Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

bradleyheathhays

Fouled plug pics...diagnosis please?

Recommended Posts

Here's what just came out of the old '11 700 Grizz...

plug%201_zpssrkubckb.jpg

plug%202_zpsze4izhav.jpg

plug%203_zpslnq6h2a9.jpg

The pics indicate some kind of build up on 3 surfaces...the base ring, and on both the electrode and ceramic opposite where the strap attaches. What condition does this suggest?

Also, this article...

How to read Racing Spark Plugs - Dragstuff

indicates since there's no color change in the middle of the ground strap that there's some type of temp problem. Or does this not apply as the article is talking about racing spark plugs?

Thanks

Edited by bradleyheathhays

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Shane Pillar
      Talk about what kind of atv you have and what you do with it.
    • By AKATV
      For those that have been pulling hair out-
      It took me a month to figure this out, but I am glad to report that I have figured out how to repair my 2004 450ES Speedometer

      If you have a Honda Foreman 02-04 450 ES model ( 4 indicator lights on top of meter)
      or a Honda Foreman 99-00 450 ES model ( 3 indicator lights on top of meter)
      or aOnda Rancher 00-03 TRX350ES

      and your display:

      - Is Blank

      - does not show the gear indicator spot at all (not the gear or --) but the
      backwards "L" that goes around the gear position - its just blank

      -your miles and hours have reverted to zeros or all 9"s and possibly now shows KM now instead of Miles

      -your speed shown seems to have almost doubled (possibly KMs per hour even thought it shows Miles)

      What has happened is your EEPROM chip on motherboard has lost the programming due to dead battery for
      a LONG time or an electrical malfunction etc...

      I have borrowed a friends speedometer (a trusting friend) removed the chip from his, copied the data and put it on mine and it reads perfect now.

      I can repair your speedometer it will have 1851 miles and 317.2 hours on it as that is the only copy I have for the 02-04 Foreman 450ES
      I can also do 99-2000 450ES speedometers (3 indicator lights on top of meter) but will have to double-check check on the mileage/hours copy I have and let you know to see if you want that

      I can also do TRX500FM and FE meters and the older Rancher 350ES meters as well but it has to have the above symptoms and not water damaged-caught on fire, cracked lcd, etc....

      If you have one you want repaired just send to me (just the board with LCD) I can repair it for you for $45.00 or barter if you have a second bad meter for parts
      Shipping would be 4 - $5.00 for First Class with tracking and I will pay return shipping
      I will confirm and send pictures to you as well to show a working completed repair on your display
      If there is heavy water corrosion, rust and rot damage etc.. its probably not repairable but I can try if you want -no fix-no pay
      If you PM me or whatever we can work it out I am easy and like you all I am always fiddling/learning with wheelers
      I think you will be happy and you will have more hair -mine is filling back in...................
      Message me if interested
       
      I am now also doing burned out screen repair if your screen has become unreadable due to UV sunburn damage from the sun
      It will appear burned or melted.
      The cost is 45.00 with same or next day turnaround
      Will do partial barter if you have a second speedometer for parts
      PM me if interested
      Before and after pictures below


    • By SD400exGirly
      Hi Ladies,
      I am new to the forum and to riding. I just bought a 2002 Honda 400ex and I love it. I went out riding for the first time last Sunday and I can't wait to get back out there on Saturday. My question is do you wear your wedding/engagement rings while riding? I just recently got engaged and I never take my ring off. It fits fine under my glove and I am wondering if anyone else has lost theirs or had a bad experience wearing it while riding.
    • By Ellery Zandt
      I have no idea where the antifreeze line coming off the thermostat goes too. The carb two nipples in the pic create a vacumme. Can someone help me on this please....!!! my email direct is [email protected]!!!!
  • Similar Tagged Content

    • By thesandmanisme
      1987 suzuki LT230E, manual shows the plug on the underside of engine. Not there. There's an access hole in the skid plate, but no plug. I see a possible plug on the backend of the engine case. Its not underneath but on the low part of the case. Facing the swing arm. Is that it?
    • By thesandmanisme
      1987 Suzuki LT230E, Manual shows the drain plug on the underside of engine, accessible through a hold on the skidplate. No plug there. Only other place I see a possible, is on the lower rear case, on the side not the bottom. Anyone know?
    • By Rexman06
      I'm not getting any spark to the spark plug and I'm not getting any power to the cdi or the stator either need help trying to get this bike going for my dad for the woods any help would be appreciated thanks
    • By Jw7054
      Well today i was working and seeing if i could get my suzuki 160 running. I took the plug out to clean it or see if it needed cleaned. It was covered in oil. Black thick oil. If i heated it up i might of been able to get a drip off of it...(it is like 35 degrees right now). It also clanks when i crank it. The clank is always in the same spot. It never it in a different place. It will turn over but work fire up and idler. It was idling but now it wont. Could i have bad rings or compression. Maybe a head gasket. The top end has a layer of oily filth on it.
      Is having to retighten the chain every few rides normal either? It seems like the chain is always lose.
    • By dlow8
      hello everyone. I purchased a second hand honda foreman 450. I thought I found a diamond int he rough, but it appears to be a rough diamond. haha. My problem is related to two wires under the right rear fender above the tire (see pic). The wires are cut, and I'm unsure where they go. One wire appears to be yellow with a red stripe, the second appears to be a brownish color....... originally I had a green with red stripe wire, and grey wire cut, but I located those and re-wired them. Any help would be appreciated...... I hope this is related, but the iginition switch (neutral light/lights) don't seem to respond. I can crank the quad by arking the cylanoid, but i assume it has something to do with these wires. any help is appreciated. I just need to know where the wires go.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...