Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Carl Edouard Denis

2003 Honda TRX650 Idling High

Recommended Posts

Hello to al, ,

First time poster long time ATV rider. I just go a used 2003 TRX650 got the card cleaned and it started up right away. ONly problem I am having is that its idling high. Any ideas as to wy this may be happening?

 

CED

Share this post


Link to post
Share on other sites


Welcome to QUADCRAZY! Have you adjusted the idle screw on the carb? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you checked that the throttle cable is not looped up or kinked anywhere ? Check where the cable adjuster is on the  handlebars where the cable enters the throttle assembly.  Make sure nothing is broken. Turn the handle bars back and forth  while the bike is idling and see if there’s any change.  The cable could have been changed and routed improperly.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Frank Angerano said:

Have you checked that the throttle cable is not looped up or kinked anywhere ? Check where the cable adjuster is on the  handlebars where the cable enters the throttle assembly.  Make sure nothing is broken. Turn the handle bars back and forth  while the bike is idling and see if there’s any change.  The cable could have been changed and routed improperly.  

That's a good point @Frank Angerano , maybe that cable is hanging up. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


The only reason I could see the idle changing while your shaking the bike is fuel swishing around inside the bowl of the carburetor and somehow making its way up and into the intake portion of the carburetor. Something along the lines maybe a loose jet of some sort inside the bowl.
Secondly would be the main jet needle where it locks into the slide in the carburetor is missing the clip or installed wrong and loose.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Asen_77
      Hi All,
      My name is Asen and I am from Eastern Europe, Bulgaria. Riding a Yamaha Raptor 700R and this is my first Quad wanted for a vey long time :)

       
    • By YamahaGrizzly
      So my Yamaha grizzly 700 wasn't going into reverse for some reason but Jon and George figured it out on what to do to fix that problem for me. Jon Talks about how he was able to fix that problem my Yamaha Grizzly was having with the reverse.
      On a side note we are so close to 1k subs! hell ya!
    • By Kaj Colum
      Have a Bayou 400. sometimes when I press the start button i hear the solenoid click but the starter does not engage. Here is the strange thing though, when that happens if I kick the kick start just once then press the start button starter engages normally. Any ideas?
       
    • By HeWasRidinDirty
      I got this 400, that wouldn't start. It would try, but wouldn't catch. I checked the valves and the L intake was tight at .002. The compression came in around 120. It didn't improve after a couple of drops of oil into the cylinder. So,I figured it was the valve causing the problem. So, I got the valves squared away, but it still won't start. I checked the spark and it seems like it's getting an intermittent spark. It fires a few times then nothing. If l let up on the button and then hit again immediately, it will fire a few more times, then repeat. So, what am I looking at as a possibility? Electrical issues are not my strong point. LOL
    • By StolenATV
      Attention! Stolen! From a deployed soldier on independence day! 2014 Honda Foreman 500 and 2003 Yamaha 660 Raptor. Please spread the word in helping find them. A report was filed with Franklin County as well.
      The post 2003 Yamaha 660 Raptor and 2014 Honda Foreman 500 appeared first on STOLEN 911.
      View the full article
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...