Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Mr.et

1989 Suzuki lt50 Runs Then Dies

Recommended Posts

I am having trouble with the quad it has a aftermarket China carburetor it starts and runs for about 10 minutes then dies out it will start but you have to keep playing with the chock but can't seem to keep it to stay on no more then a few seconds. What are the correct jet and piolet jet size? Any help please..

Edited by Mr.et
miss spending

Share this post


Link to post
Share on other sites


China carbs are hit or miss

try to find oem on ebay and clean or rebuild

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Chad Dickerson
      I am goin nuts here! I have a 04 400 air cooled 4x4 , I'm a atv,car,truck,mower mechanic for yrs,just sayin. Ok it cranks and kinda fires now and again then after 5 min of cranking and stopping itl start if u touch throttle itl did then u start all over! If u let it warm up sumtimes u can throttle it up other times it just does! Just depends on it? When it stays running it runs awesome,no problems except it just does randomly like u shut key off? Sumtimes itl start right back up others itl do the no start thing! IV put new plug,adjusted valves and hot tanked carb? I'm at a loss here guys! Please any other ideas? I don't think it's anything to do with flywheel? It's not the auto it has a hi low reverse lever on left fender and foot shifter? Help please lol
    • By Mudrecon
      as the topic says I'm interested in brands of mufflers ur using. I want a quiet (drive up on moose quiet) but performance type. Whos got what? Mines seen better days
       
       
    • By Ed Zeppeli
      Hi all,

      I picked up this quad after the previous owner couldn't get it going.

      The issue is that I can't get it to fire at idle or at all.

      I've...

      - replaced plug. Decent blue spark. Also tested with spark tester inline.
      - rebuilt the carb. PO had already bypassed vacuum lines from petcock. There's fuel at the cylinder
      - Checked compression with new gauge. reads 190 psi
      - cleaned all contacts I could access.
      - am currently jumping with car battery. Solenoid jumpered.
      - checked cam timing at TDC and adjusted valve lash
      - put gas directly into cylinder to see if it will fire at least momentarily

      Motor turns over well. Plug gets wet. 

      Motor may fire once or twice but smokes through exhaust a bit as if it's trying to fire or combusting.

      This leads me to suspect timing. As mentioned I checked the flywheel mark versus cam marks. Perhaps someone has been in there before because I can't find a 'T' on the flywheel but there is a very visible paint mark which aligns with TDC position on piston. Possibly a slipped flywheel/woodruff?

      Is it possible that if it had seen previous repairs, that the timing could still be off? I'm reluctant to dig into the flywheel/stator area if there's something else I could have missed but all signs point me to that area. Would a bad CDI cause spark timing to be off?

      Anywhere else to diagnose incorrect spark timing?


      I've scoured these forums and elsewhere but I'm posting just in case there's something I've overlooked up until now.

      Thanks very much for reading!


      Warren
    • By bradken19
      the king quad had sit for about 1 1/2 years. So I rebuilt the carb and now it will not start. Any help will be greatly appreciated.
    • By Brittany Jones
      Yes I just got a 1998 polaris xplorer 400 4x4. Ran fine after hauling then died. Cleaned carb and put new fuel filter, hose, and new battery in. Starts 3 out of 10 times but will only run for a short time. Any suggestions?
  • Similar Tagged Content

    • By mtn_2
      I bought my kid a 03 suzuki quadmaster lt50 some years back and is bored with it cuz it has no balls. It has a 2-stroke 50cc motor in it and i know it has to be baffled down somehow to accomodate little kids. My question is has anyone on here tried to unbaffle or modify one of these to get its full potential? If so, Was it worth doing? 
    • By mk1mad
      Thanks in advance for any advice given!
      My 4 year old has been driving his lt50 with his hand on the brake & burnt out them out.....can anyone point me in the right direction to get a shop manual for it or even just advise how to get into the drum to replace the shoes?
      Cheers!!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...