Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts



we're just starting to have fun now.....I hung up my summer gear and brot the snowsuit forward in the closet.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

well its been awhile so heres a little update.

as most of you know my quad blew up at the begining of the year. well its been rebuilt to a 406. and since my birthday is within the next month, my dad decided to buy me a jardine RT-4 slip on for 85 bucks off ebay.

another thing is my clutch cable is streched so ill have to buy a new one, but thats such a small inexpensive fix its probbly not worth metioning haha

heres a link to the auction

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Parts-Accessories___JARDINE-RT4-S-O-EXHAUST-W-SPARK-ARRESTOR-HONDA-TRX400_W0QQitemZ220348778617QQddnZPartsQ20Q26Q20AccessoriesQQddiZ2811QQcmdZViewItemQQptZMotors_ATV_Parts_Accessories?hash=item220348778617&_trksid=p4506.c0.m245&_trkparms=72%3A1171%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318

Edited by powermaddd400ex

Share this post


Link to post
Share on other sites

woohoo

well i finally piped it,

found a jardine RT-4 slip on for 85 bucks on ebay awhile back and snatched it. it sounds sick :D

only mods ill be doing to it now will be

jets

uni air filter

and MAYBE a steering stabilizer. but after that im saving for a 450.

heres a cell phone pic of the pipe.

exhaust.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites


Dude, NICE! i love your 400. idk why but i do. i'm going to buy 05 plastics for my 02. i want to powder coat the frame but, i dont want to take it a part, it would kill me to have it in pieces lol :( pipe loud? mines redonk. i have a white brothers e series. i would make a video but i'm lazy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks man that means alot.

i would love to get my frame and subframe PCed but im to lazy and its not really worth it since ill be looking for 450s whenever our economy picks up.

yep she's a loud mofo, i love it :D

my buddy has an e series without any disks on his 99 and its ungodly loud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey i have a 07 trx400ex with a nmotion slip on and it gave it the power i wanted and a great sound for cheap . . . think you should look into it .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey i have a 07 trx400ex with a nmotion slip on and it gave it the power i wanted and a great sound for cheap . . . think you should look into it .

where the heck did you find that?!

i wanted an nmotion shorty but never could find one for the 400.

but the quad is pretty much done now, as soon as it is paid off we'll be selling it(maybe part a few things out) and buy a 450.

so im not throwin anymore money at her xD

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Aleksandr Boreesenko
      doesn't idle at times but sometimes when it does as soon as I touch the throttle it just shuts off, what could possibly be the problem? I thank you very much for any help, Thanks.
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Trent Finnessey
      So I’m 14 years old right now..... I’m a pretty good rider for my age, I have a 98’ 300ex that I’m tryna sell. I’m thinking of a 400ex or should I skip the 400 and just go to a 450r or something along those lines? 
    • By Ed Zeppeli
      Hi,
      Oddly I'm having  a hard time ordering front brake shoes for my '98. 
      I'd appreciate recommendations on decent, widely available shoes if possible. Ideally available in Canada on short notice.
       
      Thanks much,
       
      Warren
  • Similar Tagged Content

    • By h1000101b
      STREET LEGAL - ONE OF A KIND HARLEY DAVIDSON 4-WHEELER $9,500 OBO Sporster 883 bored to 1200cc built into a Street Legal Licensed and Insured 4-Wheeler. It has 400ex front end, 250r Rear end. All chromed out with new black gloss paint. I have a $500 Dakota Digital Speedometer to go with it (needs installed). I also have an extra rear gear and extra set of off-road mud tires and rims. Brakes need to be adjusted, and there's a few other touch ups that will place it into show quality. I haven't started it in a while. Ran Great last run. This bike has over $20k invested in work and time. It will go about 120 mph or more. With the other gear it will go about 60 mph. It rides great on and off road. It brings trophies and turns heads at shows. Shoot me a message or offer if interested. (May entertain trades). I will entertain any offers. This is your only chance to own a Street Legal 4 wheeler. Currently titles and registered in KY.




    • By Trent Finnessey
      So I’m 14 years old right now..... I’m a pretty good rider for my age, I have a 98’ 300ex that I’m tryna sell. I’m thinking of a 400ex or should I skip the 400 and just go to a 450r or something along those lines? 
    • By Justice Owens
      Hey guys, any ideas would be greatly appreciated on this. 
      So it started a few months ago, riding with some buddies and my 400ex all of a sudden lost power. Wouldn't fire, wouldn't sputter. Towed it home, and then it fired right up. It continued this pattern for a week or two, ran perfectly for varying amounts of time, suddenly died, and would start right back up if I waited 20 mins or so.
      Now we get to the next phase... I was dinking with it one day, I think I pulled the carb off and cleaned it out, (not really dirty but just to be sure) and I was trying different fuel screw adjustments. At any rate, I didn't notice much change, except obviously running a little poorer when I had the fuel screw in the wrong place. I took it on a quick ride around the block, and it was just fine. Ran awesome, had lots of power, etc. Then went around the block again and it died on me this time right as I revved it. Ever since then I haven't been able to get it to start. 
      Now when I turn it over, it sputters, fires a touch, but won't start. Ever. I replaced the plug, CDI, and coil, with no change. I do know that it has spark, but I don't know for certain that its big enough. After replacing these with no change I popped the carb off and tried firing it up spraying some either right into the intake. Upon doing so, it revved right up, but obviously there was no carb so it didn't stay running for long. While spraying the ether it seemed to run just like other engines I've tried spraying ether into no popping or backfiring etc. When it fired right up on the ether, I figured I must have a carb issue, so I just bought a whole new carb instead of taking the old one apart for the 800th time. When I put it in, there was no change whatsoever. Still turns over and sputters, but won't fire up.
      I am completely befused, and any input would be graciously accepted. If you read through all that your a trooper, so thanks very much :) 
    • By Bob Hill
      I need a motor but i really dont hsve lots of cash and im on the kenai peninsula. Up here in Alaska i really need help
    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...