Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Marek01

New quads video / wheelies / swiming / forest and more

Recommended Posts



Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dwight Williams
      Ok, so I bought this scream of a deal the other day - a 94 King Quad 300 for $40.00.  It's been sitting outside with no carburetor on it for about a year.  Its rusty, missing some parts, wiring is all cut up and spliced etc.  No seat, no racks but the plastic is all there minus the headlight housing.  Anyway, who can pass up a $40.00 quad right?  I get it home and looked at the sight glass for oil level, it's about 1/2 oil and 1/2 water.  I drain it, refill it and turn the motor by hand (recoil starter is missing) and it turns over just fine.  I worked on the wiring for about an hour and got it to turn over with the electric starter and got enough of it sorted out to get a spark.  Did a quick compression test, 70 lbs.  Wet test bumped it up to 90.  Ok, so rings and cylinder washed out with water for a year, not too surprised.  I thought 'what the hell' and sprayed some starting fluid in it and it ran for about 2 seconds - enough to show  it's got life.  Since then the compression has gotten worse, I can't get enough pressure to activate the carb diaphragm, therefore no fuel pump either.  The compression is now around 60.
        Anyway, my question is....is it worth it to try to get this thing going?  I tore the top end down today and the cam and one of the rockers is pretty worn.  I figured a top end job would be about $100 or so, depending on the condition of the cylinder but I'll probably have to put a cam and rockers in it as well.  Doing some research on ebay I figure I'll have to spend about $500-$700 to make the whole machine right again.  Much less just to make it run and use as-is but I won't really like it until it's right.  I don't mind doing the work, I actually enjoy it but I'm concerned about what all that water did to the rest of the internals, I can't really test it all out until I can make it run.
      I know it's a basket case but I'm not into it much at all, even if I do the top end and find something else wrong I'm still not out much.  I'm leaning toward ordering the top end parts and going from there unless you can convince me otherwise - any way to check the rest of the internals without tearing it down?  I plan on flushing the oil cooler before I do another oil change, I've drained it twice now and it gets milky almost immediately just turning the starter - I suspect the oil cooler is polluted badly.
       
      I'll get some pictures today if anyone want to see them.
       
      thanks!
    • By Skhot K
      Hello! I picked up a YFM400 and I would love to talk shop with knowledgeable co-owners, and I'd love input about the machine from anyone here who clearly knows more than I do! Cheers from NY
    • By Mike8623
      OK guys, Ive got a 1996 suzuki king quad 300. Just where and how do you get to the CDI unit on these? Is there a way to check these if you dont have the suzuki tool or meter?
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Shane Pillar
      Talk about what kind of atv you have and what you do with it.
  • Similar Tagged Content

    • By Dana Hudson
      Hey everyone, hoping to get some help here... my kids 03 KTF 50 Quad has always ran great... they were riding it a couple of hours a few days ago and it died a couple of times (not normal) but started right back up. A few days later my 5 year old wanted to take it for a spin so I started it (2 pulls) and he took off.. he made it a couple hundred yards and it died and we havnt been able to start it since. I have new gas, good spark and 120 psi compression.. it will not start with starter fluid in the intake or even in the cylinder.. the fuel bowl has fuel at the carb... what am I missing? It’s driving me crazy!!
    • By oxidized_black
      tag : zukifreak
       
       
       
    • By LTZ-Zach
      So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.
      I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.
      It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.
      Does anybody know what could be wrong?
      I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.
       
    • By johnwayne
      i have a 2000 suzuki king quad lt-f300f that i picked up as a project bike. it didnt run well when it was parked outside 5 years ago. it cranked after putting fresh gas - but would not run below half throttle, i took apart the carb, cleaned debris, and re-assembled. i suspect that the pilot needle is sheared off - it never protrudes into the throttle body through the pinhole. now to get the bike to ALMOST idle, the throttle idle adjustment knob is all the way up/in. the pilot needle is turned almost all the way in/up (if i understand correct, it should nominally be out 2 1/4 turns or so). and like i said, it will ALMOST idle. floods easily, rides rough.
      wanted to hear from those more experienced than me with suzukis - and im self-taught atv repair, so dont laugh too hard if my verbiage/part names is way off. 
      facing the driver's side of the bike [US] there are three hoses on this side of the carb. without a service manual or way of knowing what was messed up before i got it, i think i have them right: front hose as a vacuum to the petcock, middle hose as vacuum to the fuel pump, rear hose as fuel line from the fuel pump. running the bike in prime position results in flooding even while riding. with all hoses disconnected from the carb, fuel slowly drips from the vacuum line connected to the petcock.
      so just my speculation is that the diaphragm in the petcock is split, and the pilot needle is broke off - causing my inability to not quite idle and the rough ride. this suzuki is hoses and cables everywhere compared to the honda ranchers and yamaha warriors i am used to. I would like to have a plan rather than: replace everything at once.
      is my speculation on the right track, or could something else be at play? say, if the compression was non-existent, would that cause non-idling? i am all ears, look forward to the input.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...