Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Todd Trask

Kawasaki Lakota 300 No Fire

Recommended Posts

Hello All, Finally got around to messing with quad. I found bad grounds & faulty coil. Ordered new today. Stole coil from other quad and made spark......woohooo....👍🏻. Well I temp installed new coil and made spark. Figured I would pour little gas in carb to see if it fires. No fire ..tried a little starting fluid just to see if it would fire. No fire.. well if I have spark, add clean fuel but No fire or booms from quad what’s so ever. Any suggestions..

Share this post


Link to post
Share on other sites


Yes you should have at least a little bit of a fire if you have spark. Is it possable that your  temp connections are good ? I would def take the carb apart and clean it just to get that out of the way. As far as spark goes is the plug fresh? If not put a new one in. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topic moved to Kawasaki ATV forum and added issue to topic title. 😀

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same problem. Checked the spark already. Turns over just fine, but no start.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Colby Calk
      I recently got a 98 warrior 350 that 'needed the carb adjusted' but the reality is it has no spark. I have a new spark plug, plug wire, ignition coil, battery, and cdi box. I checked continuity and took apart and inspected the starter/kill/light switch on the handle bar, and it all looks brand new and checked out. The key switch seems to be working properly, as when off, nothing works, but when switched on, lights and electric starter button work. It turns over fine, and as I just stated, all the lights work. I took all the plastics off and traced all the wires, and only one had a small cut in it, but it was only through the rubber sheathing, not the wire itself (the blue one coming from the stator). I cleaned some grounds, made sure both relays work, and still nothing. I pulled the stator cover and looked at the stator itself, and it looks great. No broken wires or connectors or anything. Still, no spark. I'm at a loss. Where do I go next? Any help is appreciated.
    • By lanow
      Hi Everyone,
      I am new to this forum and hope that someone out there can help me, I have an early Suzuki King Quad 300 (280cc) which starts intstantly every time but at about half revs or there abouts it starts spluttering and will not rev any higher, this fault is present whether choke is applied or not, some one suggested that silencer maybe be clogged so removed baffle but no improvement have removed carb and stripped 3 times but still no joy.
      Any ideas would be most welcome.
      Cheers Rob
    • By StolenATV
      1987 Suzuki LT 80 and 2007 Honda CRF 50 dirt bike stolen out of my driveway on July 4th. Anyone with info that recovers them will get $400 no questions asked.
      Thanks
      The post Suzuki LT 80 Quad And Honda Dirt Bike appeared first on STOLEN 911.
      View the full article
    • By Chris2018
      I have a 1996 Kawasaki Mojave KSF250. I have no manual on it and it has a no spark issue. If anyone could give me a hand with this or would possibly have a manual would appreciate it. 
  • Similar Tagged Content

    • By uzejo
      My lakota has a new carb and just had a top end redone by a professional, but it will not start. The electric start turns it over great, there seems to be compression. It seems like its trying to start, getting right there and just doesnt catch. It does start occasionally, but wont run for more than a couple of minutes and smells rich. Im assuming the carb needs to be tuned, but im just wondering if anyone else has any ideas before i get a chance to work on it.
       
      Thanks
    • By Brantley40
      What is the wheel bolt pattern for a 2002 Kawasaki Lakota Sport 300? Same on front and rear?
    • By Brantley40
      Anyone out there spice up their 2002 Kawasaki Lakota Sport 300 with cam, shaved head, deck the jug, valves?
      As you probably have already seen, I have a top end to get built back up and might as well add a little kick to it. Here's a pic of a golf cart I built up recently and modified the engine a little while I had it apart.
      Thanks in advance for everyone's help!!

    • By Todd Trask
      I have been online all night & this morning while taking care of my 2 yr old daughter with the flu.🤢.
      I am wondering why I cannot find a wiring diagram. I found in downloads , but it won't let me download..?????I only need one diagram not the whole manual. Rather spend money on accessories than $40 on a book for 1 pg. stator & pick up come Wednesday. So I'm going to bow hunt while weekend and ponder on wiring issues, with the intent to cure my quads illness. can anyone HELP..! 
    • By Mike knox
      Put a lot of new parts on this and still won’t run more than 15:00 minutes. Will start right back up after it cools. Anyone have any ideas. New coil , new top end, new stator, new carb , new rectifier. Timing is on , valves adjusted right. Runs great for 15:00 minutes then when warm quits and won’t run till cooled.  Getting frustrated with it.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...