Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Resurgence Small Engine Inc.

Diagnostics - Bad Voltage Regulator (2007 Arctic Cat 700 EFI)

Recommended Posts

Diagnostics - Bad Voltage Regulator (2007 Arctic Cat 700 EFI)

In this video, Jonathan investigates a client's observation that he has had to replace the battery every 2 years on his 2007 Arctic Cat 700.

Watch the video to follow Jonathan's diagnostic process.

 

Thanks for watching!

Resurgence Small Engine Inc.

Share this post


Link to post
Share on other sites


The video showed with the machine running "Volt" was flashing on the display. It will show when voltage is out of range, either hi or low.

I would think the machine owner would be seeing this and apparently did nothing about it since the video mentioned he has to replace his battery every two years. With the regulator putting out too much voltage, he is frying the battery.

Mike

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Chris Owens
      I have an 04 arctic cat 400 fis 4x4 manual changed the centrifugal clutch,  changed the clutch discs and adjusted the clutch. When shifted into gear forward or reverse it will leap a little but will not go it was moving with the old centrifugal clutch but it was worn out. Any help would be appriciated 
    • By Dra O
      Looked at this one-owner 1998  454 today.  Pics below.  Do you see TONS of cash being tossed into this thing?  I like the low miles but I don't like the electrical "arrangement."
      1360 miles - one owner that used it for hunting - owner said it has been outside, as is, for 5-6 years (he originally told me 10 years).
      -a marine battery charges EVERYTHING (I didn't think this was possible) - he did this primarily for the wench  - a charged 12v battery didn't turn anything on the instrument panel - a charged marine battery would help but I didn't have one in my back pocket
      -no oil detected after taking off cap and I put my finger in DEEP.  no gas in tank.  brake fluid reservoir not dried up but has dark/old fluid
      -tires w/ good tread but cracking walls - some rims rusted but appear to be straight           -air box dry but filter old/useless       -original carb - didn't take out to inspect
      -foot shifter felt good/cycled through the gears      -pull start worked but I failed to check for spark
      -and then there's the WIRES... and WIRES... and WIRES.   Basically neuroanatomy 101.  More like Arctic Cat Nightmare 101.  New wiring harness on ebay runs around $70 - but this guarantees nothing.
      But the plastics are good
      Thoughts and opinions welcomed.  "Run away" -- "You're an idiot if you pay more than $XX for that piece" -- "Don't even THINK about it"
      Pictures below - may involve a second/third page
       
       





      more pics





    • By Bob Hill
      I need a motor but i really dont hsve lots of cash and im on the kenai peninsula. Up here in Alaska i really need help
    • By Scott Sirr
      View File 2007-2012 Yamaha Big Bear 400 4x4 Service Manual
      2007-2012 Yamaha big bear 400 4x4 irs service manual
      YFM40FBW
      Submitter Scott Sirr Submitted 12/22/2019 Category Yamaha ATV  
    • By Brian Simmons
      I am looking at a 90cc Arctic cat 90cc not sure what year right off hand . The shaft broke off right outside the motor . Can anyone help me ? What do I need to do to fix it ? Do you have any pictures or videos ? Let me know ?
       
  • Similar Tagged Content

    • By Gilbey
      Hey yo quadsters, I have a question regarding CCA in batteries. My ATV is cold natured and it will start with my generic battery that's in it, (don't ask me now what battery I have in it cuz I'm at work,) but when I hook up an external battery storage unit (Beatit 1200Amps QDSP 1200A Peak 16500mAh 12V Portable Car Lithium Jump Starter) for quick jumps it fires so much faster.  Which by the way is a bad ass accessory to have around. I keep the battery in the quad fully charged all the time. My question to the pros is how much difference does the CCA of a battery contribute to the quicker start?  
    • By Tim Orr
      Installed new battery was told that’s what was wrong when hit start button I hear 1 click then nothing?  Can the battery just not have enough amps to crank the starter the first time ? I trickle charged it overnight thought it was enough!
    • By Craig Butterworth
      Hi, i'm looking for some help and advice with my arctic cat quad, its the first of the arctic cat quads as far as i know, manufactured in 1996 the bearcat 454. i have owned the quad for about 10 years now but just recently it has developed a problem with reverse gear, reverse wont engage any more like it used to 😕 the cable and handle is free but there is no movement the gearbox end, can anyone give me a heads up of what is involved to fix this? 🤔
      If anyone has a service/repair manual available for it as well that would be greatly appreciated! 🙂
    • By Bobby Kitchens Jr.
      New arctic cat owner, I've read alot on the gauge issues, but let me say I have power, good ground, the aux also has power, the memory has correct voltage but no output of any kind. Only the LCD color works. I have also fully removed EVERYTHING and cleaned it all... what I still possibly have a cut wire knowing that I have good power to the back of the plug and good ground to the back of the plug but no outputs of any kind?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...