Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

So im back at it again. Another headache but different manufacturer. 

I picked up an 81 ATC 110 for almost nothing. It is nothing to look at but 

they seem to collect them out this way so I figured I could always get my money back

no matter what the condition. The motor wasn't locked up and it had spark. Had not run in years

(always the case) I pulled off the carb and cleaned it out the best I could, lots of corrosion. Years of water etc.

after pulling it forever got it to fire but would barely idle and super rich off idle. Black smoke fouling out plug immediately.

Ordered a (yes you guessed it a Chinese carb as only available) and still super rich, same no change. Choke is open. I lowered the 

metering rod as low as the adjustment goes. Turned in the a/f screw and bottomed it out still rich. Not flooding, float level good

and nothing restricting air flow, air box is not there just open carb. I ended up checking compression and only had about 75psi

I checked the valves and the exhaust valve was too tight. Loosened it up and got 110 PSI  Now starts easier but still super rich. 

Black smoke when you rev it up if it revs up cant find any other way to lean it out. Have another carb on the way but not very

confident it will fix it. Any weird things to look for? Checked cam timing its good. It has elect. ignition and even tried to advance

the ign. timing just to see what would do. So what do the ATC Masters have to say?  Pics to follow.   Az

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Sounds like a fun project. I would put that carb on and see how it goes because it sounds like you can't get you A/F mixture correct. Is it jetted correctly? Is that a new chinese carb you put on and are ordering another one?

You can find parts at https://www.hondapartshouse.com/oemparts/l/hon/50541767f870021c54bef607/1981-atc110-a-parts

Service manual:

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

LOL, After further checking its not running rich, its blowing oil. With the compression being 

pretty good im assuming its the valve seals. Little more than I wanted to mess with as everything

needs work. Just not worth the effort for what I got in it. I posted it for sale at double what I paid 

for it and have at least 20 offers. Hoping just to let it go tonight. Looking at it its pretty rough. Some pics

for your enjoyment lol. Az

20190601_142241.jpg

20190601_142250.jpg

20190601_142258.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites


There are people out there that will buy it just for the engine, that rear rack, fenders and plastics etc.  

Its in rough shape but I bet you will get double what you paid. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By pablo Blake
      Its in pretty rough shape and its gonna be my first atv, I worked on bikes before but nothing to do with quads. Anyways the quad has some problems and im tryna figure out what to focus on first. So the U joints i think are shot. The bike starts first try every time ussually have to give it a lil gas with the throttle and revs right up, idles fine but its running REALLY rich 3 starts and my brand new plug was pitch black

      Bike is L model

      video-1577465068.mp4

      Its using the original mikuni carb but im not the best at fixing the carbs and wondering if there is anywhere online that would be able to either walk me through it or help me with it i didnt see a air mixture screw so it seems like im gonna half to open it up and adjust like the float and a couple other things
    • By Rich1028
      We picked up two more quads
       
      We Just Picked up two Quads Friday,and we took them out riding,great machines!
      2008 Honda 400 Ex and a 2014 Honda 400 X 

    • By JacobSlabach
      recently picked up some project bikes off CL for cheap.  got a honda fourtrax (the ancient 4x4 kind with the straight axle in the front as well as the rear and a back-up kick-start)  plastics are crap, but my goal is to get running like a champ and patch the plastics up and sell to one of my many friends that want a reliable 4x4 for dirt cheap and doesnt care what it looks like.
      so the former owner says it needs carb rebuilt, but its sat for 3+ years since so who knows.  things I see:  carb is missing (he gave me a box of parts along with the bike), engine turns over and feels good with kick-start, brakes need work, battery missing (That always puts me off, cause then I know most likely someone's been tampering with the electrical.
    • By ray desocio
      I posted earlier looking for a wiring diagram, but maybe someone can help me with the problem if they’ve had it before. 
       
      The quad Will start and idle ok, when I open the throttle it will rev all the way up until WOT and then it dies back down to idle, and if I keep the throttle wide open it will rev back up. It will do this over and over and over. 
       
      I replaced the carb, (twice), Rectifier, battery, and spark plug.  The Stator ohmed out to the proper specs from dinli.  The other issue i can see is I’m not getting 12v on the choke circuit. The lights don’t work either. 
       
      possible bad key switch? Maybe the new rectifier is bad? All the contacts on the key switch also ohm out properly    
      comprsssion is up to 125 psi and spark is there. 
       
      Reed valves look great.....
       
      im at a loss. Any trouble shooting advice would be appreciated. 
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...