Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

jason baskins

1997 Polaris 500 wont spark

Recommended Posts

ive recently purchased 2 97 polaris 500"s . ive had both running but decided to build one good 4 whrrler out of boyh. well idecided to put a brand new carbuerator on it and it never hit a lick hasnt hit a lick since .  i checked the the throttle housing on the handle bars for that swith  and checked it every way i know how but still no spark any ideas ? thanks 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Added ATV info into topic title and moved to Polaris ATV forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By WILYUMS
      Took a little ride around the farm today. It was good to get away from the TV, Politicians, and all around bad news. Only an hour or two, but helped recharge me. This is in Western KY on our farm. About 85 degrees today here. I will still get you guys a run down in the newer ohv and atv parks here in this end of the state. But not today I'm thinking of heading back out for a night ride later.








    • By Twilight228
      Good Morning All!,
      After a significant amount of reading and tinkering, I'm stumped.  We have a pair of Arctic Cat DVX 90s (4-stroke), and one of them runs very rich at wide open throttle.  I've cleaned the carb (which was installed new  last year), verified the main jet (80) to be per the original spec, installed a new air filter, tried a hotter spark plug (CR6HSA), and adjusted the valves (tightened a modest 0.0005" but improved starting).  The hotter spark plug may have help just a bit, but not appreciably.
      Just for fun, I swapped the CDI between machines, and that didn't help either.
      Fouling plugs very quickly, but not to the point the machine will not run or start.  [black instantly]
      Logically, I assume I'm revving out, but the other machine doesn't "stumble/blubber" anything like this one.
      Should I try a smaller main jet?
      Any ideas you guys may have would be much appreciated.
      Thanks in advance everyone.
    • By Marc DiTomasso
      The Polaris phoenix 200 will not go forward only in reverse, it just happened out of the blue, I’m wondering if someone could help me figure out what it is
    • By Dmitry Pesko
      Does anyone have an online manual for a 1991 Polaris Trailboss 250? Or, if they could tell me where the fuel shutoff valve is, that would be even better. Thanks!
  • Similar Tagged Content

    • By Joseph Miller
      Hi guys im new here and ive been doing alot of research on my polaris predator i was wondering if anyone on here has wired a different cdi up on there quad? Not a direct replacement that would simply just plug in. I know my white an w/red wires go to my pulsar my green an blue go to my reverse coil but im unsure which is + and which is ground also brown/w is a ground correct? What about purple? Black goes to my kill switch and red is my 12v supply........then ive got yelloww/red , yellow / yellow that goes to my rectifier..........any input on this subject is greatly appreciated thank you all
    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
    • By Christian Brindle
      I have a 2000 Polaris Sportsman 500. The Speedometer got water inside of it and it sat for a long time. So now that speedometer is trashed to say the least and i need to find a replacement. I don't want to put up the cash for an oem one so i was wondering if anyone knew any good speedometers out there i could use. I've found many speedometers i like but don't know how i'd wire it up without the same connection points. Thanks, any input is appreciated
    • By Christian Brindle
      I've already posted here once about this ATV. Lots of people suggested i check the cam and after a couple months i finally got around to attacking it. I got it all apart and got the cam/rockers out. I'm almost positive they need to be replaced, they're pretty scored up and don't look too hot. Just wanted some final opinions before i drop the money on it. I'll also take feedback on the new cam i've chosen.
      Old Cam: 
      New Cam: https://www.amazon.com/hz/wishlist/ls/2GM2J05FQQPCD?ref_=wl_share
      Old Forum: 
       
       
      Thank You.
    • By james p
      Hey all new member so I'm sorry if this isn't the correct place to post, but I'm having trouble with a 2000 polaris magnum 500 I just acquired. The quad ran when I got it but was having problems that sounded like the camshaft, and sure enough camshaft lobe was pretty much gone, so we replaced the camshaft and exhaust rockers and now the quad doesnt have spark. We had the quad running right before we tore the old camshaft out and now no spark. Anybody else ever have a problem similar? We've been checking for loose wires, checked grounds, and double checked timing but cant get it figured out so any advice would be appreciated! Thanks 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...