Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Wayne Starz

2005 Suzuki Vinson 500 Transmission problem

Recommended Posts

I have a 2005 Suzuki Vinson 500cc automatic 4X4. I can only shift it in to park & High gear, it will not go in low or reverse, what's the issue & the fix?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Kevin Vlogs
      Hey Guys,
      I'm pretty new to ATV's and never owned a Polaris before. Lately I have noticed that it is very hard to shift from Park to any other gear. Is there an adjustment, or is that just the way they are?
    • By Tahj
      I am looking to see why my 2005 Grizzly  660 won't crank. I have set the valves but suspect a loose timing chain.
      When working to remove the valve cover I found a "cap tensioner case" - parts #25  - #299 on Babbitts site.
      The  cover seems to bridge the valve cover and the cylinder head. What the hell is it and what surprises will I  find if I remove it?
      Uncharted territory for me.
    • By LMI
      I wanted to share an experience and a fix.
      Headed out was following a pole line, was looking for a cross track that may take me to this speckle trout looking spot on a creek.  All paths and semi paths... failed.  Second objective was to reach a speckle trout lake that has been recently stocked... followed 1 trail to dead end, followed second trail to dead end.... while investigating options on foot and the quad idling it died.
       
      It wouldn't start.  eventually it did... and when it did … it was essentially a pinned idle.  activating the throttle did seem to speed it up but it wouldn't knock out of the racing idle.  couldn't put it in gear at that idle speed.  got towed out.
      when I first got the quad, I ran it off a trail and buried it pretty good in the soft snow... eventually winched out.  It wouldn't start.  eventually did and it was fast idling.  not as fast as this last time. but still fast.  it eventually seemed to settle and I got it in gear and by the time I was back to the truck was acting ok.  chalked it up to the bike being at a bad angle in the snow.
      My investigation last year lead to the throttle position sensor TPS.  how to jumper the diag block to see the sensor position on the display,.  I focused on this nearly sure it was a detuned sensor or broken sensor again this time.
       
      I tore down the front plastic and stuck my head into the TPS area to see what I could see.  What I found was that the throttle body assembly had actually come out of the mounting area (not sure what it is called).  the ring clamp was loose I could move it easily.  Hopeful, I tore down the air intake assembly above it (air filter...etc) removed a sensor clip and a hose.
      I backed off the clamp some more and was able to reseat the throttle body assembly.  put some blue lock tite on the clamp screw.  When I was cleaning off the air intake assembly to ensure I dropped nothing down the intake, I noticed the underside of the air intake "box" also had a clamp.  this screw was completely missing.
      I went to the hardware store, bought a metric replacement (brought clamp with me), seated the assembly, settled the clamp blue lock tite that as well... 
       
      quad fired right up, idled normal, idled up without hesitation and dropped right back off.  Cost of solution $3.87 CND for a pack of 5 metric screws.  moral of my story was don't assume an idle issue is a throttle position sensor problem... there are a number of other factors including air pressure, which I believe was my issue.
       
       
       
    • By StolenATV
      ATV was stolen out of our 2016 Voltage 3305 Toy Hauler that was at Cutting Edge Collision for repairs. The rear locks were broken on the rear of the toy hauler and the ATV was Stolen. Cutting Edge Collision is in a gated and secured area
      The post 2007 Suzuki LTZ 400 Stolen in Tucson Arizona appeared first on Stolen 911.
      View the full article
    • By Finsdad
      Im new to the forum and the quad I just got. I want to change oil in in. Its almost impossible to find anything on-line. I know it takes 10w40 and know the oil filter location. What oil should I use? Is there a cross reference for oil filter. The closest dealer to me is an hour away. I have NAPA close and like the WIX or Napa gold filters. Also is where can I get a Manuel for it? Thanks
  • Similar Tagged Content

    • By Shawn Hendershot
      Got myself another project. Got it running only to find it has a transmission problem. now I am trying to rebuild it but problem is the bolt that holds on the pull start recoil gear. Any ideas if this is left threaded or right threaded. Left loosy or righty tighty. 
      Thanks.
      Hender
    • By Alex Lee
      Im having a problem getting the left side of my engine case apart so i can fix my starter gear issue .can anyone share some guidance i have all bolts that i know or havent managed to remove hi lo shifter 
    • By Ajmboy
      This is more of an informational fix I wanted to share..
      My Grizzly has been getting harder and harder to shift this winter and today was completely stuck and I needed to plow the few inches that came down this morning. First thought...oh no, tranny...but it’s winter and maybe it’s iced up. I pulled off the plastic to see what was going on and indeed I did find the drain tube iced up. 
      I took the blow dryer out and de-iced it. Quick fix, I never really thought about the shifter drain tube icing up before, shifts like new!



      FA04AC3B-4FB0-4764-AFD9-1492F5CC790B.MOV
    • By aj ford
      in need of a transmission for my zill. does anybody have one or know somewhere i could order one.  all of the oem web pages ive viewed does not have it available..
    • By pokerl0w
      this bike! did this guy sucker me or what.. ok, looks like this means something is bent that I do not see or one rod is longer vs the other?
      how long do you think this would last before it ripped into the tire? this is the right side, left side tire clears no problem

       
       
      I can not find them on www.kawasakipartshouse.com
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...