Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Rich Arno

Kawasaki Bayou 220 No fire/spark/lights/nothing. Please help!

Recommended Posts

Hello. I'm new so I hope I'm posting in the right place. My neighbor gave me a nice looking Bayou 220, but I can't get any fire to the plug. No lights, nothing. So far I've put in a brand new battery and relay. So those are good for sure. No neutral light comes on when the key is turned. Where should I start to try to figure out this electrical problem? I have a new coil to install, but common sense tells me it has to be something before that. I'm cheap so taking it to the dealer is out of the question. Does anyone know the process of elimination in a situation like this? I'd might add it LOOKS like the wires are all where they belong, but I can't say they are for sure. If the machine wasn't in such great shape, I wouldn't bother, but the grandkids should have a lot of fun on this. Thank you in advance for any help someone can offer.

Share this post


Link to post
Share on other sites


check your fuses  and main ground wire and safety switch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topic moved to Kawasaki ATV forum and added ATV information to topic title.

Share this post


Link to post
Share on other sites




@Arizona so what’s going on with the bike!  We’ve seen quite a few posts about this the last few months and I have torn into mine to make a few repairs as well.  Whatever you are having a problem with we will help you figure it out! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Andrew Baker
      I need help with wiring on a 1998 (I think, 10th digit of the VIN was W) Bayou. I'm not getting spark, I'm pretty sure it is due to grounds being off because the harness is pretty hacked as far as the electric start and charging system goes. I'm needing a good wiring schematic. I found one online and there are a few things that don't add up on it so I'm skeptical that it is really for my year and model. Any help would be appreciated. Thanks. 
       
    • By Andrew520
      Got a good deal on an 89 bayou 300. Couple questions. First is in the picture I have posted. Note the two wires at the bottom of the pic (white and black/yellow). They were not hooked up to anything and Im not sure if they are supposed to go to the battery or somewhere else and what they are for.
      Second question is I had the carb apart for a cleaning. The vaccum operated slide has a spring under the cap with a plastic clip that goes inside the spring. Is there a proper location inside the spring for that clip. Right now it is just below half way inside the spring.
      It runs alright but keeps fouling the plug. Pulled the plug off, cleaned it and dried it off and it starts back up but not sure how long before itll do it again, last time it was about 20 minutes of riding and it bogged out and wouldnt start.

    • By BuckBilly
      Good morning to all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Let's see if we can make this a daily event.
    • By Ben Lennon
      Hi guys new to this forum and thought I’d jump on as I’ve just bought my first quad a Kawasaki bayou klf300c 89 model. It had starting issues when I bought it so I’ve gone thru and replaced the cdi, voltage regulator and starter solenoid aswell as rebuilt the starter motor after all this it was still free spinning on electric start so I pulled the stator cover off to find the fly wheel wasn’t spinning so replaced the one way clutch bearing put it all back together and still not engaging at all. I’m at a loss and looking for some ideas on we’re to look next to solve the problem
      cheers Ben 👍
    • By JCH
      Hi there
      I am in need of a manual for my KLF 300 Bayou 4x2 . I've found others on here for the 4x4 model, but was wondering if I need a separate 4x2 manual. Does anyone know?
  • Similar Tagged Content

    • By John Brucato
      Hi all new to the sight haven a problem with my 1988 kawasaki bayou 220 it ran then just died when out one day get gas but no spark any info will help I'm new to the ATV got it used and ran like a champ but don't know where to start when it comes to this
    • By Chris Simpson
      Got a 99 or 2000 bayou 220. Its started making alot of noise, then the starter would spin freely. Took it apart and determined the three bolts in the starter clutch had sheared. Installed the new starter clutch and in the process, not realizing that Japanese motors turn counterclockwise, I turned the crankshaft clockwise about a half revolution so that the key holes would be on top of the crankshaft for easier installation of starter clutch. I get everything back together and try it. The pressure is so great that its very hard to pull with the pull start, the electric starter turns it over but it struggles greatly. A key issue could be this. When I engage the choke the starter will barely turn it over and you can't pull start at all because there's so much pressure. Like the back pressure cant be released once the carburetor is choked. I'm pretty sure by turning the crankshaft clockwise I screwed something up but I cannot figure out what it is. If there's anyone that can give some advice it will be greatly appreciated.
    • By Mike Johnson
      Does anyone know what the 3rd item is behind the battery on this ATV ? I know 1 is the,  solenoid1 is the CDI box, what is the 3rd.
    • By Daniel Gibson
      Working on a bayou 220 that has been ran extremely hard it's whole life. Literally had almost an inch thick dirt/oil covering the motor. Yeah that bad. Surprisingly it runs though. I cleaned the carb and tank multiple times. They're clean enough to eat off of. Readjusted valve lash and set timing. Was about 3 teeth off. It cranks good and runs good only problem is I have to cover the carb intake basically choking the hell out of it for it to start. The com choke works fine. It does this each time I start it regardless of temperature both ambient or motor. Wth? Compression is at 115psi I get 130s if I put a little oil in the piston chamber. Please help. Thanks 
    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...