Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Flanstone

1985 Honda TRX250 shifter issues

Recommended Posts

I just bought two 1985 TRX250's from my father-in-law. One runs great, the other not so much. The one is having issues with the shifter. The shifter seems to be resting lower than normal. When I press the shifter downward, it just pops back up. Any thougjts as to what the issue might be?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Wow 85’s nice.  

Does it look like the shifter was ever taken off ? Did it slip down maybe lol it was slammed down ?

also do the other gears work ?

Share this post


Link to post
Share on other sites


my 2006 250 recon has an occasional problem shifting. It seems as tho the lever is not connected even tho I can see the round shift rod moving when I depress the shift lever. I play with it and it kicks in and shifts normally for a day or two and then acts up again. Any thoughts ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also experience shifter issues on our honda.. this forum has me learning a lot.. thanks guys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
    • By John Dunn III
      Just bought a LT 230 anything I should watch for. It runs and drive good. Just don't want no surprises 
    • By dbconn55
      Hi guys I have a 2003 Arctic 250 4X4 it starts idles and runs great for about 10 min. then it spits and sputters and dies but it starts right up like nothing happened idles good till you give gas and it does it again let off the gas and it's idling great again this goes on for about 15 to 20 min. and then it takes off runs good all day like nothing was wrong.
      I cleaned the carburetor it looked like a new one inside found a little gunk in one orifice, new air filter no crimped lines air line to tank good I did put a meter on the battery idling it said 16.5 V that's high I think would a voltage regulator cause this?
      Suzuki shop wanted to sale me a stator for $556.00 but said it could be something else also thought I'd see what you guys say about it
      Thanks
    • By orvilleortiz538
      So My 07 Kymco Mongoose 300 was having a bit of choke issue and I have an Ultrasonic and decided to dip it in for a good clean up,and now the atv don’t want to start,it tried but it backfired a little bit but still won’t start,any suggestions?
       
       
      Sent from my iPhone using Tapatalk
    • By Steve Howard
      Ran find shut down the quad next day would start and idle when you try to accelerate it would start popping through the carb got a rebuild kit soaked it in chem clean after break down for 12 hours on slow vibrate reassembled and adjusted per manual still the same thing any help would be really appreciated thanks and happy ridding  
  • Similar Tagged Content

    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
    • By Trenton
      Hello. I am a new member as of today. I had a quick question to ask. I recently was driving mt HONDA RANCHER 2004 GPSscape 400 and my display stopped working. I was driving the atv and all of a sudden the speedometer and the service lights went out. Also the lights stopped working. I am still able to shift gears, change from 2wd to 4wd, and can still select if I want EPS or Auto. I have checked my fuse box and have changed a few of them around. It did not change anything. I was wondering if anyone had any idea of what had happend. Thank you for your time- Trenton 
    • By Tyler Autry
      Recently started shifting hard from neutral to first causing it to stall. I'm able to lift up on the shifter and throttle up and slowly let off the shifter, like driving a standard. That is the only way to get it In gear and stay running. Also if I come to a stop and keep it in gear it wants to continue moving, eventually stalling out. I don't have much experience with the bottom end or clutches. I just now replaced friction and steel plates and that made no difference. Don't know what to do now.
    • By Ineedabrew
      Hello all,
      I have brought an 84 TRX 200 back to life and unfortunately whomever dug into it first removed the two trim pieces that go around the gas tank.  I was thinking someone on the site may have an old parts bike with these pieces lying around.....  If so, drop me a message and we can make a deal.  I just want to complete the bike!
      Thanks,
      Jason


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...