Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

ken hathaway

2016 Polaris Sportsman 850 HL no spark, no fuel

Recommended Posts

Tried to start my 850HL the other and had no spark. Changed the plugs, but while checking for spark noticed not getting fuel either. So no spark and no fuel. ECU? Anyone else have anything like this?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Added manufacturer to topic title and moved to Polaris forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It could be the ecu, I’ve heard of that part having problems.   Have you looked at the basic stuff first ? Fuses etc ? 

Also if you know anyone that rides the same bike you can swap them and see if that works before you go out and spend the money.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes i tried all the basic stuff i could think of. But good idea on switching . Thanks

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Chad Dickerson
      I am goin nuts here! I have a 04 400 air cooled 4x4 , I'm a atv,car,truck,mower mechanic for yrs,just sayin. Ok it cranks and kinda fires now and again then after 5 min of cranking and stopping itl start if u touch throttle itl did then u start all over! If u let it warm up sumtimes u can throttle it up other times it just does! Just depends on it? When it stays running it runs awesome,no problems except it just does randomly like u shut key off? Sumtimes itl start right back up others itl do the no start thing! IV put new plug,adjusted valves and hot tanked carb? I'm at a loss here guys! Please any other ideas? I don't think it's anything to do with flywheel? It's not the auto it has a hi low reverse lever on left fender and foot shifter? Help please lol
    • By JacobSlabach
      i know this isnt an atv but same type of thing.  I have a riding mower im fixing and selling for my aunt and it has a dead battery.  i jumped it off my atv and when i turn the key nothing at all happens.  i tried jumping the relay still nothing.  this is with the seat down.  you wouldnt think this mower would have issues as its a top-of-the-line brand and almost brand new (aunt found it for a good price, still got tits on tires, just sat for a couple months in a mechanic shop
    • By Paul Maple
      I have a 1999 Sportsman  500, it was running fine, than started to lose power in the winter, I adjusted the idle screw and away I went, than a few weeks ago it died, I have found that i am flooding the engine, compression was at 70PSI and due to the compression release mech. i assume i am good as it compared to the same PSI on a 2000 sportsman 500 i have. i cannot start the atv unless i go full throttle and it starts an runs for about 30 sec than dies, again it is flooded. i ordered a new carb off ebay as i could get one for around $40. put that in same issue, i have checked the timing, (good), valves out of adjustment i adjusted to .006 still same issue, i have found the exhaust lobe and rocker arm to have some wear, i have ordered new ones, but am looking for any other input in this area as well. would the exhaust cam and rocker arm cause the engine to flood? i have used a bore scope and the piston liner has good cross hatching still? any input would be great.
    • By cfherrman
      Fixing for a friend. Atv was at a different friends house to be fixed and he rebuilt the carb and had it running nice, then it shut off and no more. He replaced the key and the coil.
       
      So he got busy, so I am helping, I checked the wiring from the stator to the cdi, and from the cdi to the coil. All is good. I checked resistance on the pickup coil, good, and on the source coil, open. I buy a new stator (China) and the 4 prong plug only has 3 wires in it while mine has all 4. I checked resistance in the source coil and it's in the 300's. I pulled one of the old pickup wires out of the old stator and wire it in the new one. Still no spark.
       
      Why do the wires differ, I checked the VIN again and it's "J" for the year and I got a 1988 stator. Please help!
    • By FlyingJBIRD
      I've bought a used 2007 Polaris Phoenix 200... it's in pretty good shape... but after it starts, warms up, a few minutes of my son riding around yard it will die... it refuses to start back until the next day, then same thing again... I've seen this is a problem but haven't found any real answers... my son is driving me crazy to get him back riding... any help is greatly appreciated...
  • Similar Tagged Content

    • By Kevin Vlogs
      Does anybody know how to determine which of the 2 key blanks fits my ATV. I have called several dealers, and Polaris and nobody seems to know which key fits which ATV. I thought with the ViN number they could look it up, but apparently not. I hate to spend the money at Polaris for a key blank and then pay a locksmith to cut it, but the locksmiths around me don't have the Polaris keys in stock. I find them on Amazon and places, but I can't tell which key blank is right for my ATV. Any help would be appreciated.
    • By RAYAR
      Something I've noticed with the AWD on/off operation. When AWD switch is in the on position and the AWD light is on (trans engaged), turning the AWD switch off kills the engine. With trans in neutral, AWD light is off, turning switch off does not kill engine. Since I don't have the operators manual yet, I'm wondering if this is normal operation?
      Thanks, Ray
    • By Georgeann Stricklin
      View File 2014 Polaris Sportsman 570 EFI EPS Owners Manual
      2014 Polaris Sportsman 570 EFI and Sportsman 570 EPS Owner's Manual for Maintenance and Safety
      Submitter Georgeann Stricklin Submitted 06/10/2019 Category Polaris ATV  
    • By Georgeann Stricklin
      2014 Polaris Sportsman 570 EFI and Sportsman 570 EPS Owner's Manual for Maintenance and Safety
    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...