Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

danielrmorris

97 Suzuki LT-F 250 carb jet issue please help

Recommended Posts

Hello my 1997 Suzuki atv is running rick I want to put oem jets in it and I cant seem to find any or when I find them there are different sizes can anyone help 

Share this post


Link to post
Share on other sites


sorry guys for the spelling it is running rich I have st the metering jet to the top so it is as leane as it can be I put a carb kit in it not oem and I think the jets are to big and I am trying to find out what the stock jet should be and where to buy them I have the air screw at 2 7/8 turns out the atv runs great for about a 1/2 hour then you can feel it not running right black out the tail pipe and when I pull the plug it looks like soot covered not wet at all just black soot if anyone knows anything I can do I would be so happy thanks dan 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think you are on to something with the jet, i'd try to get a hold of service manual.  If you bought a kit though it should be specific to your model.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see lots of carb rebuild kits for sale on line, anywhere from $15 bucks on up to $50+.  Has anyone had good luck with the real cheap kits?  Or can you recommend one brand over the other?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By dp19
      Hi, I'm a newbie on here.  I just got a 2007 Suzuki KingQuad LT-A450X.  Are there any specific issues to look for on this model?  Any specific maintenance to do other than the usual oil and filter changes?  
      Thanks
    • By Frank Angerano
      So i took a road trip today to look at a Suzuki Eiger! 2006 in perfect condition other then the fact it starts for 30 seconds and shuts down.  
      Its been sitting for about a year in a shed. 
      It has a plow and a winch included!!!
      Got it for a really good price and all looks good so far.  
       
      Stay tuned.  





    • By Jack Briggs
      Just bought 06 KingQuad 700 and first ride out hit a mud hole, not to deep and it shut off and would not start. 
      Got it home and found the spark plug hole was full of mud and water. Went and bout a new spark plug and began cleaning it out. Put a deep socket in there and it wouldn’t grab. Took a pic with my flash and this is what I see. Any suggestions? And what is it??
       
      previous owner said it had a new coil so that’s why I decided to change out the spark plug, also ordered new coil should be here by the weekend. 


    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...