Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Mike Strayhorn

1997 Kawasaki 220 Bayou Will Not Start

Recommended Posts

last year I bought led lights when I was riding my 4 wheeler the lights started getting dim shut off

now my 4 wheeler will not start the battery is hot everything is dead I checked the fuse and its good 

would there be another fuse I am missing I'm took the led bulbs out and replaced them with the ones that was in there 

wonder what meh problem is

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


I would disconnect the LED lights, charge the battery and see if it starts. Could be that the battery is bad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you test the battery with a multimeter?  Sounds like low voltage.  Can you start it with the pull start and it run?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By h1000101b
      STREET LEGAL - ONE OF A KIND HARLEY DAVIDSON 4-WHEELER $9,500 OBO Sporster 883 bored to 1200cc built into a Street Legal Licensed and Insured 4-Wheeler. It has 400ex front end, 250r Rear end. All chromed out with new black gloss paint. I have a $500 Dakota Digital Speedometer to go with it (needs installed). I also have an extra rear gear and extra set of off-road mud tires and rims. Brakes need to be adjusted, and there's a few other touch ups that will place it into show quality. I haven't started it in a while. Ran Great last run. This bike has over $20k invested in work and time. It will go about 120 mph or more. With the other gear it will go about 60 mph. It rides great on and off road. It brings trophies and turns heads at shows. Shoot me a message or offer if interested. (May entertain trades). I will entertain any offers. This is your only chance to own a Street Legal 4 wheeler. Currently titles and registered in KY.




    • By dirtjunkie85
      Just wanted everyones opinon on riding glove I do long desert races and none of the glove i have wore seem to hold up really good they always wear fast and dont do much to prevent blisters any advice thanks.
    • By bodon
      Anyone know what the fuse terminal marked UNSWITCH  does  .  Even with the key off it is causing a drain on my battery and I'm trying to figure out  what that terminal goes to.  It's a 10 amp fuse. If I pull it the "short" goes away.  Thanks in advance.
    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
  • Similar Tagged Content

    • By Brother Buddy Gardner
      Hello everyone! I recently purchased this quad for a mere 300.00 and it is pretty clean for the year. I bought it from a guy who bought it in a storage unit. He didn’t know anything about it. I got it home and noticed it did not have an ignition coil for the spark plug. I bought the ignition coil, a new battery, new CDI box, new starter relay, new safety neutral relay, new carb and so on... I got it to turn over, but when I pull the plug and check for spark I have nothing.. it has a non factory starter button that works when I push it and turns the engine over no matter if the key or stop switch is on or off..not sure what that’s all about, but it does turn over..just no spark at the plug. Any help would be greatly appreciated! Thanks!
    • By Tom Pavlak
      Hi Everyone - Need some help.
      Got a nice little 220...clean machine. wiring is a mess. I have a diagram however, the one I have has 4 wires coming from the ignition switch not 2 like mine. So, I cant trace wires properly.
      There is a white one that runs to the Solenoid, and a brown wire...from the Ignition...I dont know where its supposed to go. Also, on the Solenoid, there are 3 wires..W to ignition, B to start relay and B/Y runs up to the front of the machine...and is not plugged into anything...and there isnt a "Mate" missing it. How do they plug into the 4 open shovels by the 20A fuse?
      I'm pretty sure my Lights and start switch/Lights are correct.
      Problem I cant get anything...new battery...cant get the start button to work, cant get any power to the lights or switches...so I know something is not grounded or..
      Any advice would be greatly appreciated.
      Tom
    • By 1911Neil
      I had a quad fall in my lap a couple weeks ago. The only things I knew about it was it was a Kawasaki Bayou 220, was in pretty rough shape and was free. I couldn't say no to a fun little project. I've been looking a different ATV forums gathering quite a bit of info and decided this was the one I wanted to join.
      Thanks to this forum, I found the VIN under about an inch of mud and cross referenced it to be a '98. It had been sitting outside for at least 5 years and was told it ran when parked, but had no brakes. Squirrels or mice had been chewing on the handlebar controls and it's generally just kind of beat up.
      So far, I've gone through the carb (not near as bad as I expected), freed up the brakes (will probably need new cables), replaced the spark plug, air filter, petcock and put a new battery in it.
      The gas tank had been empty and looked clean so I put some fresh gas in it and tried to crank it today. I got a neutral light, but the starter button did nothing. I tried pull-starting it and it wouldn't fire. I checked the plug and wasn't getting a spark. I started digging and found some potential issues and some definite problems.
      I have a wiring diagram I found on here but it's just a picture or scan out of a book and hard to read. I don't see a reference to a black/yellow wire, which is my first problem.
      First, it that a factory crimp? One of those wired looks like it goes to the connector in the 2nd pic. Is that just a spade lug type connector? I pulled on it with some needle nose pliers but it didn't seem to want to come off. In the 3rd pic, should there be a fourth wire?
      I've read through and bookmarked the threads Andrew Baker and Arizona have going but I figured I needed to start with these obvious issues first. I have lots of pictures, so if there is something else you want to see, just ask. If I don't already have a pic, I'll take one.
       



    • By Michael Rogers
      Ok, another newbie post here. Checking this stuff out in issues with lost compression. Wondering if anyone can tell by the pics and video of the cam is good, and whether you can see anything visibly with the valves and timing gear.
      Any input would be a great help. Been researching  youtube videos, but just not sure.
      2000 Bayou 220
      Valves
      I could test the exhaust, it looked like it was opening, closing and seating ok, but not sure about the intake.
      Gear

      CAM - looks like some wear on the outer ridges on both in spots, and one lobe to me looks kind of weird, but I don't know.

      Thanks
       
    • By Michael Rogers
      Well this is my first time tearing down an ATV. Have done a little work on 2 stroke's in the past, but not much. I'm needing some help. I've got a Bayou that has lost compression. I tested it, and it was like at 40psi. I had already set the timing on it, and it does have spark fuel, etc...
      My question is about the cylinder. To me it looks pretty toasted, but need some help in determining. It is a 2000 Kawasaki Bayou 220. I bought it not running, just to see if I can get it running so it has not ran since I bought it. This question is about the cylinder, and part 2 I have will be about the CAM.
      Any advice / help is greatly appreciated.
      Inside sleeve a line(left line) runs the length that I can feel with my fingernail. The line on the right I can't feel.

       
      Some rust it looks like on these two pictures.
       

      Thanks!
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...