Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

John Dunn III

Just Bought 1988 Suzuki LT230

Recommended Posts



Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
    • By Guillaume Cliche
      I have an erratic iddle problem i cheked all the air leaks i rebuild and cleaned the carb but it wont run straight it runs good but then slow and some times it stalls and its the second time the float implode 


    • By davefrombc
      View File Quad Runner 250 King Quad 1987 - 1998
      Service manual  for  King quads  250  and 300
      Submitter davefrombc Submitted 01/28/2017 Category Suzuki ATV  
    • By Tahj
      Do I need to remove the balancer driven gear to remove the timing chain.
      If so, how?
      Thanks

  • Similar Tagged Content

    • By Jeff Andersan
      1988 lt230 Suzuki
      Having problem with getting into neutral have to do it by hand to get into reverse keeps skipping into 2nd is there a adjustment I can do I'm new to this 
    • By Admin
      View File 1985-90 Suzuki Quadrunner LT230 Service Manual
      1985-90 Suzuki Quadrunner LT230GE, LT-F230G, LT230S Service Manual
      Submitter Admin Submitted 06/29/2019 Category Suzuki ATV  
    • By Admin
      1985-90 Suzuki Quadrunner LT230GE, LT-F230G, LT230S Service Manual
    • By Thunt56
      How do I replace the pinion clutch shaft in a 1987 Suzuki LT230 quadrunner? It starts up on the first kick but when I put it in gear it wants to kick up. I can give it gas and put it in gear but my clutch lever isn’t doing anything. SOS
    • By Frisbie6
      This is a strange question maybe.  I just finished cleaning my old barn find Suzuki.  I think it's a 1985.  LT230 shaft drive.  Started it up and other than making some carb adjustments (well, I think that's all I have to do) it runs fine.
      But as I drove it around the yard I noticed that it is hard to steer.  The front tires seem like they are barely touching the ground!  The handle bar moves fine and the wheels turn, but the tires don't grip the grass.
      When I lean forward as far as I can the tires actually bite into the grass and turn the bike.  When I sit on the bike it just plows straight ahead.
      Has anyone seem anything like this? 
      I wonder if the back tires are too small, causing the bike to lean backwards.  Does anyone have the specs on what size tires I should have?
      Thanks for any help provided...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...