Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Frank Angerano

My first Suzuki finally!!!!!!

Recommended Posts

So i took a road trip today to look at a Suzuki Eiger! 2006 in perfect condition other then the fact it starts for 30 seconds and shuts down.  
Its been sitting for about a year in a shed. 
It has a plow and a winch included!!!

Got it for a really good price and all looks good so far.  
 

Stay tuned.  

3BCBB1D8-20D9-4EEE-85E0-7E0122205563.jpeg

6F22DFBD-B90B-4ED3-AA20-6FCB5904A183.jpeg

7DCB0619-6943-44B7-9FEA-06175C12C783.jpeg

912B3340-3661-491C-B963-507B573B4371.jpeg

AABD81FD-D7EF-478A-B1FF-7C8C1199809C.jpeg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites


Wow @Frank Angerano that's in good shape, I'm afraid to ask you how much you paid cause you always make great deals! You can tell by the condition of the rims, it wasn't dinged up. 2 of my friends had Eigers back when they came out, great quads. 4WD, solid rear axle, semi-auto shift I believe. 

Was this a craigslist find or something else? Have you ever used facebook marketplace?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Thanks @Ajmboy i found it on craigslist. The guy was looking to trade for a motorcycle. He said he did not use it and didn't want it to sit any longer.   It starts up but only for about 20 seconds and starts to die off. Its been sitting for a while in a shed.   
Ive seen marketplace but never use it since i don't really use Facebook.

 I always get a little crazy after i finish a project like the big bear i just did and start looking for the next project.  This one wont need much work so its not really a project but it's something to play with    

This one popped right up when i looked and the guy got right back to me. Took a lot of back and forth and  coordination to lock it down bit it worked out. 
Im a firm believer in if its meant to be it will be. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

You going to keep it or turn it around? Float pin in the carb is probably stuck from sitting...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im going to move it along, as nice as it is i like a foot shifter.  I agree on the float pin valve. The owner said he pumped the bad gas out of the tank.  Said it smelt so bad, he put new gas in and a battery.  It cranked and started for only half a minute or so. I was able to take a quick ride and go through all the gears.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

So !!!!! Pulled the carburetor off to clean it up. It was already clean and ready to go.  Found a small fuel leak on the bowl due to to the seal on the bowl not fitting correctly. Ordered a new kit with the gaskets included.  However I found worse, there are patched wires from what looks like a small fire. I picked apart the wires as best possible but it seems theres a short someplace within the harness.   I had it running for a while but will not rev. So im going to dig deeper. Some people suck! The previous owner knew there was a fire and hid it pretty well.
 

D27830D2-7EDA-4737-B925-ACE28E8AEBF5.jpeg

9A51680F-3F3B-4F61-B8B3-6FA952239739.jpeg

3998AD62-385B-4ED1-8494-C8149078B79B.jpeg

2CDC2BE9-5B1B-4237-9527-895B4FD6BF44.jpeg

7F47E726-A808-470F-A52A-FA779EB491CF.jpeg

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


I hear ya. Motor runs great. I found a new harness at a good price so hopefully its a wrap with about $140 bucks. Its in new condition so we will see!!!!!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like a a great project - And I see a fellow stogie man 😎 Any particular favs? 

Share this post


Link to post
Share on other sites


I would hope so. Or ya may want to think about a new hobby. Lol. Just playing.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol. Found a harness $65 bucks oem. Its on the way. Perfect condition. Canceled the other one.  Also putting a new rebuild kit in the carburetor. The bowl gasket is not sitting in the grove correctly any more so i have  a drip.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice find. A buddy bought an Cub Cadet not running. Looked brand new guy said starter and flywheel was shot. Maybe the broken con rod had something to do with that. People...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exactly! Some people!!! 
New harness should be here today and the carburetor kit came in last night.  
Probably get around to it by Thursday/Friday. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exactly! Some people!!! 
New harness should be here today and the carburetor kit came in last night.  
Probably get around to it by Thursday/Friday. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Update: New harness is installed and carburetor rebuilt! I thought for sure this would solve the problem since the spark looked 10 times better. NOPE! The engine refuses to rev past half throttle.  Carburetor is 100% good, i have a lot of backfiring as well but that was also going on before all this. Tested all components except the cdi and we all know why we can't test that little fucker, but everything else is well within spec. 
 

Now I've gone over the entire engine and nothing looks like its been taken apart in fact  its all factory looking and like new but i am leaning toward the timing because the backfire issue or maybe a cam?? 

Pick up coil maybe ? But it tested good, the rpms coming up seem to throw it off. Flywheel/magnets????

I guess take a look at tye top end first and go from there. 
Stay tuned! 

FML......
 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

It could very well be a timing issue. The kfx was thrown out of time due to stretched timing chains. Caused a back fire and stumbling idle. All the luck brother


Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Give em hell bro


Sent from my iPhone using Tapatalk

Give em hell bro


Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/12/2020 at 4:51 PM, Frank Angerano said:

I hear ya. Motor runs great. I found a new harness at a good price so hopefully its a wrap with about $140 bucks. Its in new condition so we will see!!!!!

$140 is a killer deal Hopefully it fixes it Electical is my worst subject !! 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Mike Hooper
      Hi everyone! I'm from New Zealand, and doing up a Suzuki Lt50 for the kids. This is the first bike I've ever worked on, and it's currently not running. Hoping that both Google and this forum will get me through! Haha

    • By HeWasRidinDirty
      I had to adjust the valves on this 500 (and  few other things) and I'm trying to get the cam timing right, and something is really out-of-whack here. It seems anyway. When I line up the dots like the service manual describes, the lobes on the 2 cams are in almost in the same position. According to the manual (and a youtube vid or 2) the lobes should be at aproximatley 10 oclock on the int and 2 oclock on the exhaust. These are nowhere near that. There must be a woodruff type key on the sprockets. I wonder if those are sheared off? Thanks for any input! 


    • By Joseph Miller
      Hi guys im new here and ive been doing alot of research on my polaris predator i was wondering if anyone on here has wired a different cdi up on there quad? Not a direct replacement that would simply just plug in. I know my white an w/red wires go to my pulsar my green an blue go to my reverse coil but im unsure which is + and which is ground also brown/w is a ground correct? What about purple? Black goes to my kill switch and red is my 12v supply........then ive got yelloww/red , yellow / yellow that goes to my rectifier..........any input on this subject is greatly appreciated thank you all
    • By colin james
      View File 2006 Polaris Sawtooth 200 & Phoenix 200 Service Manual
      This is the service manual for 2006 Polaris Sawtooth 200 & Phoenix 200 ATVs. Download all the chapters for the complete manual. 
       
      Submitter colin james Submitted 11/25/2018 Category Polaris ATV  
    • By Randel1
      I am trying to put a 1994 Suzuki 250 quadrunner back into service. I have it up and running like new but need to replace the plastics as they are brittle and crumbling due to age and sun exposure. I would like to purchase new parts either OEM or aftermarket but have had little luck in finding them. I would even consider used or salvaged parts in serviceable condition. Any help in locating these parts would be greatly appreciated. Thanks in advance.
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...