Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Caughtup01

1987 yamaha warrior with no spark

Recommended Posts

I have a 87 warrior that just lost spark. Put new stator, ignition coil, another CDI box and yet still no fire. It turns over just don't have fire. Checked all wiring and it seems to be ok. Shut off switch on handle bars work, all lights work just no spark?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Did  you also  change the  pick up (trigger)  coil and check the  spark  plug ?  Often  it  is  just the pick up  that  fails.

Edited by davefrombc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check   the Warrior  service  manual in the  downloads  section for a wiring diagram.  Possibly  the start  relay is faulty. Since  you have  changed all  the ignition  components ,  it  must be  something  in the  circuit is  open.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By ray desocio
      Anyone have a legible service manual for a Dinli diamond back 50cc? The one on Dinli’s website is a scanned in copy and the wiring diagram is totally unreadable. Got some issues I can’t seem to figure out. I think that Polaris used the same platform these years 2001 ish?
       
      any and all help would be appreciated 
    • By Colin Davis
      I recently acquired a Yamaha bear tracker 250 that does have a wiring harness.  Does anybody have a wiring diagram for the 250s. Also if you have a pin diagram that tells be the colors of the wires going to the cdi and rectifier or just a picture of the plugs would be much appreciated. I can’t find anything on the harness online. I have all of the switches and stuff and I plan on just build a harness myself because I can’t find one to buy.



    • By Devin Hazelwood
      I have a problem finding a wiring harness for this particular ATV. Does anyone know were I can get one or were I can get one that's from a different name but similar harnesses?
    • By Samo121
      Hi everyone, 1st time posting, I’ve got a gy6 quad Chinese one I think wording was all cut up so decided to replace buying a new loon off the net. Problem I’m having is stator wiring not sure how to wire it up as all different colours? Please see photos any advice would be really appreciated thank you .



  • Similar Tagged Content

    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
    • By quadtech62
      I have a 02 Warrior i am trying to build a wiring harness i have looked in the manual and  i am confused... the pick up has 2 wires.  W/R W/G The source rotation coil has 2 wires. One is Red other is white/blue. The manual shows the  the white and blue wire connected to the w/g  right after the stator... so why is these 2 wires connected?  Does not show w/b wire at cdi 
      i have looked at many options with no luck if someone has a 2002-2004 warrior and can take a pic of the wires and location at cdi i would really appreciate it. Thanks
    • By james p
      Hey all new member so I'm sorry if this isn't the correct place to post, but I'm having trouble with a 2000 polaris magnum 500 I just acquired. The quad ran when I got it but was having problems that sounded like the camshaft, and sure enough camshaft lobe was pretty much gone, so we replaced the camshaft and exhaust rockers and now the quad doesnt have spark. We had the quad running right before we tore the old camshaft out and now no spark. Anybody else ever have a problem similar? We've been checking for loose wires, checked grounds, and double checked timing but cant get it figured out so any advice would be appreciated! Thanks 
    • By Chase Cook
      I have a Yamaha 350 in at once to try to fire up but won't. It's getting gas fire air and it has a lot of compression but still struggles to start check the timing it's top dead center valves are good valves are adjusted everything's working but won't fire I put my hand over the carb suck in gas and it tries to but it makes a lot of black smoke. Also when I put my hand over do you carb and tried to start it there's black black nasty stuff in the gas. So I don't know if it's trying to burn too much or what it is the gas tank clean and it anything to do with the gas it's with it firing. Took the spark plug out and it's pure black. What is dried up black not nasty corroded wet looking. Need help to solve the issue
    • By Chase Cook
      I have a 2001 yamaha warrior YFM350x and started to work on it. The person who I got it from put a new top end kit in it. I already took the top end off and checked, brand new still. Had to clean the valves so it can get better compression. Put it back together and turned it over and and made good compression but also had a loud clanking noise at the bottom, put hand over carb and stopped making the noise when I turned it over. And won't start.  I know it is not the top end. Just cleaned it and valves. Need help trying to figure out what's the problem.. thinking it's the crank rod but don't know. If it is the rod can i just get a new rod for it?(would be great if so). Or does it need a hole bottom end . In need of help.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...