Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

fartknocker

Polaris 500 Sportsman Turns over ,no fire

Recommended Posts

Went to start the 500 Sportsman today ,got a turn over no fire.  Well it started once,and stalled after 30 seconds. I thought it was out of fuel,so I poured in around 5 gallons and turned it to reserve.  That's when it started then stalled out. The overflow line is pouring out has too. So I shut fuel off. Thinking float?  

Share this post


Link to post
Share on other sites


Didn't catch this topic, did you get her started? 

Moved topic to Polaris forum and added ATV info into title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Chase Cook
      I have a Yamaha 350 in at once to try to fire up but won't. It's getting gas fire air and it has a lot of compression but still struggles to start check the timing it's top dead center valves are good valves are adjusted everything's working but won't fire I put my hand over the carb suck in gas and it tries to but it makes a lot of black smoke. Also when I put my hand over do you carb and tried to start it there's black black nasty stuff in the gas. So I don't know if it's trying to burn too much or what it is the gas tank clean and it anything to do with the gas it's with it firing. Took the spark plug out and it's pure black. What is dried up black not nasty corroded wet looking. Need help to solve the issue
    • By colin james
      View File 2017-2019 sportsman 450/570 with eps factory service manual
      This  is the factory service manual for the 2017-2019 factory service manual for the sportsman 450/570 with electronic power steering 
       
      Submitter colin james Submitted 09/06/2018 Category Polaris ATV  
    • By Flipper Tiffany Roper Jones
      All I have been through everything. Bought brand new.
      Throttle safety switch 
      Cam and rockers
      ECM
      Carborator
      Stator
      Fuel safety switch 
      Battery
      Everything every forum has spoken of I've bought sealed airbox completely tight unplugged black wire on trans. I have literally done everything in the book.Checked oil today full of gas anyone no anything what might b wrong. Next I'm taking head off and making sure valves seat any ideas.
    • By Ryann Racho
      So Id say about 2 years back I bought a 2013 Polaris Sportsman 500 H.O. off of my uncle. It ran perfectly, nothing wrong at all. I usually go mudding with it or just ride trails with buddies. So as you would assume, the quad is quite dirty from sitting for a few weeks.
       
      STUTTERING PROBLEM: I noticed one day out of nowhere that in high gear at 15-20 MPH, I was already maxed out at 4500-5000 RPM  It would get to 15-20 mph, max out on rpms and start sputtering. It sounded like it was basically acting like it couldn’t go any faster than this.
       
      IDLING PROBLEM: I was fucking with the carberator the other day maybe thinking that is causing my sputtering, and now my idle will shoot up to 2600 on start usually, then I will turn the throttle adjustment down to the normal 1400. The rpms with then fluctuate 10-30 rpms back and forth repeatedly, it will then run for about another 30-60 seconds and the RPMs will slowly drop to about 900-1000 RPM and stall out. I replaced the carburetor and everything seems to be working perfect on that, no leaks and what not but it’s still acting strange. Also, I’ve noticed that when looking into the Electronic Throttle Control that two plates that aren’t supposed to touch have to be WAY past touching to even try to fire up. Even when set at a wide open throttle like that, I still have to give it some throttle to get it to fire up.
       
      Here is what I have done so far: 
      Checked the belt and clutch
      Changed out spark plug (Last one was covered in carbon)
      Cleaned the intake and air box
      Replaced the carburetor
      Replaced the inline fuel filter
      Checked that all lines on carburetor are connected into the right spots
      Checked If intake boot was cracked (Not from what I can see)
      Unhooked and reattached new carburetor (About 4-5 times)
      Cleaned battery terminals and battery off
      Shut on and off Gas Line Cutoff Valve
       
       
       
      My next thoughts are that maybe the TPS is fucked up or maybe the Spark Arrestor is plugged with mud. I was thinking tomorrow to purge the exhaust and also check the ohms output on the TPS.
       
      ANY HELP IS GREATLY APPRECIATED. I HAVE BEEN BATTLING THIS FOR WEEK AND REALLY WANT TO GO RIDING. THANK YOU!
    • By Larry Fox
      Looking for the wiring diagram of the gauge cluster. Thinking about using it on my 2008 that I just bought.. Its gauge is destroyed
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...