Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

BeardedBackWoods

2000 Yamaha Bear Tracker 250cc Flooded help

Recommended Posts

So we have a 2000 BearTracker 250cc. We got hit by a tornado and it got flooded out. Water was well over the handle bars and it actually moved almost 40 yards by the water. Anyway, I've pulled the carb and drained the tank. New fuel and a "clean" carb. It fires right up first crank like it used to but bogs down after you try and give it any gas. Think it could still be a carb issue? Carb had a fresh rebuild in April and might have 10-12 hours on it since. After we got it out, It was never started until I took the carb off and cleaned it along with draining the tank. Carb has now been off twice with no differences. Any other ideas?

also the water seems to never end in the exhaust. I've gotten out as much as I could but it's still steaming quite a bit like there's more in there. Could this be the problem? I've never had an ATV get flooded out like this one before. Any help or other ideas would be great. Thanks yal. 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Did you also change the  oil and filter?.. Water  vapor  could be coming  from  water  in the oil  boiling  off and  entering  the  intake through the  breather tube for the  crankcase.  Try adjusting the  idle  air  screw and or  the  needle valve settings. Bogging  on  acceleration sounds like  it  isn't  getting enough  fuel  (running  lean) when  you open the  throttle.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

* Topic moved to Yamaha forum and title edited to include full ATV info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Josh Boyd
      I have replaced the cdi box,spark plug,coil and stator but still no spark.
    • By Maxx
      Hello Guys!
      Dumb question. How much oil registers on the oil level gauge while running? The oil level reads correct when off, but while running I can only see just a little bit in the oil level gauge. Makes wonder if the oil isn't circulating well enough.
      Also, whats your preference in battery brands for ATV's (standard or AGM). We don't ride it all that often.
      Thanks in advance for any info.
    • By Maxx
      Hey Guys!
      Can anyone out there possibly provide the torque specs and sequence for the gear case/ clutch cover. Need to replace a leaky gasket. Thanks in advance for info.
  • Similar Tagged Content

    • By oxidized_black
      Yamaha ATV manuals are located in the downloads section here at QUADCRAZY.
      Please visit the downloads section at https://www.quadcrazy.com/files/
      Get 15% at emanualsonline.com with coupon code EMOAFF
      Get 20% at emanualsonline.com with coupon code BLAZE and $50 purchase
      Clymer ATV Manual - Yamaha Raptor 700R
       
    • By YamahaGrizzly
      Damn guys its been a minute since posting here! Hows everyone doing with covid-19 floating around? I hope everyone is staying safe and washing your hands! 
       
      Its been a minute! Myself and Jon got requested to do this video only 1000 times! Eventually Finntrail started a new Blog and got some of their sponsored ATV riders make a video for them so here is ours! We got lots of parts on our Yamaha Grizzly 700 everything you see on my Yamaha Grizzly 700 you will also see on Jons Yamaha Grizzly 700. Thanks for watching and make sure you Like, Comment and Subscribe!
       
      P.s I also said the 1992 Big Bear had a belt lol
    • By Aj Hurtibise
      Hey guys I'm new to the Forum I just got a 2000 Honda trx90 looking to make it go a little bit quicker I don't know much about four wheelers but I am a technician at a dealership so I know my way around a motor.
    • By Admin
      Looking for Yamaha ATV VIN (Vehicle Identification Number) Number Decoders? Once you find your ATV VIN number off the tag on your Yamaha ATV, you can go to all kinds of websites that have VIN Decoders available. The best ones are backed by the Yamaha ATV manufacturer, however there are plenty of aftermarket Yamaha ATV VIN Decoder websites on the web. This topic will stay pinned and if you find any to add, please do it with a reply. 
      The following Yamaha ATV VIN Decoder websites are available where you can just enter your VIN number and it will shows you some of your ATV model details:
      CycleVIN https://www.cyclevin.com/
      KBB.com https://www.kbb.com/vehicle-history-report/
      CARFAX https://www.carfax.com
      autoDNA https://www.autodna.com
      VinAudit http://www.vinaudit.com/
      decodeTHIS https://www.decodethis.com
      VINCario https://vindecoder.eu/
      NICB Theft Check https://www.nicb.org/theft_and_fraud_awareness/vincheck 
    • By Timothy Doerr, Jr
      Hey y'all. I have a Yamaha ymf 250 BearTracker. I got this thing for free from people whose son tore it to hell. So it wasn't in great shape to begin with. i.e. no indicator lights (neutral light for instance), no ignition switch or key( wires were twisted together to make it run), get the picture yet? 
      So when it ran it ran rough and I got it running for a year or two, just something fun for the kids to ride on with me on gravels.
      Now just randomly, the start button stopped working so I had to jump the solenoid, then put a temp start switch in. Kill switch would still work. 
      However, the thing has no spark what-so-ever. I've check continuity through the start button and it shows the contact is working, ohmed out the stator, everything is in spec, the reg/rec tested fine as well. I've replaced the solenoid on the off chance it could've been bad and the cdi unit as well, along the the little solenoid relay unit. I'm still getting no spark. The spark plugs is new as well and the coils to the plug have been tested and are good. I've tested and trouble shooted everything I can on this quad and no luck. I watched countless YouTube "no spark" situation videos and it's not helped. Does anyone have any tips or tricks I could try? Would really appreciate some input on this. Thanks!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...