Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

Here is a reminder to confirm comparability when ordering parts.

This E-Ton Viper 90 that does not start or crank. Before coming to the shop, the ignition switch had been replaced.

Watch the video to find out the diagnosis!

Resurgence Small Engine Inc.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Good diagnostic video and great explanation! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By FlyingJBIRD
      I've bought a used 2007 Polaris Phoenix 200... it's in pretty good shape... but after it starts, warms up, a few minutes of my son riding around yard it will die... it refuses to start back until the next day, then same thing again... I've seen this is a problem but haven't found any real answers... my son is driving me crazy to get him back riding... any help is greatly appreciated...
    • By Steven Workman
      So I have a Honda Fourtrax 300 year 1988. The ignition doesn’t start it with no sound. The headlights won’t turn on. It has a brand new charged battery, fuses are good, oil is good, gas is good, reverse is rusted, it shifts good, won’t jumpstart but when you try it will turn over, it will start if you jump the solenoid give it gas and spray starter fluid on the breather but it won’t stay on long but will stay on for the little time it does by itself. I don’t know what’s wrong and I need help!
    • By crochet homemade
      I have bought a 1996 suzuki king quad 300 and I have noticed that it smokes but I have put oil in it and plenty of gas had to fix shifter bc the nuts and bolts came out somewhere. I have had to replace the wire for the starter but now when I try to start it it wont idle at all and when it does run it smokes really bad like a whitish blue I guess, and it likes to stall a lot. So anybody can help me out please and thank you

      10000000_310855426253462_714534016610467840_n.mp4
    • By RockOn
      So I bought a 2001 Quad Runner 250 for my son/wife. Sorry I run a Grizzly 660.
      I’ve rode it many times with no issue.
      My son’s first time out, I could always hear him but feeling he ran it red line in first gear a lot.
      So this is what it was doing during/end of the 2-3 hour ride:
      - halfway though noticed smoke (oil) coming from front of the motor sort of under exhaust manifold. Once back at the truck, it was really noticeable. Definitely oil burning off. I’m thinking from the top end maybe.
      So quick inspection:
      - No leaks or seepage of oil that I could see
      - I pulled the plug and it’s black but not wet
      - No blue/white smoke in exhaust
      - seems to still ride fine
      - Engine still has plenty of oil
      But now that I’m looking at it back at the house - it’s a hard/won’t start when hot. It starts right up cold no problem but once it stalls when hot, have to let it sit for 10-15 before it will start again.
      It wasn’t idling before that trip so I jacked up the idle a bit as well but I think that’s a carb clean/adjustment but...
      Any input is appreciated.
      Thanks for any help.
       
      Sent from my iPhone using Tapatalk
    • By ATVPete
      I replaced the main , pilot and starter jets and it will not start , it wants to try and start , this is a fuel issue I think , what part of the carburetor might be plugged up if it will not start , any ideas
       
      2008 Honda TRX450R
  • Similar Tagged Content

    • By Jacob Gentz
      I have a 2005 Arctic Cat 500 with a susuki motor, 2500 hours.  I was riding it yesterday, came out this morning, will turn over but no start.  I have spark and fuel.  Took carb off and cleaned it.  Back firing out of exhaust and air intake.  Not sure how one day it runs but 12 hours later it won't.  Just need some pointers on where to look.
    • By Scoopeddad
      I have a 1994 big bear and I am starting to have issues starting. I put in a new starter and selnoid as the at stopped starting with the electrical but will still start with the pull cord. Where and what now should I be looking at to check? If I turn key to on and the switch to on then hit the start button, the bike clicks and then nothing. Lights still work but no response to the starter. Stumped now. Any help would be greAt.
    • By Cory Macleod
      Hi looking for help. My 700 fuel pump won’t cycle when I turn key on also my digital dash is not displaying anything it does light up yellowish but nothing else. If I pour fuel in the intake it will start for second
    • By scottj11
      Hello, how are you'ns doing? I'm in the process of tearing my Kawasaki Bayou down to fix a rattling noise and an oil leak. I'll probably be asking questions about this project. My step-son has an Arctic Cat 300, he was riding yesterday and when he turned it off it was running fine, but it won't do anything. The lights come on but it won't turn over or anything. Does anyone have any ideas on what might be wrong? TIA
    • By Jmpmstr91b
      Hey guys.... I’m new to this atv mechanicing and replaced the stator and oil pump chain in my 05 king quad 700 and now the damn thing won’t start... all the timing marks appear to be right on... put a new woodruff key in when I pulled the old rotor (flywheel) off.... I don’t get why it won’t start.... any suggestions? Got plenty of fuel and good spark too
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...