Quantcast
Jump to content


Three Keys to Keep Your Winch Running Properly


Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By JohnnyB
      Greetings, 
      Have a 88 LT80 that been sitting for a couple years. Bought a new piston, cylinder and head. Installed these, rolled it over and it quickly locks up.  Took carb apart. It was full of what appears to be 2 cycle oil. Cleaned it, but keeps locking up and 2 cycle oil continues to seap from exhaust port.  When i installed new cylinder, I noticed crankcase was full of oil.  I'm now wondering if that oil is what's getting sucked up into cylinder.  Should there be no oil in crankcase?  If that the case, how is crank and rod lubricated?  Sorry, never worked on a 2 stroke. Thanks!
    • By Whiterabbit
      3500lb, synthetic rope lead and everything needed to install for........................................ $89 bucks!  I'm installing one on my '01 Bombardier Quest and it looks like a legit buy. If you have a RK nearby & you need a winch you might want to swing by before they disappear.
    • By Bobbywolf
      I am working on a basket case for a friend.  It is a 98 Big Bear (YFM350FWB).  It came with a parts machine which is a 96, which I am coming to find out is VERY different from his machine.
       
      Anyway, first thing is first.  I checked compression, 150psi.  Valves are set correctly, and the engine is in time.  I cleaned the carb, and there was some junk in the passages.  It is a chinese carb, which I figured from the lack of markings or lettering altogether.
       
      The bike runs.  It idles ok, but breaks up badly under acceleration.  Pulling a new spark plug shows it is running lean.  White strap, with no black whatsoever.  So I have the carb adjusted with the mixture screw out way too much (about 5 turns), and the diaphragm needle lifted to the top slot.  It is still not getting enough fuel (or too much air).  It backfires through the carb, and cannot get above idle without carrying on.  The carb boot is in good shape, so it isn't pulling any air there.  I did test this as well by spraying ether around the boot when running, looking for intake leaks.
       
      Anything big I am missing here?  I am starting to believe that this chinese carb is the issue.  This quad came with the original carb, which I would like to rebuild and use, but the mixture screw is totally stuck, and stripped way down in its recess.  
       
      Thanks for any assistance.
    • By p5200
      I'm assuming, it's alright to test the engine after adjusting valves without the rear axle installed? Can someone please verify this? I'm waiting on axle parts and wanting to get that done while waiting. Thanks! 🙂
    • By Mhatayas
      So here where I live in Newfoundland Canada, they let you drive your bike on the road provided it’s registered and insured same goes for crossing highways but on trails you don’t need to be insured. And I don’t even think you need a full license to insure your bike they said it was up to the insurance company. I’m trying to get my old 1985 Suzuki 250 registered they have to do a search for it to make sure it hasn’t been in anyone else’s name first. Hopefully it comes back clean I am pretty excited 
×
×
  • Create New...