Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Enad Nessumsar

2008 Polaris Sportsman 500 EFI HO, 4x4 won’t work in reverse

Recommended Posts



4 minutes ago, Enad Nessumsar said:

Thank you for responding. Yes there is, but I haven’t a clue as to it’s function. Could the fix be that simple?

Dane

Yes that should allow for 4WD in reverse and shuts off the rev limiter. But it's not meant to go full throttle. Try it out holding the button while in reverse.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Aaron Drost
      Hello bought my 2000 polaris sportsman 500 last week bike seems to work pretty good untill yesterday, when in reverse the bike seems to start bogging out? How come? 
    • By Chris Owens
      I have an 04 arctic cat 400 fis 4x4 manual changed the centrifugal clutch,  changed the clutch discs and adjusted the clutch. When shifted into gear forward or reverse it will leap a little but will not go it was moving with the old centrifugal clutch but it was worn out. Any help would be appriciated 
    • By Dwight Williams
      I have a 99 Kodiak 400 4X4 that I picked up for $300.  The previous owner had modified the foot shifter by welding a piece of rebar to it so he could hand shift while plowing.  As you can imagine, the allows for much more torque on the shifter than it was designed to have, and he broke the stopper off of the the shift mechanism.  No big deal, I ordered the part and put it back together, went through the carburetor and off we go, it runs pretty good.  
      The first thing I noticed is that when I put the shifter all the way down it goes into reverse, I'm supposed to twist a knob to get it to reverse but this seems to be disabled.  Also, once in reverse, it's a bugger to get back out.  I have to hold the shifter up, then quickly back down and up again to get it to come out.  All forward gears work fine, clutch is tight, no problems.
      The reverse cable and lever are in tact and seem to move freely.  
      My question is this:  What does one normally have to do to get this thing into reverse?  I assume put it in neutral, twist the knob, kick the shifter down.  Does the brake need to be applied?  I'm not sure what's going on here, I suspect it's been 'modified' as it goes into reverse without the proper precautions, just not sure if the mods were external on internal.
       
      thanks
    • By gouletp
      When it is  cold outside, say 35 deg F and colder, it is very difficult to shift to Reverse from neutral.  Engine temp doesn't have an effect.  I apply the brakes hard with the hand lever and the foot pedal.  In another post I read that high idle can affect shifting when the engine temp is warm. 
      I will try it with lower idle speed once I find the screw.  In the interim, can you tell me if there is some sort of adjustment for the shifter?
      Thank you
    • By YamahaBB350
      I have a Yamaha Big Bear 350 and the reverse doesn’t work, it shifts from low to high easily but it won’t go back to reverse. I’m new to this stuff, so I’ll take any help. Any ideas? 
  • Similar Tagged Content

    • By Joseph Miller
      Hi guys im new here and ive been doing alot of research on my polaris predator i was wondering if anyone on here has wired a different cdi up on there quad? Not a direct replacement that would simply just plug in. I know my white an w/red wires go to my pulsar my green an blue go to my reverse coil but im unsure which is + and which is ground also brown/w is a ground correct? What about purple? Black goes to my kill switch and red is my 12v supply........then ive got yelloww/red , yellow / yellow that goes to my rectifier..........any input on this subject is greatly appreciated thank you all
    • By Christian Brindle
      I have a 2000 Polaris Sportsman 500. The Speedometer got water inside of it and it sat for a long time. So now that speedometer is trashed to say the least and i need to find a replacement. I don't want to put up the cash for an oem one so i was wondering if anyone knew any good speedometers out there i could use. I've found many speedometers i like but don't know how i'd wire it up without the same connection points. Thanks, any input is appreciated
    • By Christian Brindle
      I've already posted here once about this ATV. Lots of people suggested i check the cam and after a couple months i finally got around to attacking it. I got it all apart and got the cam/rockers out. I'm almost positive they need to be replaced, they're pretty scored up and don't look too hot. Just wanted some final opinions before i drop the money on it. I'll also take feedback on the new cam i've chosen.
      Old Cam: 
      New Cam: https://www.amazon.com/hz/wishlist/ls/2GM2J05FQQPCD?ref_=wl_share
      Old Forum: 
       
       
      Thank You.
    • By james p
      Hey all new member so I'm sorry if this isn't the correct place to post, but I'm having trouble with a 2000 polaris magnum 500 I just acquired. The quad ran when I got it but was having problems that sounded like the camshaft, and sure enough camshaft lobe was pretty much gone, so we replaced the camshaft and exhaust rockers and now the quad doesnt have spark. We had the quad running right before we tore the old camshaft out and now no spark. Anybody else ever have a problem similar? We've been checking for loose wires, checked grounds, and double checked timing but cant get it figured out so any advice would be appreciated! Thanks 
    • By Alois Specht
      Hi there , have a KAZUMA 500 JAGUAR the rear diff is permanently locked , how can I get it out of lock just about tried everything I think, ?? .  Thank you your help is appreciated.
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...