Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

JacobSlabach

2000 Yamaha CW50 ignition issue

Recommended Posts

So my parents have not let me get my license yet and I need to get around to gets parts and stuff.  Answer: Yamaha CW50 scooter.  This is a 2-cycle self-mixing scooter that so far, I am really surprised with the power output and speed.  It reaches about 45mph since the speedo has been disconnected and has plenty of power for two riders.  Its stupid looking, but with some work and a title and plate, it'll take me around town..  My issue is this:  No key.  I bought it for $150 from a friend and he bought it from someone for $100 who wired in a switch in place of the ignition.  That guy got it form his neighbor who's renter left it behind.  The scooter will run with this switch on or off (kill switch on handlebar kills engine)  To get it tiled and a plate so its road worthy, I need to get the ignition working either by a replacement key or a new ignition.  All wires are cut to the ignition and the switch turned on the power to the signal light switch.  Also, the 2-cycle oil was leaking out the carb, through the air filter and onto the scooter.  also, it runs great, but its making blue smoke with throttle and the muffler is wet with oil.

Picture0419190937951.jpg

(I have new signal lights for it btw)  So the issues I have with it summed up:

  1. No key (need new ignition)
  2. smokes
  3. burnt out headlight-  can I replace them with LEDs?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By YamahaGrizzly
      Our new friend shows us what the brand new 2019 Yamaha grizzly 700 can do in the mud! He already started modding up his grizzly to help tackle the mud like never before! The 2019 yamaha grizzly really impressed me and I love the look of the 14" rims along with the 2" highlifer lift!
      We got a few new sponsorship rolling in this year so make sure you keep a look out for that stuff!
    • By Brad Lawson
      Hello all, I’m working on my sons 99 Yamaha Warrior 350. When I pulled the plastic cover off left side of engine, I can see oil leak at the seal. I pulled the bolt out and then the starter boss(I guess that’s what it’s called?) I can see that the boss doesn’t make contact with the seal. Is there a spacer of some type that slides on to the boss, to make contact with the seal? This seal is held in place with a plate with 3 screws in it. This boss slides into the bearing in the stator. I have been to parts websites and I don’t see what I’m needing. Maybe it’s just the wrong seal?
    • By Benton Williams
      Guy i bought it from said it is 4wd just needed a few parts. not sure which ones. Help.


    • By Zacharia Maisonneuve
      i have a 1993 timberwolf yamaha and the compression is good and lights work but for some reason the electricity is not going to the spark plug(s)! i got a friend to check it out and they said its no use but im not giving up! please help with this!
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...