Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Tim Lamb

Suzuki Quadmaster LT-500f Fouling plugs

Recommended Posts

I have a Quadmaster lt500f. Exhaust pipe glows red, and keeps fouling my spark plugs. Anyone have an idea how to fix this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites


It's running too hot because your air/fuel mixture is most likely off. Did you do any carb work?

* Added ATV info into topic title and moved to Suzuki forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • 1993 KLF300C bayou gasket issue

      Hi everyone, Just looking for some advice on a Bayou 300 that I am working on cleaning up and rebuilding. I bought the beast for 200 and am going to be into it for about 1200 all said and done. I decided after changing the oil three times in just around three hours of driving and having it come out completely black that something was up. That and the clutches were slipping. I believe now that the previous owners had not used the correct oil for the wet clutch system. Both were toasted and nearly metal on metal. Anyway, when I started opening it up I realised there was a massive amount of sludge and gunk inside so I decided to crack open the crank case as well to clean it all up nice while I had the motor out.  This is my question now, I cannot for the life of me find a gasket any where that is for between the two crankcase halves. Is that normal. There was gasket material that was between them originally that would not be reused. Can I just use a gasket maker like ultra black or something of the sorts or am I best off to get gasket material and painstakingly cut out all the shapes and lines and get a gasket made that way? Or does someone know where I could get a gasket? Thanks in advance everyone. Byron

      By Byron Tuininga, in Kawasaki ATV Forum

      • 2 replies
      • 50 views
    • 1990 Suzuki LT 4wd need help running issue

      my atv will start right up will idle fine soon as i try to throttle up engine dies,i have changed gas,new fuel pump and lines great compression 188 lbs.new coil new spark plug adjusted valves dont know what to do also rebuilt carb,any help wanted

      By joseph, in Suzuki ATV Forum

        
      • 34 replies
      • 508 views
    • Early 2000s Polaris Trail Boss 325 4 Stroke Fuel Issue

      I wanted to ask this question before I pull this thing apart and dig into the carb. Very seldom used for a couple years but took it out the other day and it ran like crap. Blows black smoke on throttle (unburnt fuel) and sound like a multi cylinder engine with a misfire. Won't rev very high on full throttle but seems to be smooth at about 1/3 or less throttle. Choke doesn't seem to do anything and thinking perhaps it's stuck closed. If I turn off the fuel and let it run for a minute It will rev like normal under full throttle until it stalls out from no fuel but as soon as I open the fuel line again it goes right back to running rich/flooding.   Any help or ideas would be great. Trying to avoid tearing it apart and rebuilding the carb but the only thing I can think is the choke is stuck cause with the fuel off it will rev just fin seemingly as it's emptying the float bowl.

      By Brian Haley, in Polaris ATV Forum

        
      • 13 replies
      • 170 views
    • Kazuma 110cc gear issue

      Hi... New to the forum. Just purchased 2 quads. A meerkats... no issues at all woth that. And a lacoste 110cc. The 110 starts fine but having an issue with the gears. When in neutral it a saying 2nd on the indicator. And it won't change properly. Can't seem to get 1st or 2nd or reverse. Had it in what I think was 3rd and it drove but struggled. Can't see anything obvious behind the cover. Any pointers would be greatly appreciated. 

      By Danroberts, in Kazuma ATV Forum

      • 0 replies
      • 79 views
    • 2012 king Quad EPS issue

      I have a 2012 Suzuki king quad 750 with EPS I do believe the power steering is not working, I have a plow on it and have to pull very hard on the bars to move the front tires when not moving!! When Moving it is OK, have only been around a Polaris and sitting in the garage I could move the bars with my pinky finger only.  Not the case on my king quad. Fuse is Good,  EPS light comes on when started but shuts off after few seconds, I believe this is normal I have a black and a green wire coming out of bottom of the handlebars, under the headlight,  Not sure when theses are they are not hooked up to anything
      Would love any insight on where to check or what to do Next Matt

      By MFD2012KQ, in Suzuki ATV Forum

        
      • 3 replies
      • 80 views
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×