Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Jim Waters

2002 Kawasaki Prairie 400 4x4 Vibration

Recommended Posts

hi everyone. recently iam get a good vibration that comes and goes while iam riding my praire 4x4. iam afraid something is going to detonate. vibration is felt in the steering and then you will here a noise and this comes and goes. its very noticeable when iam on a blacktop surface. iam worried. i cant get any slop in the drive joints i can grab onto. so any input would be appreciated. i have a manual downloaded and i,ve went through it pretty good. my thought is its from the output shaft to the front drive. let me know if anyone has experianced this.

Share this post


Link to post
Share on other sites


It sounds like it’s happening when you hit a certain speed? Especially if it’s heard on a blacktop surface.  My guess is that one of the drive shafts has a slight bend in it where you wouldn't feel it until a certain rpm. You may not be able to see that bend.  I would inspect all the drive shafts for any marks that may be there. Something along the lines of you hitting a rock or tree trunk while you were riding ? 

I would also get the front wheels off the ground and spin the tires to see if there’s a bend in the rims and wiggle them as well to check the hubs.  Do this for the front and rear.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

its the u joint on the out put of the transmission to the front drive. i have been trying to get it off several hours today to no avail iam dam close to cutting it in half. the shaft is damaged but savable and the other half of the joint coming from the trans will need to be replaced. it was ready to explode the u joint is broke. i cannot find the parts for it yet or a easier way of removing it then the manual says. doing something wrong i guess. any help would be appreciated. its the shaft in the middle picture of the attachment.

 

thanks

jim 

praire front drive shaft.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Diana Donner
      I am struggling to find boots that will fit my large calves. I'm not a large person just muscular calves. I wear a women's size 7 but have tried on up to my boyfriend's size 10. Surely there is something out there.... I can't be the only person struggling
    • By Sturgeon
      Hello everyone, did a search and not successful. Purchased new 2017 Sportsman 570 sp and my power steering is not working. Seems to have a mind of it's own. Works then it doesn't. Dealer says there's not a fix. Thought it was just me and it being a brand new machine with 4 hours on it. Dealership said it's this model only ? Not sure what a person in this spot is suppose to do and wondering are your thoughts mite be. Thanks 
    • By My kiwi shed
      Hi there everyone. Just seeing if there is advice on a problem I have before I start digging too deep. 
      I recently bought this creally nice 2004 King quad ltf300 with only 2400km..
      Everything things works great except when engaged into 4wd or diff lock it has a clicking noise ( sounds like broken teeth etc) are the front diffs known to blow?  Or the transfer from engine?
      I am yet to test on some loose ground to see if I'm getting drive at front .
      I will be driving in to find problem in next few weeks but thought I'd see if anyone might know what it is first. Cheers


    • By Dexter-Bernice Luck
      Inviting all CF MOTO owners to join us at CF MOTO WE RIDE  on Facebook. https://www.facebook.com/groups/400047730908167/
      Plan rides, ride with others, just get to know owners in other areas and share riding information.
    • By dbconn55
      Hi guys I have a 2003 Arctic 250 4X4 it starts idles and runs great for about 10 min. then it spits and sputters and dies but it starts right up like nothing happened idles good till you give gas and it does it again let off the gas and it's idling great again this goes on for about 15 to 20 min. and then it takes off runs good all day like nothing was wrong.
      I cleaned the carburetor it looked like a new one inside found a little gunk in one orifice, new air filter no crimped lines air line to tank good I did put a meter on the battery idling it said 16.5 V that's high I think would a voltage regulator cause this?
      Suzuki shop wanted to sale me a stator for $556.00 but said it could be something else also thought I'd see what you guys say about it
      Thanks
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...