Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Michael Kastanis

1991 Kawasaki Bayou 300 Stuck in Gear

Recommended Posts

Hey I have a Kawasaki 300 boyu and it die in 5 gear and can’t get in Neutral try rocking it and moved it back and forth but nothing can same one here help me pls

Share this post


Link to post
Share on other sites


To me. Sounds like it’s jammed up. Does it roll in gear? Can you select gears while it’s rolling? Does it run if you jack up the drive wheels, or at all?


Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any grinding of gears? Sounds like one of 2 things. Either a clutch kit because it goes into neutral when off. Or a blown gear. Be more in depth on your description. Can you shift when it’s off and not while running? Or what happens when you have it in gear and try to start it? Many factors can happen.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites


Having same problem. Took the clutch cover off and currently inspecting the centrifugal clutch. Worn down. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

  • Similar Tagged Content

    • By Gsk1500
      The clutch cover goes on and fits, but the little L chapped arm that has gear slots is concerning me.  It appears it goes to wear the clutch adjust bolts are on the cover. 
      Is there a specific way to tell how it mounts on the gears in relationship with the basket?
      I don't want to deal it up unless it's right 
    • By Grant Fellowes
      Hi guys New to the forum.  i ended up here google searching for info on a bayou 300 i have here  which has a nice squeek to it. looks very much like its not getting oil fed to the head.
      it was one of 2 bayous i got hold of to add to a third one i already had here.  it looks like the previous owner had diesel in the sump instead of oil.  its had fresh oil /filter in it but develops a squeek once it warms up. ive managed to work out the oil feed to the head is not getting anything so if anyone has  a circuit diagram not just the parts manifest that would help out as im still looking for a service manual to download.
       
      Cheers
       
    • By Lance Workman
      Bayou 300 has an occasional missfire. I can pull the plug and it’ll spark every once and a while. I’ve read the service manual but don’t understand the testing of the excited. Here is the wire I have coming from the stator area. Also primary winding resistance is high. Thanks guys!



      Also it a 2000 year model
    • By Jeff Comstock
      Help a brother four legger out
       Bayou300 acts like it's flooding if it's it's in the Alabama sun all day but, I've cleaned the carb. Sometimes it'll backfire even though the timing and valve lash are in spec. Thought it was sticking float but after 2 times cleaning the carb I'm lost. So
    • By mike costa
      Motor starts right up, but when I open it up past quarter throttle it bogs way down while ridding, the longer it runs the worse it gets. If I just leave it in neutral and  give it full throttle it revs up and down. 
      Back history:
      Bike sat for 3 years,
      Installed new plug, cleaned the fuel tank, took it to a shop and had the carburetor gone though.
      Picked up from shop, motor bogged down first day and barely got me back to the truck an 1 mph.
      Took back to shop after a month I was told it had a bad plug, I told him I just replaced it.
      Got quad home and it is doing the same thing!!!!!!!!! 
       
      Thanks in advance for your support!
       
      The carburetor has recently been gone through by a shop
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...