Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

DJAMES999

2014 honda foreman 500 runs rough

Recommended Posts

Hi guys new to the forum. I have a 2014 honda foreman 500. It started to lose power and misfire eventually stalls. It's hard to restart. When it does start it will stall when hitting the throttle. Smells like its getting fuel. I drained and put new fuel in tank but still same issue. I check for codes and have a code29 IAVC circuit. I'm pretty sure I set this code when I drained the tank. I disconnected it when I removed fuel line from injector. I used the fuel pump to drain the last couple ounces out of tank and also to check fuel volume. I did clear the code but have to ride it around property to see if it or any other code generates. I'm thinking an ignition issue. I was wondering if anyone else out there has had a similar problem with their foreman. I realize its hard to fix something without being in front of it but any advise would be appreciated.

Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Twilight228
      Good Morning All!,
      After a significant amount of reading and tinkering, I'm stumped.  We have a pair of Arctic Cat DVX 90s (4-stroke), and one of them runs very rich at wide open throttle.  I've cleaned the carb (which was installed new  last year), verified the main jet (80) to be per the original spec, installed a new air filter, tried a hotter spark plug (CR6HSA), and adjusted the valves (tightened a modest 0.0005" but improved starting).  The hotter spark plug may have help just a bit, but not appreciably.
      Just for fun, I swapped the CDI between machines, and that didn't help either.
      Fouling plugs very quickly, but not to the point the machine will not run or start.  [black instantly]
      Logically, I assume I'm revving out, but the other machine doesn't "stumble/blubber" anything like this one.
      Should I try a smaller main jet?
      Any ideas you guys may have would be much appreciated.
      Thanks in advance everyone.
    • By Marc DiTomasso
      The Polaris phoenix 200 will not go forward only in reverse, it just happened out of the blue, I’m wondering if someone could help me figure out what it is
    • By dave3dracing
      Hi, I'm a new member
      Just bought a used 08 350 raptor with about 5 hours on it ( very clean ). Started fine when we got it. Now after a few mods (bumper, skid plates, air filter) Now will not start unless you pull in the clutch. I've checked just about everything and also checked that there is no pinched wires. Anybody have any ideas?:bangheadc: Thanks, Dave
    • By payne
      Have an Bear Tracker 250. Dont have the manual or any literature to help with. Anyhow, starts with pull start in gear, and electric starter doesnt work. Also, neutral light doesnt come on. Where should I begin?? Need some direction on troubleshooting all this. Thanks a million.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...