Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Michael Trinity

2007 xtreme typhoon 125cc Quad spark plug

Recommended Posts

Hey there.  I have a problem with finding the rite sparkplug for my 2007 xtreme typhoon 125cc.  No one or place has been able to find the right spark plug for it.  Im hoping someone here may have an idea or can point me in the right direction of where to find one.  The old one said ac 108 and one guy at an auto parts store said it was a 10mm spark plug.  Dont know if that was rite or not.  Also if anyone knows of a website i can download the manual for it, that would be very helpful as well. 

Share this post


Link to post
Share on other sites


1 hour ago, Michael Trinity said:

yes that be it.  Thanks so much.  Do u know where i could find a service manual for it.

No unfortunately, I looked online but didn't see one. 

Share this post


Link to post
Share on other sites


The gap is important but usually its not adjustable on the type of atv you have. You can measure the resistance of the coil, if its infinite resistance then the coil is bad

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By dgk_mike
      It will go into neutral, 1st, 2nd, and reverse but nothing after 2nd gear. The shifter moves freely going up completely nothing but when you shift down it works. I’m not sure if it’s tranny issue worth messing with or if I should just buy a new one.  Overall besides that the thing runs like new.

    • By Venom
      Hi All,
      I did a total restoration on a 2003 Yamaha Raptor 80. Rebuilt the engine and tranny.. Started it up today and it runs great. Took it for a ride and the transmission worked perfectly. Adjusted the carb a little more and went for another ride. It ran awesome, pulled into the workshop shifted into neutral ( Neutral light came on) and shut off the bike. went to roll it and noticed she would not roll. Turned on the key and neutral light was on... After some troubleshooting I found that she is in first gear with the neutral light on and will not shift into neutral... It seems to up shift fine into 2nd and 3rd and then back down to 1st. I am hoping somebody can shed some light on what is happening... Thanks for any help...

    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
    • By Colby Calk
      I recently got a 98 warrior 350 that 'needed the carb adjusted' but the reality is it has no spark. I have a new spark plug, plug wire, ignition coil, battery, and cdi box. I checked continuity and took apart and inspected the starter/kill/light switch on the handle bar, and it all looks brand new and checked out. The key switch seems to be working properly, as when off, nothing works, but when switched on, lights and electric starter button work. It turns over fine, and as I just stated, all the lights work. I took all the plastics off and traced all the wires, and only one had a small cut in it, but it was only through the rubber sheathing, not the wire itself (the blue one coming from the stator). I cleaned some grounds, made sure both relays work, and still nothing. I pulled the stator cover and looked at the stator itself, and it looks great. No broken wires or connectors or anything. Still, no spark. I'm at a loss. Where do I go next? Any help is appreciated.
    • By John Brucato
      Hi all new to the sight haven a problem with my 1988 kawasaki bayou 220 it ran then just died when out one day get gas but no spark any info will help I'm new to the ATV got it used and ran like a champ but don't know where to start when it comes to this
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...