolant.  The carburetor is missing the side cover for the throttle cable and I don't see where I can buy just that cover without buying a complete carb, so went ahead and ordered a new one (hasn't arrived yet).  the Starter relay solenoid was crap and had to mess with it to get it to start half the time so replaced it.  I have a few questions as I'm going through this quad that I'll list below.
       
      1. It has a cut plug on wiring harness under the instrument panel.  Can anyone tell me what this plug goes to?  There currently is not a plug running to the 4wd indicator light on instrument cluster so I'm wondering if 2 of the wires are for that possibly??
       
      2.  Also in the front, there is a air duct under the rack and black plastic panel that runs down to the engine case.  Is there supposed to be some sort of cover or anything over it?  I looked online at parts diagrams and couldn't even find this duct or the duct that runs up by taillight in any of the diagrams.
       
      3. this fuel line on top left side of carburetor; is this what goes to the gas tank cap or is it just a vent line for carb?  Follow up question, where does the line that comes off of the gas tank cap go to?
       
      I'm sure I'll have many more questions as I work through this thing.  Thanks in advance for any replies.
       



    • By David Barsukoff
      Hey, I just bought the kids a LT80 and noticed a small puddle under the machine after they were riding it for a bit. I'm wondering if anyone knows why the fluid coming from the fuel shut off is a red colour, and would have any ideas of where this issue is coming from? I haven't had a real good look at it yet, thought I would ask first. 

    • By John Ford
      i ordered a keihin carb for my 07 trx 90 and it fits nicely but the new cable they sent is way too long and i can't make it work.  the old honda cable cap [that fits on top of the carb] is too small to fit.  the keihin cap is approx 3/4 or 19mm.  honda cap is more like 1/2 in.  the keihin has a rubber boot on the cap where the throttle cable goes through . i don't know how to find the right length [most cites don't give the length].  i'm not sure how cables fit into that boot  and do i need to add the length of the boot to the cable?  the old honda cable is 28 inches total, but the cable movement is only approx 2'' which would not be enough to reach the actuator block on the keihin.  looking to find a throttle cable compatible with the keihin.  any help, please.
       
       
    • By Roy Anderson
      I have a 2002 Suzuki LT-F500F, and am a first time atv  owner. I rode two wheel bikes for many years, and now, two months in to being a new at owner, am just not enamored with the thumb throttle, and I’m wondering if anyone has tried a conversion to a typical twist grip throttle as found on all motorcycles? If so, how do you like it?
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...