Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Slave600

Introducing myself

Recommended Posts

Hello forum,

New member in NC.  Just picked up an 85 moto4 200cc.  My neighbor had one growing up and I always wanted one... now 300$ later i have a fun project.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Hello!  I just recently got my hands on a 1987 Moto4 350.  It's not been taken care of at all.  It's become my fun project too!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds familiar.

 

Scored myself a 1991 Moto 4 YFM250 .... not to get it to run. Doesn't spark, previous owner thinks it is the stator, i'm not convinced, I reckon it is the Ignition coil.

Now the fun begins.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Most likely the stator coil.  Easy to test that though.    

thats  a great bike.

What condition is the bike in ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have fun with the new project

Share this post


Link to post
Share on other sites


Hello I'm new to the forum I'm Orv538 just here to learn new stuff from you and to show some of the stuff I have going on in my little humble home,as a kid I grew up with nothing, and now a bit older I've become a handyman in just about every trade,and now I've been given some quads,they're Chinese but just a start,I'm making modifications to them,so I have my welder,grinders,compressor,my auto spray gun,multimeter etc..little by little I will share pics.... (07 Panther Hd2 110cc,⬅️ this will get a 125cc big bore)(05 Kazuma Falcon 150cc gy6 F/N/R engine)(2000 Eton txl impulse 50cc gonna do a big bore kit on the Eton to 71cc or 80cc probably....) any help counts... thanks!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, Frank Angerano said:

Most likely the stator coil.  Easy to test that though.    

thats  a great bike.

What condition is the bike in ? 

 

Condition pretty good over all. Frame and suspension suggests it has not done al ot of work but won't give spark. Wiring harness seems to check out.

 

I ran a multi-meter over the stator coil. All three phases came back with the same resistance (1.2 ohms) and there didn't seem to be any shorting to ground. From what I have seen online this suggests the stator coil is all ok?

 

Starter solenoid is pretty corroded and shot I think but the 'neutral' switch wire was disconnected and looking at the wiring diagram I think the starter solenoid will not function unless there is power from the neutral switch (?). Starter motor spins over when connected to battery directly but doesn't sound like it is "engaging" as the engine doesn't turn over...need to check out what is going on there but if I can get it to pull start then atleast that is a starting point (no pun intended)

 

I think the ignition coil is busted though as resistance on the ignition coil seemed through the roof so this seemed like a logical issue to me but I am no mechanic or auto electrician so happy to be proved incorrect.

 

I have not yet checked out the Regulator or starter circuit relay and I believe it is not possible to test the CDI?

 

Am I on the right track????

 

Cheers.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes you are on the right track.   The neutral safety switch will lock out the starter relay but you can jump it out and test the circuit that way.  As far as the relay goes I would replace it if it’s corroded.  I would have guessed that the stator was bad for sure.  The cdi is a tough and expensive call to make.  Can’t test it.  Caltrec makes a replacement one cheap enough but they don’t work so well.   

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Frank Angerano said:

Yes you are on the right track.   The neutral safety switch will lock out the starter relay but you can jump it out and test the circuit that way.  As far as the relay goes I would replace it if it’s corroded.  I would have guessed that the stator was bad for sure.  The cdi is a tough and expensive call to make.  Can’t test it.  Caltrec makes a replacement one cheap enough but they don’t work so well.   

 

Yeh the Starter motor solenoid looks pretty crappy (photo attached).

With jumping the starter relay, I assume it is just a matter of crossing the 'in' and 'out' wires, for the lack of a better term... e.g. not the neutral or brake safety switch wires ?

I am located in Australia, so finding some parts is a pain in the butt. However I was thinking of buying the following starter solenoid;

 

https://www.ebay.com.au/itm/AFTERMARKET-STARTER-SOLENOID-YAMAHA-YFM250-1989-to-1991/272348129240

 

and I came across this CDI but I am not sure on it...seems to cheap to me.

https://www.ebay.com.au/itm/High-Performance-Ignition-Coil-CDI-Box-For-86-91-Yamaha-YFM-225-250-Moto-4-AU/202471978714

 

When you say the 'Caltrec' ones don't work so well, what are the issues? or just un-reliable?

 

Cheers, Brett

starter_solenoid.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

The neutral safety depends on the bike.   For instance on my Kawasaki I have two wires coming from my neutral safety switch. So one would naturally assume to splice them. That’s not the case. I had to take one of the wires from the harness and attach it to a ground in order to  bring in the starting circuit.

That relay looks banged up but a lot of the time they are ok.   

As far as the cdi goes here’s my take. I have a Yamaha Bear tracker. Stator coil was bad. Replaced it and the bike was fine.  When I ordered that stator I ordered a cdi as well just to be safe.   It looked great and plugged right in but would not work.  It was the right one for the right bike. But no good.  I put the old one back and if fired right up.   I tried it again later the bike fired and shut down.  Put the old one back it fired right up.  It was like it worked some time.  I ordered one for my  fourtrax and it did the same thing.  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


7 minutes ago, Frank Angerano said:

That relay looks banged up but a lot of the time they are ok.   

What is a simple way to test the solenoid?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You put power to the two smaller wires and the relay should click. Then the two larger lugs on the relay should have continuity across them. Take power away and there should be no continuity across the big terminals.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

I am restoring my 1984 Honda 200s. Looking for a Hondaline rear rack if anyone has one. Couple pics attached. It was in a collision years ago and I finally found a OEM front fender and triple tree so I am putting in new stem bearings and good to do. Not really a restore just keeping it in good shape. Also scored a OEM tail light as the original was cracked.

 

22R

200s 2.jpg

200s.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice to meet you.  I have a 1985 125M

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By frostyflammable
      Hello all, wanted to sign up for this site as I am sure I will have lots of questions soon. One of my coworkers has given me a free Bayou 220 that does not run, I was told it needs a new wiring harness, however I cannot confirm any of that yet.

      Next weekend I am going to drive up to the place and pick it up and get some hands on but right now trying to find some service manuals so that I can trace and find out what is going on. My plan is if I can get it to run to do a full restoration and use it to putt around the trails around my house.

      I have some experience with small engines, currently have six mini bikes and a buggy with a GY6 motor that I brought back to life and I am hoping I can do that same with this. Really hoping the Bayou has good compression and it's only a electrical problem.

      In the mean time I am going to be reading this forum to learn as much as I can and hopefully find a service manual. I have attached the only pic I have of it so far.

      Thanks!
      Daniel

    • By benwheeler
      Hi all, 
      Just joined up with premium membership.  I wish to download a service manual or 2 (specifically the Polaris 110 EFI manual).   I paid for the membership, but when I try to download it says it's not available to me.  I know I haven't posted anything until now, but I thought the premium membership gave instant access to downloads.     Not sure what I'm doing wrong?  
      Thanks!
       
      Bill 
    • By kgrant
      Hello, great forum here!
       
      I bought a non running 1998 Big Boss 500 6x6. The previous owners had done quite a bit of work to it. It has a new carburator, fuel pump, starter, adjusted the valves, new mid sprockets and chain. But they said it wouldn't run.
       
      When I got it home I did get it to run, though not very well. It doesn't want to idle and there is a very loud knocking. I didn't run it very long. Hopefully it's just the clutch knocking. It has 4000 miles on the odometer. I popped off the valve cover and the cam looks ok, (it's not flat!) I haven't measured it yet. I still need to check compression.
       
      There's no oil in the gearbox, found a crack in the case behind the output shaft. Looks like a mounting point?
       
      I think I'll try and find a case half. I should probably tear apart the gear box first, it might be in bad shape inside. Who knows how long it was ran without oil. It does shift between all gears.
       

       

       
      The rest of it is in fair condition, normal wear and tear for 4000 miles.
       
      Sorry I don't have any pictures of it other than the cracks.
       
      I should probably make sure the motor is good before I put money into the gearbox.
       
      Any tips on things to look for would be appreciated!
       
      Thank you
       
       
    • By Roger-Ashley Freese
      Just popping in to say Hi.  Did not see a new member forum thread so I decided to make one.  I run my own powersports shop and browse these forums many times to help other members really.  
    • By chuckufarlie
      New to atving and just found this forum. Anyone else from the GTA or Southern Ontario in here?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...