Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

I've got some good parts left over from my recent 4wd 2003 Big Bear adventure. Used on 2000-2010 Big Bears.
Very good complete head-fits 350 also, came off 400  2002, Have timing chain, gear,  guides, case & trans (2wd)
Fuel tank, harness, misc. electronics, front shocks/springs, also have some other stuff.
Most parts also fit some 90's models, (Kodiak 400 '93-'98), check it to verify. 
Located near Chattanooga, LMK what you need, offer, cash/trade.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


You happen to have a rear diff? Even if the bearings are bad, all I need is a new housing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have the fuel gauge that mounts to the gas tank?  What about the plastic fuel petcock?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tank is complete, but gauges don't last. Tank has a petcock, but i wouldn't remove it and  try reuse it, sorry.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


HI there do you have a rear axle or rear arm supports? I have a 2005 Big Bear 400 that was rolled and hit the rear right tire good. Bent rim and snapped rear arm support component

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, sorry, all the good stuff is listed.
The "some other stuff" is miscellaneous little odds and ends...radiator, fan, 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dave Ayoub
      Ok i am not quick to jump on a forum and post a question without doing my own part and trying to research and solve the problem myself but I cannot find any definitive information anywhere about my problem. I have a Big Bear 350 that I picked up very cheap which had been sitting in a field for years. I am not new to building wheelers but this one has me beat. After rebuilding top end and replacing the carb it fires right up. The vin has some number worn off from being next to the shifter but from the parts in the clutch i assume it is early since 87 parts seem to be the only ones that match. Thats when the plot thickened. 
      Reverse works fine but when in the forward gears it would not go past 1st and was hard to get into neutral. ie. a it took a million clicks up to thump into 1 and as many down to find neutral. still never getting past 1st. within minutes i could hear metal screeching and whirling around in the clutch side of the motor. I took the cover off to find that 3 out of the 4 springs on the centrifugal clutch had broken and were shredded. Also the black mechanism that the pawl on shift shaft grabs moves was loose so it wasnt always grab to change the gear on the transmission. I tightened that mech, and replaced the springs assuming it would solve the problem since the gears were not actually changing from the lever and the carrier should obviously not only have 1 spring left. 
      After putting everything back together it did go into 1st fairly easy but then i again couldnt get it back to N without a million clicks down and couldnt get it to go past 1st. I did one time get it into a higher gear who knows what one but i gained some speed and dropped rpm.
      If i jack both the front and the back wheels off the ground and run the motor it becomes much easier to shift and i can get it to run through the gears pretty well. Usually going into N without a huge fight. not perfect but it does hit neutral and roar while spinning the wheels instead of gain rpm and with the power. 
      I have tried every possible position on the clutch adjustment screw without any noticeable result. I think this could potentially be where my problem lies at this point.
      does anyone know if the case is supposed to be threaded? because mine is not. obviously it seems as though it should be since every other bike ive touched has been. i even took the cover off my quadrunner to make sure it wasnt crazy.
      when the screw is adjusted and the jam nut tightened the screw will just slide back out since there is no threading in the case. accomplishing nothing. 
       
      Does anyone have any insight on any of this? Are my plates stuck, Centrif clutch worn out, case stripped or something else crazy im over looking? 
       


    • By HeWasRidinDirty
      I got this 400, that wouldn't start. It would try, but wouldn't catch. I checked the valves and the L intake was tight at .002. The compression came in around 120. It didn't improve after a couple of drops of oil into the cylinder. So,I figured it was the valve causing the problem. So, I got the valves squared away, but it still won't start. I checked the spark and it seems like it's getting an intermittent spark. It fires a few times then nothing. If l let up on the button and then hit again immediately, it will fire a few more times, then repeat. So, what am I looking at as a possibility? Electrical issues are not my strong point. LOL
    • By dbconn55
      Hi guys I have a 2003 Arctic 250 4X4 it starts idles and runs great for about 10 min. then it spits and sputters and dies but it starts right up like nothing happened idles good till you give gas and it does it again let off the gas and it's idling great again this goes on for about 15 to 20 min. and then it takes off runs good all day like nothing was wrong.
      I cleaned the carburetor it looked like a new one inside found a little gunk in one orifice, new air filter no crimped lines air line to tank good I did put a meter on the battery idling it said 16.5 V that's high I think would a voltage regulator cause this?
      Suzuki shop wanted to sale me a stator for $556.00 but said it could be something else also thought I'd see what you guys say about it
      Thanks
    • By Tahj
      I bought a 2003 Recon from a kid that beat it – all plastics cracked etc, When I replaced the rear brake the inside – axle, rear oil  - were clean and in good shape, so I think Honda won the kid vs quad battle.
      It shifts a little clunky (I made the adjustment) and after riding for a while I get a hot friction material smell I wonder if he used the wrong oil and if any damage was done.
    • By Squirrel
      Several months ago, I finally got around to fixing the bayou. Rebuilt the carb, replaced the fuel selector switch, hoses and fuel filter, and she ran great. Only had 2 minor issues since then where, at higher speeds, it acted like it was choking out when I let off the throttle.
      Lately I've noticed if I let it go for more than a week, it almost drains the battery dead trying to start. I initially thought battery, but after inspecting I found very little if not any fuel flow through the line until it starts and runs.
      I'm a little baffled and don't have much time to mess with it as most my free time right now is spent on getting my rv up and ready for hunting season in the next 3 weeks. So any help on quick diagnosis checks would be helpful. Otherwise I'll just keep starting it every 3-4 days to keep things primed until I'm done hunting.
       
      Oh, and another question on a different topic. Does anybody know what the mounting brackets on the front rack are for? I'm referring to the 2 angled metal tabs with threaded holes that are located on the left, near your knee when sitting on the quad?
       
      Sent from my SM-G950U using Tapatalk
       
       
  • Similar Tagged Content

    • By Dave Ayoub
      Ok i am not quick to jump on a forum and post a question without doing my own part and trying to research and solve the problem myself but I cannot find any definitive information anywhere about my problem. I have a Big Bear 350 that I picked up very cheap which had been sitting in a field for years. I am not new to building wheelers but this one has me beat. After rebuilding top end and replacing the carb it fires right up. The vin has some number worn off from being next to the shifter but from the parts in the clutch i assume it is early since 87 parts seem to be the only ones that match. Thats when the plot thickened. 
      Reverse works fine but when in the forward gears it would not go past 1st and was hard to get into neutral. ie. a it took a million clicks up to thump into 1 and as many down to find neutral. still never getting past 1st. within minutes i could hear metal screeching and whirling around in the clutch side of the motor. I took the cover off to find that 3 out of the 4 springs on the centrifugal clutch had broken and were shredded. Also the black mechanism that the pawl on shift shaft grabs moves was loose so it wasnt always grab to change the gear on the transmission. I tightened that mech, and replaced the springs assuming it would solve the problem since the gears were not actually changing from the lever and the carrier should obviously not only have 1 spring left. 
      After putting everything back together it did go into 1st fairly easy but then i again couldnt get it back to N without a million clicks down and couldnt get it to go past 1st. I did one time get it into a higher gear who knows what one but i gained some speed and dropped rpm.
      If i jack both the front and the back wheels off the ground and run the motor it becomes much easier to shift and i can get it to run through the gears pretty well. Usually going into N without a huge fight. not perfect but it does hit neutral and roar while spinning the wheels instead of gain rpm and with the power. 
      I have tried every possible position on the clutch adjustment screw without any noticeable result. I think this could potentially be where my problem lies at this point.
      does anyone know if the case is supposed to be threaded? because mine is not. obviously it seems as though it should be since every other bike ive touched has been. i even took the cover off my quadrunner to make sure it wasnt crazy.
      when the screw is adjusted and the jam nut tightened the screw will just slide back out since there is no threading in the case. accomplishing nothing. 
       
      Does anyone have any insight on any of this? Are my plates stuck, Centrif clutch worn out, case stripped or something else crazy im over looking? 
       


    • By J Printz
      i have a 2004 Yamaha Kodiak 450 and it is losing oil but does not smoke what is it
    • By Wolf Studios
      Hi guys so I'm looking for any help or advice with a yamaha big bear 350 1997 (i think) it's fairly dirty and just been say for many years, boss says it's a non runner and I've tried and it will not start, ideally would love to do it up and get it running but have been told the engine has gone, cannot find a new engine anywhere. Anything I should check first before just taking the entire thing apart? 

    • By MarkinAR
      Working on my oldest son's buddy's 2000 Big Bear.  He was having some power loss at WOT so i thought it worth while to clean the carb and put at kit in it...or at least clean the OEM jets and use the new orings that come in the kit.  It starts and idles like a champ, but dies and wants to backfire with any throttle at all.  I assume lean because it will run decent with the choke on. Air screw adjusted fine, nice crisp idle.  This one has fuel/air screw, low speed jet, mid jet, and main jet.  I was assuming just trash in the low speed circuit so pulled it and cleaned again, still does the same. 
      Two questions I guess:
      1. Does it sound most likely trash in the off idle circuit?  This one has a few more passages and jets than I'm used to...and a darn diaphragm.
      2. It now really wants to leak at the bowl drain screw.  It doesn't seem to tighten enough to completely stop the flow.  Seat looks good, screw was dirty but cleaned up fine with a touch of 2000 grit paper.  First for me.  Any idea here?
    • By Walter Awe
      I HAVE a 2002 big bear 400 4x4. I have two wires atacking to the front of the carb. What are they for?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...