Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Kristpj

2007 KingQuad 450 electrical issue

Recommended Posts

I know this tooic has been addressed by many, I’ve looked through many forums and pages. I did not find anything like the problem i have.

I have a 2007 Kingquad 450. I have a new fully charged battery. When i turn the key, the dash flashes and seems to struggle before getting fully lite. We can hear a small relay near the computer clicking, i think it is the fuel pump relay. When i turn off the engine kill switch and press the starting button relays click and all the power shuts off, i turn the key off, engine kill switch then start over, power is there. Atv will start with pull start, but not elextricly. if i try to use my winch, all power cuts and engine dies. 

 

Can anyone tell me what it may be? or has anyone fsced an issue like this before?

Share this post


Link to post
Share on other sites


It really seems to me that you have a poor connection someplace. If the battery is fresh  then your loosing power within the harness. I would go get some dielectric  grease and start taking plugs apart and cleaning. Then add grease to the plug and reconnect. Then go to the starter relay and loosen the main battery cables on both lugs, clean and re tighten. Make sure your battery wires are not broken at the crimped part where the connector is on all ends.  Check the main ground wire. Loosen it up clean and tighten.  Lastly is it’s possible that one of your relays weather it be the main starting relay or the neutral safety relay may be bad. Both are not expensive and easy to change.  But start with your connections first. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Belmontie
      Hi bought a 2012 kingquad ASI last year a great machine which is a delight to ride, but I find sometimes it doesn’t go into top gear just revs high at about 42mph. Any idea ???

    • By Maxx
      Hello Guys!
      Dumb question. How much oil registers on the oil level gauge while running? The oil level reads correct when off, but while running I can only see just a little bit in the oil level gauge. Makes wonder if the oil isn't circulating well enough.
      Also, whats your preference in battery brands for ATV's (standard or AGM). We don't ride it all that often.
      Thanks in advance for any info.
    • By hornythrony
      Hey I have a 07 king 700 there's lots of times that the quad will stall when the fan turns on also have to bump motor 2 or 3 times before starting to start it (makes fuel pump go on 2/3 times) anyone having or had this issue?
    • By hornythrony
      Hey I have a 07 king 700 is there any chips or good things to do to my quad?
  • Similar Tagged Content

    • By cameron walton
      Hi Guys, I'm a newbie but pretty handy with a DMM (controls technician). I have been fighting a junker quad i picked up as a project bike, was assured it would run if I replaced the battery and cleaned the carb. I replaced the battery, rebuilt the carb with a OEM kit. FIxed all my switches and foul played circuitry from the last guy.... So I could get it to start long enough to test the quad, it seems okay from a trans/engine point. However I couldn't get the carb adjusted to idle to save my life with the idle air screw or the thumb screw on the card for the slide. I took it to a friend who is much more familiar with yamaha and quads and he double checked my carb rebuild all was fine, he adjusted the float to make the fuel not overfill which i missed.
      He pulled the air intake, got it started and couldn't get it to idle with or without air filter. We started looking at the spark plug (new) and he tested it with a spark plug clamp meter, tested good, pulled it and grounded and it had spark but he felt it was weak. I order a working used oem coil to try the easy things first. When I ohm out the coil on the quad with my Fluke i'm seeing .4 ohms on primary (ground lug to male connector) and 18K ohms on secondary (inside boot to ground lug). Seems like this forum is full of bear trackers so I'm hoping someone has some ideas to help me figure where to go with this. His thought was he know I ave fuel and he knows I have air, spark would be next. I have spark but possibly weak. Thanks
    • By Michael Aiken
      Where can I find a wiring diagram for my 2005 450 Kodiak. Thanks.
    • By My kiwi shed
      Hi there everyone. Just seeing if there is advice on a problem I have before I start digging too deep. 
      I recently bought this creally nice 2004 King quad ltf300 with only 2400km..
      Everything things works great except when engaged into 4wd or diff lock it has a clicking noise ( sounds like broken teeth etc) are the front diffs known to blow?  Or the transfer from engine?
      I am yet to test on some loose ground to see if I'm getting drive at front .
      I will be driving in to find problem in next few weeks but thought I'd see if anyone might know what it is first. Cheers


    • By northern
      Just picked this up at a yard sale, runs and drives..color coded wires for battery were backwards, Meaning a red wire was used for negative and a black for positive....
       
      Upon bringing it home decided to boost the battery and walked away giving it a small charge prior to starting it..came back to find battery slightly smoking and my Green light for power (neutral) was no longer lit up...Still starts when i pull start it with key on.
      Turn key on and no starter spin up, no lights
      Id like to get my Electric start working, What could be the problem, Where does one start.
    • By Brian Simmons
      I put on a new stater  , How would my Yamaha raptor 350 act if the starter clutch went out ??? Please help !!! There is no metal in oil . Its like when you hit the starter button nothing ? Any ideas ???
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...