Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Danroberts

Kazuma 110cc gear issue

Recommended Posts

Hi... New to the forum. Just purchased 2 quads. A meerkats... no issues at all woth that. And a lacoste 110cc. The 110 starts fine but having an issue with the gears. When in neutral it a saying 2nd on the indicator. And it won't change properly. Can't seem to get 1st or 2nd or reverse. Had it in what I think was 3rd and it drove but struggled. Can't see anything obvious behind the cover. Any pointers would be greatly appreciated. 

Share this post


Link to post
Share on other sites


I wouldn't completely trust the indicator because I've had an ATV that someone tinkled with and had the wiring wrong.  The gears could be bad it it shifts into 3rd and reverse easily but not into 1st and 2nd.  It should struggle at first in 3rd gear because its a higher gear but should run smoother at higher speeds.  In my case, one of the shifting forks came loose inside and it couldn't engage in 1 or 2.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Tyler Reed
      Came here for help, If it’s in the wrong place I’ll move. I’ve got a 2000 model Polaris Magnum 500 that runs strong as can be for about 25 mins until warm, then sputters and loses power. Took it to a shop and they say it’s low compression and they will have to swap the entire engine. Seems a bit much and costs more than the entire bike. Was wondering if anyone has seen this and what the fix was. When I hear compression I think of gaskets, not an entire engine. Seems like if it was that bad it wouldn’t have power cold. I’m at a loss. Any help is appreciated greatly. 
    • By Mikey69
      Heres my story. Kinda long. I guess I was a late bloomer when it comes to quads. I had never ridden a quad in my life. Rode Dirt Bikes as a kid growing up. Back in Oct of '06 I found a Mustang on craigslist. Took it for a test drive one morning before work. Fast car. 351 Cleveland. I had planned on meeting the guy again after work. For some strange reason thats still to this day beyond me, I stopped in Hillsboro MotoSports on the way home from work. I had 6 Grand on me. There was a left over '05 sitting by the front door. It was on sale for $4999. It was $5499 OTD. I didnt even look at anything else. I knew nothing about quads accept I thought it really looked coool and I had the money in my pocket to buy it. I was sitting on it when the salesman walked up and asked... "Can I help you?" Without hestitation I pulled 60 Ben Franklins outta my front pocket and said "I want this Quad. Load it up in my truck." It was just about dark by the time I drove away from the shop. BTW, I didnt bother to ask my ol lady if I could buy it. LOL. Anyway, I took it by the house and showed her. She was kinda stunned but not mad. We drove over to a friend of mines house and unloaded it. I took it to the field across the street from his house. HOLY CHIT!!!!! I was surprised by the power. I had it for about 2 weeks and took it to Sand Lake. I was there a few hours and rolled it on a banked turn at the top of the bowl right before you get to the one-ways. When it rolled, I flew off and landed on my belly. The quad came bouncing and landed on my back. For a month I couldnt even walk. I was scared of it. I considered trading it for a 250EX. Went back to the shop. The salesman said..."Dude!!! You dont want a 250EX!!! Trust me. Just get used to it" I still wasnt convinced. I put it on craigslist for $4000. Calls were coming in. I had a guy that wanted to come look at it that evening. I decided to take it for one last ride at Browns Camp before I sold it. I was still afraid of it. After about 5 minutes I started feeling comfortable on it again. I decided right then, I loved my Honda 450 and would learn how to ride it instead of selling it. That was late Nov of '06. Work was slow for a Painter in Oregon. My new job everyday? Going to Browns Camp and ridding my Quad. I bought my Girl Friend an '02 Blaster. I rode my 450 for 4-6 hours almost every single day for 3 months. And yes, I know my way around Browns Camp pretty well. LOL. In March I bought her an '06 TRX250EX (Thank God I didnt trade my 450 for one of those) LOL Since then, I have become totally addicted to quads. I love them. Couldnt imagine not owning at least one quad. Luckily I have two. My "07 was $6500 OTD in July of '07. Bought it for my Girlfriend. Traded in her 250 EX. A month later we broke up. So, I wound up with two Honda 450's.
       
    • By Orangejbird
      My Dad's 03 Manual Vinson has milky oil. He changed oil and ran it everyday for a week being sure to keep it running for an hour each time. Fresh oil is getting milky again..
      Thinking it's the water pump seal. Has anyone here successfully changed the seal or even replaced the whole pump assembly?
    • By jimsvtx
      I'm working on my brothers' 2002 Suzuki Vinson 500 . It sat for a few years before I got into it. I'm concentrating on the carb - I replaced orings, needle, etc. and soaked jets, bowl and anything that I could get off the carb that the solution wouldn't eat. I also removed the tank and flushed it with hot water - it's clean. The gas cap innards rusted away and the tank had a lot of rust and water in it before I cleaned it. I replaced the gas cap and installed a new fuel valve because the screens were broken in the old one. The bike will run but spits and sputters and backfires. If you "open it up" it falls on its face and stalls - but starts right up. Here is a link to an exploded view of the carb: Ohio Honda Yamaha Motorcycle ATV Dealer - J & J Motors - Kawasaki Suzuki Scooter Utility vehicle, parts, accessories, apparel
      Can anyone point me in the direction of the problem? It may still be a "clean carb parts issue" . My problem is that the parts list doesn't identify the parts to a degree that I understand. If you said" look at the pilot jet", I'm not sure which jet that would be....See what I mean? It'll run very good if I remove the air filter and cover the opening with my hand and part my fingers a little for the air to get in. Any help is greatly appreciated.
      Thanks in advance, Jim
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...