Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Resurgence Small Engine Inc.

Troubleshooting a no crank/no start on a Honda Big Red 200E

Recommended Posts

Recently, Jonathan has been repairing & reassembling a client's 1983 Big Red Honda ATC200E. In this video, he gives an overview of how he approached diagnosing the ATC and creating a plan for the project.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Posted (edited)

Good video.  I had two of them trikes. They were 1985 and an 86.  We bought them new way way back in the day. When my uncle was around.  We used them for hunting, great bikes but rolled real easy. That’s why they banned them here shortly after 1989 I think. 

The 86 was the Big Red. They are both still upstate just sitting there doing nothing.  The new owner just lets them sit.  

Edited by Frank Angerano

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Frank, I don't have much experience riding the three wheelers, but can easily understand the rolling possibility on the times I have ridden them. They seem to be fun and simple units, which probably helps with reliability.

They do well on the flat area around the shop. I don't think I'd want to side-hill on one though.

That's the worst when a neglected unit is just left sitting outside. The tires go flat and rot, the carburetor builds up corrosion, battery goes bad, and so on..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By rocky_mtn_honda
      Figured I'd share the wealth with my over 35GB library of shop manuals. Enjoy, and everyone have a very Merry Christmas!
      2005-2009 Honda TRX400EX/400X
      Honda_Trx_400ex_400x_Service_Repair_Manual_2009.pdf
      p/w: trx400ex400x
      2000-2003 Honda Rancher TRX350 TM TE FE FM
      2000-2003 TRX350 TM TE FE FM service.pdf
      p/w: trx350
      2005-2006 Honda Foreman TRX500 FE FM TM
      Honda TRX500FE FM TM Foreman.pdf
      p/w: trx500
      1988-1994 Honda TRX300 Fourtrax, 88, 90-94 TRX300FW Fourtrax 4x4
      Honda Trx_300_Fourtrax_300_Service_Repair_Manual_1988-1994.pdf
      p/w: trx300
      1995-2000 Honda TRX300 Fourtrax TRX300FW Fourtrax 4x4
      http://www.mediafire.com/file/pi0x0w9n84xocc8/Honda%201995%202000%20TRX300%20Service%20manual.pdf
      p/w: trx300
      1985-1986 Honda TRX125 Fourtrax 125
      Honda_Trx_125_Service_Repair_Manual_1985_1986.pdf
      p/w: trx125
      1995-2003 Honda Foreman TRX400FW Fourtrax
      HondaTrx_400fw_Foreman Service Manual 95-03.pdf
      p/w: trx400
      2003 Honda Rincon TRX650FA
      TRX650FA_Rincon650_2003_ServiceManual.pdf
      p/w: trx650
      1997-2004 Honda TRX250TE/TM Fourtrax Recon
      http://www.mediafire.com/file/7cl9nqjedbudo3h/Honda_Recon_Service_Repair_Manual_2004.pdf
      p/w: recon
      Thats a good starter kit...post up your requests in this thread, I have tons more...Hope this helps.
    • By pcumby
      Was wondering if anyone on here had the new Honda 520 Rubicon. was just wondering what people's thoughts were on the machine.
       
      Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk
       
       
    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
    • By Mark Walters
      Hi guys.  First post, hope you can help.  As above 1991 Honda fourtrax.  Starting, running fine until a few weeks ago. Used primarily to put my ski boat in the garage (put 2" ball on front).  Any way, had just backed boat into garage, turned off to crank trailer wheel down, when I went to restart got nothing.  
      No neutral light, no headlights, no reverse light, would not turn over when start button pushed.  It would crank and run when I jumped the contacts on the start relay.  While running the neutral light will come on, although it is dim and flickers.  Reverse light on when running and in reverse.
      What I have done to this point:
      1.  Used jumper cable to ground battery (-) terminal to engine block thinking ground wire from battery to engine may be bad.  No neutral light, no start.
      2. Applied 12 volts to start relay.  Got a loud click like it was making contact.  I didn't have the battery/starter cables connected to the relay, but I am assuming it would have cranked at that time.  
      3. Disconnected neutral switch wire.  Grounded neutral switch wire with jumper wire. No neutral light, no electric start. 
      At this point I am thinking ignition switch vs broken wire in the harness going to the neutral switch (due to dimness and flickering when running).
      Any and all suggestions to help track down this issue are appreciated.
      Thanks
       
    • By Richard Barlup
      I have a honda trx200 and it starts fine when I use the starter button but won't start with the pull cord.     
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...