Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Brian Simmons

Looking at buying a 2005 Suzuki ltz400 - Not sure

Recommended Posts

Yes I am looking at buying a 2005 Suzuki ltz400. The guy said when he goes through a puddle or water it shuts off !!! I know it’s electrical . Does anyone have any ideas what the problem could be??? Let me know ASAP ??? I want to know if I should buy this atv ???

Share this post


Link to post
Share on other sites


Going through a puddle ? That’s odd because most of the electrical components are higher up into the frame.  Something like that could be tricky to isolate.  If water is getting inside of a plug, water going near the stator etc but that’s the only parts that are down low.  The cdi could be gettin damp and causing that to happen but it could be anything!  You would have to really look at the bike for any exposed wiring or open areas like around the kill switch etc. 

I would rate this on a scale of 1 to 10 a 7 as far as being risky. If the price is right then yes it would be worth the effort. But if your paying a lot of money walk away. That’s my take.  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I agree, it could be risky or an easy fix. I agree with @Frank Angerano if the price is right, get it. Offer a price thinking worse case scenario for replacement parts. 

Topic moved to suzuki atv forum and added more info to topic title.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Thomas Giles
      I have a 2017 Sportsman 570 SP with a power steering issue. Dealer tells me my machine is one that is not covered by recall and offers no help other than bring it in they will look at it. Any ideas?
    • By Wayne Starz
      I have a 2005 Suzuki Vinson 500cc automatic 4X4. I can only shift it in to park & High gear, it will not go in low or reverse, what's the issue & the fix?
    • By LMI
      I wanted to share an experience and a fix.
      Headed out was following a pole line, was looking for a cross track that may take me to this speckle trout looking spot on a creek.  All paths and semi paths... failed.  Second objective was to reach a speckle trout lake that has been recently stocked... followed 1 trail to dead end, followed second trail to dead end.... while investigating options on foot and the quad idling it died.
       
      It wouldn't start.  eventually it did... and when it did … it was essentially a pinned idle.  activating the throttle did seem to speed it up but it wouldn't knock out of the racing idle.  couldn't put it in gear at that idle speed.  got towed out.
      when I first got the quad, I ran it off a trail and buried it pretty good in the soft snow... eventually winched out.  It wouldn't start.  eventually did and it was fast idling.  not as fast as this last time. but still fast.  it eventually seemed to settle and I got it in gear and by the time I was back to the truck was acting ok.  chalked it up to the bike being at a bad angle in the snow.
      My investigation last year lead to the throttle position sensor TPS.  how to jumper the diag block to see the sensor position on the display,.  I focused on this nearly sure it was a detuned sensor or broken sensor again this time.
       
      I tore down the front plastic and stuck my head into the TPS area to see what I could see.  What I found was that the throttle body assembly had actually come out of the mounting area (not sure what it is called).  the ring clamp was loose I could move it easily.  Hopeful, I tore down the air intake assembly above it (air filter...etc) removed a sensor clip and a hose.
      I backed off the clamp some more and was able to reseat the throttle body assembly.  put some blue lock tite on the clamp screw.  When I was cleaning off the air intake assembly to ensure I dropped nothing down the intake, I noticed the underside of the air intake "box" also had a clamp.  this screw was completely missing.
      I went to the hardware store, bought a metric replacement (brought clamp with me), seated the assembly, settled the clamp blue lock tite that as well... 
       
      quad fired right up, idled normal, idled up without hesitation and dropped right back off.  Cost of solution $3.87 CND for a pack of 5 metric screws.  moral of my story was don't assume an idle issue is a throttle position sensor problem... there are a number of other factors including air pressure, which I believe was my issue.
       
       
       
    • By StolenATV
      ATV was stolen out of our 2016 Voltage 3305 Toy Hauler that was at Cutting Edge Collision for repairs. The rear locks were broken on the rear of the toy hauler and the ATV was Stolen. Cutting Edge Collision is in a gated and secured area
      The post 2007 Suzuki LTZ 400 Stolen in Tucson Arizona appeared first on Stolen 911.
      View the full article
    • By Finsdad
      Im new to the forum and the quad I just got. I want to change oil in in. Its almost impossible to find anything on-line. I know it takes 10w40 and know the oil filter location. What oil should I use? Is there a cross reference for oil filter. The closest dealer to me is an hour away. I have NAPA close and like the WIX or Napa gold filters. Also is where can I get a Manuel for it? Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...