Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Hondasher

1997 Yamaha Big Bear 350 2WD Opinion's.

Recommended Posts

I picked up a 1997 Yamaha Big Bear 350 2X4 a week or so back in non running condition, apparently they said it needed a new carburetor or a battery, I cleaned the carburetor thoroughly and got it running on idle and without choke now and it shifts into all the gears even into reverse. Aside from making me bounce a little when trying to start out with a bit of throttle the shock suffice to say needs work. Anyways I made a video of it running and would like your opinions on it, as to how it sounds while running. It seems like it has a little whine I'm not sure why that is maybe someone can tell me what it is. Anyways here is the video.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Nice job getting it running! I hear a little whining noise, is the air filter on or are there any intake leaks? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds great but yes def a whinny noise.  Im thinking clutch, check all fluids and take it for a good run.  
Nice work, you can pick up a new seat cover for 30 bucks or make your own for maybe 10 bucks.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Frank Angerano Apologies for not replying sooner, I forgot where I had posted my question on which forums. Anyways I have it put back together after restoring the plastics from being faded, and I have everything connected now, it doesn't seem like it's whining at all that I can tell or at least not very much. 

 

Before I had one of the tubes disconnected from the air box. Maybe that was the whining. It seems to drive just fine. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Hellraiser69
      Just got a new to me, 99 Kodiak w/ plow and an extra set of tires for dirt cheap. I'm curious where you guys purchase your parts for your older ATV's? Google is great to find parts, but I'm hoping you guys have some stores, online, that you prefer on a recommendation basis. I've already purchased my tune-up items, but the brakes need some work and I'll likely end up having to replace the steering stem bearing, front CV axles and a few other things down the road.
    • By Mike Hooper
      Hi everyone! I'm from New Zealand, and doing up a Suzuki Lt50 for the kids. This is the first bike I've ever worked on, and it's currently not running. Hoping that both Google and this forum will get me through! Haha

    • By Asen_77
      Hi All,
      My name is Asen and I am from Eastern Europe, Bulgaria. Riding a Yamaha Raptor 700R and this is my first Quad wanted for a vey long time :)

       
    • By dgk_mike
      It will go into neutral, 1st, 2nd, and reverse but nothing after 2nd gear. The shifter moves freely going up completely nothing but when you shift down it works. I’m not sure if it’s tranny issue worth messing with or if I should just buy a new one.  Overall besides that the thing runs like new.

    • By StolenATV
      Taken from my car port around 0330 and was taken by at least 2 people found footprints pushing the quad all the way to the road (80 yards)
      The post 2012 Yamaha Grizzly 700 EFI 4×4 Stolen appeared first on STOLEN 911.
      View the full article
  • Similar Tagged Content

    • By Chad Byrne
      1999 350 big bear ran with old carb on it but it leaked and most of the screws on it r stripped from having it spart so much i bought a new carb everything was the same installing it and now it won't start, any ideas
    • By Scott Sirr
      View File 2007-2012 Yamaha Big Bear 400 4x4 Service Manual
      2007-2012 Yamaha big bear 400 4x4 irs service manual
      YFM40FBW
      Submitter Scott Sirr Submitted 12/22/2019 Category Yamaha ATV  
    • By Scott Sirr
      2007-2012 Yamaha big bear 400 4x4 irs service manual
      YFM40FBW
    • By Bruce Sawyer
      1987 YFM350FWTB 350 4x4 Big Bear when going uphill will sometimes act like the clutch realeases then re-engauge all at once.
      Seems to maybe be little more often if the engine is at about 1/2 throttle instead of at lower rpms.
      I have the Factory Service manual and checked the external clutch adjustment screw as ok and the H/L/reverse shifter lever linkage as adjusted correctly. It appears to be maybe a internal (inside the case) clutch issue or ??
      This is the type Big Bear that has the manual shift lever on the left front fender and has the manual foot shifter lever with 5 speeds forward.
      Can someone tell me how the primary and secondary clutch operates? 
      I assume one is mechanical and one is centrifugal. (what I'm asking is one clutch for the higher rpms and one for the lower rpms or ???. (the clutch appears to only momentarily release at the higher rpms is why I ask. The cycle has about 3000 miles of low speed through the brush hunting and has been well maintained, oil changed, etc and no deep water or mud useage.
      Anyone been into a similar issue with the big Bear ATV????
    • By Gary Ferguson
      My old Big Bear nearly left me stranded but I managed to limp back to my garage just before it died. Now No Spark. I’ve changed the obvious, inexpensive and easy parts- spark plug & coil without any luck. 
      Ive stripped it down and traced all of the related wiring, checking as many connections as I can but no luck again. 
      Next I pulled the cover and accessed the stator housing to inspect and do some resistance testing to ID a possible short. 
      Here are my readings:
      Source coil- 325 ohms
      Pickup coil- 225
      Can anyone tell me if these are good numbers, and if good, where to go next?
      I assume my next purchase will either be a new stator or CDI, but since neither of these tend to be returnable items I want to be as sure as I can I’m gonna get a resolution to the problem!!
      Thanks,
      Gary in SC
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...