Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

We have a 2wd Bear Tracker that was flooded out by a tornado and I've since been trying to get it right. I've cleared the water out of the tank and now has fresh fuel, and I've opened the carb so many times I could do it blind folded under 10min. She'll fire up as soon as you turn the key and hit the button, even on a cold start, and idles perfectly. But the second you hit the gas it bogs down and dies. I had it running GREAT for about 10-15min once and suddenly ran like shit and limped it back to the house. I've barely got it to move under its own power since. I'm at a loss at this point. Does ANYONE know of something stupid I could've missed? The carb does have a fresh rebuilt kit that I put on about a month before the flood. It was not started until it dried, I cleared the tank and opened the carb the first time. I guess I'm just gonna pull the entire thing apart again and go from there. Maybe another rebuild kit? I'm gonna swear this thing is clean though. 

Thanks for any ideas

Share this post


Link to post
Share on other sites


Quite possibly some water  laying in the  bottom  of the float bowl  again..  Some  carbs have a bowl  drain  so  you  don't  need to remove the  whole carb to  drain it  out.  Very  possible  there  was  a  little  water left  after the  carb and tank  cleaning ....  or a little  bit  of rust/   crap   came  loose from  somewhere  and is  blocking  a  jet..  I'd  pull  the  carb  and    give it  another  blowing  out and  check   jests and  passages .  No  need for a  new  kit . .... just  pull,  clean  and  it'll  likely  be  fine .  If  you  don't  have  air  available to  blow  out  the  carb  passages, the "canned air"   used  for  computer  cleaning  works  well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the air filter clogged? Sometimes the jets need to be cleaned with a very small wire because the dirt or grime won't come off with the air compressor. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topic moved to Yamaha ATV forum and added make of ATV to topic title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Scott Matthews
      Just picked up a 1989 Big Bear 350 for $250 CAD. Bike was running but lost crank and spark. They've installed a new coil, a couple relays, and installed a Ford starter solenoid in place of the original. Now it cranks but has no spark so they sold it to me. Does anyone have a wiring diagram for this bike so I can test some wiring. Also any ideas as to direction to head would be nice. Lots of things have been hacked together so I know it probably wont be to easy. The ignition switch was replaced with a toggle switch, I already mentioned the Ford solenoid which 1 of the small wires was not re-installed, and a diode or something was removed from the oil temp sensor wire. I'm sure I will find more so a diagram would be amazing.
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
    • By Derrick Lenz
      So I bought a brand new carb that was set and everything. Put it all together and it runs and idles good. The downside is the bottom of the bowl is leaking fuel not a small leak either. I bought one previous and it was a cheap one and it leaked as well so I figured I'd spend the money and by an OEM one and it still leaks. Should I send it into the mechanic and have them adjust the float? I mean for a new carb I was kinda disappointed. Any help would be great! Thanks in advance.
    • By Nigel Bourn
      Hi All
      So far the parts I have to give this ATV some love are:
      Oil and air filter
      Spark Plug
      Diff oil
      Engine oil
      Crush washer for the diff
      New plug and O ring for the engine drain
      New o rings for the oil pump housing
      Anything else I should get?
       
      Cheers
    • By Mudrecon
      Now I need some settings and maybe the "what not to do for Gods sake" before I start dis-assembling. Anything guys. I see there is an idle adjust cable Is there any other settings on this carb? My drain screw appears well used

  • Similar Tagged Content

    • By Adrian Ciotinga
      The title pretty much explains it all. When using the starter I can hear it spinning but not engaging the engine. The wheels also do not engage with the wheels when the clutch is out. The motor has compression if that helps.
      I am new to engine work and repair and I bought this quad with the idea of fixing it up (not knowing the full extent of the damage). The previous owner said it ran but sat for a year (I don’t believe that for a second after opening it up) and had bought a few new plugs and a starter motor, none of which fixed the issue.
      Any help would be greatly appreciated!
      I have attached a few pics of what I think could be wrong.




    • By Paul Maple
      I have a 1999 Sportsman  500, it was running fine, than started to lose power in the winter, I adjusted the idle screw and away I went, than a few weeks ago it died, I have found that i am flooding the engine, compression was at 70PSI and due to the compression release mech. i assume i am good as it compared to the same PSI on a 2000 sportsman 500 i have. i cannot start the atv unless i go full throttle and it starts an runs for about 30 sec than dies, again it is flooded. i ordered a new carb off ebay as i could get one for around $40. put that in same issue, i have checked the timing, (good), valves out of adjustment i adjusted to .006 still same issue, i have found the exhaust lobe and rocker arm to have some wear, i have ordered new ones, but am looking for any other input in this area as well. would the exhaust cam and rocker arm cause the engine to flood? i have used a bore scope and the piston liner has good cross hatching still? any input would be great.
    • By Dee Wilson
      Hey there,
      The short of it: I'm getting a single click when I hit the start, and nothing else.
      The long: I'm a new owner to a 94 Timberwolf. I inherited it with the understanding that it needed a battery. It started without the battery when jumped, so I know it does work. I got the appropriate battery, charged it, and its reading 12.7V. Installed it, and all I'm getting is that click. Cleaned the carburetor today and reinstalled under someones advice, but still nothing. I'm gonna take the battery in to autozone to get it checked, and I was going to head to the spark plug next. But like I say, I'm new to this. Thanks for any and all advice.
    • By Patrick Canning
      So i have a yamaha bear tracker 250. Ice replaced the ignition coil, pickup coil, cdi box, spark plug, neutral safety switch and kill switch are good. Battery and ground are good. But still no spark. What now? Before i burn this thing down.
    • By Zacharia Maisonneuve
      i have a 1993 timberwolf yamaha and the compression is good and lights work but for some reason the electricity is not going to the spark plug(s)! i got a friend to check it out and they said its no use but im not giving up! please help with this!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...