Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

gpenberthy

2004 Polaris 400 4x4 Lost Power

Recommended Posts

my o4 polaris 4x4 lost power just going down road at 10 miles an hour . Had only been on it for 20 minutes. Engine still ran just no power. Shifted into reverse had little power. Shifted back in forward and it ran for about 5 minutes then no power again. Was afraid to drive it any further so towed it back to cabin while still running..  It had power once again for a few mintues. No smell of anything burning . Several years ago I had to replace belt becasue it did something similiar. Could it be the belt again?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


It could be the belt slipping, does it sound like its whining out? What model ATV is this?

* edited your topic title to be more descriptive.

Share this post


Link to post
Share on other sites


04 Polaris 400 automatic 4x4. No whining. Shifting into park, drive or  reverse sometimes a little hard.  . Did notice my guages havent been working late;ly.  But runs great

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Erik Plug
      Hi all,
       
      Picked up my first Brute Force yesterday. What should have been an awesome afternoon of riding turn a bit into a deception. As I was unable to really take it out for a test drive at the shop, I decided to buy it and agreed that I would take the test drive at home. 
      When giving full throttle I noticed that the Brute was choking and lost all of its powers. Faulty fuel pump most likely. 
      Called the shop and the are coming to pick it up and repair it and bring it back. Good service. Nevertheless feels a bit sour in the mouth as I was told it was a 100% good. 
      Need to have some patience I now before I can really start riding. 
      Cheers,
      Erik
    • By colin james
      View File 2018/2019 Polaris Sportsman XP 850/1000 Service Manual
      This is the factory service manual for the 2018/2019 Polaris Sportsman XP 850/1000
      Submitter colin james Submitted 08/01/2019 Category Polaris ATV  
    • By Jeremy Morris
      If you're getting that pesky leaky seal on the pinion of your front differential and the pinion has allot of play, polaris won't sell the bushing needed to repair it properly without having to shell out big bucks for the complete ring and pinion kit. 
      I have a kit with an upgraded bushing, Japanese made bearing and USmade seal
      50 shipped in the US and 55 to Canada

    • By Chase Cook
      I have a Polaris sportsman 500 and I just replace the piston in rings and head gaskets on it and I made sure the timing was exactly right it's getting gas and fire but it still won't start. It sounds like it has low compression but at the same time it sucks in air pretty good from the intake. Also the valves are adjusted to spec. It did start the first time I installed the Piston and Rings but it only stayed running for 5 seconds with starting fluid and then it shut off and then I tried to turn on the next day and it didn't do nothing and I've been going at it for three weekends now and it still ain't doing nothing. I wonder if i set the timing off a little or a lot if it would start up, because I inline the crankshaft sprocket with the crankcase timing line like it said in a manual and the two points on top of the cam sprocket to top dead center of the piston. I even took the spark plug out and stuck a camera light in there to make sure it was top dead center and it still won't do anything. AlsoI drain the carburetor some and shut d fuel petcock off to see if it was getting too much gas and that still isn't the problem. And where I live all the darn mechanics that work on Polaris ATVs are booked for two weeks which sucks and I need hope immediately or I'm just going to set the ATV on fire because I'm getting very frustrated with this crappy brand. Every other name brand ATV I worked on I got it running right and I replace the piston, rings and everything etc, and they started up fine. But this is starting to get very frustrated and I don't know who to talk to who had this problem before, who "don't have to come look at it". Cuz when they say that that means you're not going to come look at it until 2-4 Weeks later because there booked, which I don't have time for. Living in northern part of Florida sucks.
  • Similar Tagged Content

    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
    • By Hunter Aldridge
      Some times I get spark some times not can ride then it just dies and wont get spark it has new cdi box and stator but I don't know if it has the pickup coil I'm at a loss
    • By William Sims
      I have a 400 4by4 ,2005 green model,
      wounding how many different CDI boxes will work on it
       
    • By jerry houston
      Eiger 400 Suzuki runs fine Cook-Out joke face off the handlebars put it back on and will not start now will crank no no spark
    • By colin james
      View File 2012-2014 Polaris Sportsman 400 HD Service Manual
      This the factory service manual for the 2012- 2014 sportsman 400 hd service manual 
      Submitter colin james Submitted 02/08/2019 Category Polaris ATV  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...