Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Trenton

2004 Honda Rancher GPScape 400 Display Not Working

Recommended Posts

Hello. I am a new member as of today. I had a quick question to ask. I recently was driving mt HONDA RANCHER 2004 GPSscape 400 and my display stopped working. I was driving the atv and all of a sudden the speedometer and the service lights went out. Also the lights stopped working. I am still able to shift gears, change from 2wd to 4wd, and can still select if I want EPS or Auto. I have checked my fuse box and have changed a few of them around. It did not change anything. I was wondering if anyone had any idea of what had happend. Thank you for your time- Trenton 

Share this post


Link to post
Share on other sites


It could be an electrical issue, the display itself of I've read that a no display scenario could be from a gear shift sensor/switch. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Randel1
      Hello, 
      I have a 2004 Yamaha Bear Tracker in the shop for repair. I have the service manual but it doesn't have all the information I need to fix the problem. I need to know the voltage output of the stator charge coil and pulse or trigger coil at cranking speed. The wiring diagram color code doesn't seem to match and that is compounded by the fact that the wiring harness CDI connector is missing so I have 7 wires that need to be connected to the CDI. I can not find a circuit diagram of the CDI which tells me where the pulse/trigger coil connects or the charge coil connects. The other 3 wires (black ground, orange ignition coil, and r/b ignition kill sw) also need to be connected. The CDI has a single 8 pin connector and has a P/N 4XE-00 F8T19871 -1122 number on it and I believe it to be OEM. However I think the Stator and pulse coil are aftermarket items. I have resistance tested everything and it all seems to be in spec. but I don't want to miss wire anything and cause damage. Any help would be greatly appreciated. 
    • By Scott Sirr
      I need to figure out how to clean/fix or replace my neutral switch assembly On my 2008 Yamaha big bear 400 as generally the neutral light doesn’t come on when it is in neutral. To get it to come on I have to wiggle the foot shifter and hold it in just the right spot.
      I have googled it and can’t find much on the 400’s. I can’t find a service manual online and the parts manual is super vague.
      I think it is in the right side engine cover area, but not certain. 
       Any help would be great. thanks
      Scott
    • By oxidized_black
      Clymer ATV Manual - Yamaha Raptor 700R
       
    • By Sonders
      It appears that the Service Manual thread at top of forum is dead as all the links no longer work.  I'm actually looking for service manual for a 2000 KVF300 Prairie that I just picked up.  Does anybody have link to one that they can share, or know where I can find one?  Thanks in advance for any help.
    • By Ajmboy
      Unfortunately I didn't notice some of the rust hitting the undercarriage of my 2004 Yamaha Grizzly 660, but saw it the other day when I was doing some maintenance, oil change, air filter, spark plug, etc. The left side footrest broke and that's causing the plastic to hit the front wheel. It broke right at the welds from too much rust. Looks to me like what I need is (looked this up on yamahapartshouse.com):
      YAMAHA FOOTREST BOARD 5KM-27481-10 Left side (broken)
      YAMAHA FOOTREST BOARD 5KM-27488-10-00 Right side (rusted and will probably break eventually)

       
      Does anyone have a less expensive source? I did see on ebay a couple of listings but it still comes out to @ $50 each, 
  • Similar Tagged Content

    • By Christian Brindle
      I have a 2000 Polaris Sportsman 500. The Speedometer got water inside of it and it sat for a long time. So now that speedometer is trashed to say the least and i need to find a replacement. I don't want to put up the cash for an oem one so i was wondering if anyone knew any good speedometers out there i could use. I've found many speedometers i like but don't know how i'd wire it up without the same connection points. Thanks, any input is appreciated
    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
    • By cavry
      Bevinsee P15D H6M LED Headlight Bulb For Kawasaki ATV KLF220 300 KFX400 KVF300
      I'm looking at replacing the headlamps on my 2001 KLF 300.  These LEDs are out of my experience range.  Supposedly they are "plug and play". 
      What problems am I not aware of? Other controllers, ballast? 
       
      Thanks, Cavry.
       
    • By Ineedabrew
      Hello all,
      I have brought an 84 TRX 200 back to life and unfortunately whomever dug into it first removed the two trim pieces that go around the gas tank.  I was thinking someone on the site may have an old parts bike with these pieces lying around.....  If so, drop me a message and we can make a deal.  I just want to complete the bike!
      Thanks,
      Jason


    • By Connor Tuftin
      I have a 1988 300 Honda FourTrax, All wheel drive.
      My brother and I were fixing up this quad. We put a brand new battery and fuses in and it was running fine until we put the quad into reverse. As soon as it was put into reverse all of the electrical cut out and power wasn't making it to the head unit anymore and both of the brand new fuses popped. We figured there might have been a short from the starter or solenoids, but they are all working properly. At this point we don't know where to start looking for where the short could be. I'm just wondering if anybody has had the same issue or knows of similar issues that could cause these electrical shorts?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...