Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

Well, I have successfully made it into the "I have no life but QuadCrazy" club:biggrin::laugh:

....and I wouldn't have it any other way. Much love to you all, thanks for taking up so much of my boring life.:laugh::laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites








Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By quadcrazy
      If you are a new member, why not introduce yourself? This community thrives and grows with you and all our current members! We all want this community to grow and encourage new member registrations. That being said please help out QuadCRAZY by inviting other atv'ers to the community.
      QUADCRAZY NEEDS YOU!
    • By pokolbinguy
      Hi All,
      Following on from the brief interlude in the "introducing myself" thread....
       
      In a nutshell, I acquired a YFM250 Moto 4 (1991) for cheap recently with the previous owner citing "no spark, needs a new magneto coil and I don't have time to fix it"... anyway I am dubious that the magneto/generator is the issue and thinking more along the line of ignition coil as after a clean up of the magneto I was able to get a rather decent voltage reading off the magneto with pull start and resistence readings seem to check out that the magneto is all ok (all 3 x phases = 1.2 ohms and no run to ground)
      None the less I ordered a new Ignition coil and Magneto/generator coil and am waiting for them to arrive.
       
      In the mean time I cleaned up the current Magneto, popped in a new battery and sparkplug, checked out all the wiring harness, all seemed good except I came across the "neutral switch" wire was broken.
       
      After wiring up a new neutral switch wire, the neutral light now comes on  (small win) and the starter relay (attached to rectifier) now clicks. If I hit the starter switch on handle bar the starter motor spins and if I  pull the cord starter I get a spark on pull....YAY!! I'll try and attach a video below if possible.
       
      So onto the starter motor. Starter solenoid seems to work A-ok, even if it looks crappy and starter motor spins as it should when I hit the start switch....but here is my issue.
       
      When the starter motor runs it turns Cog #1 and Cog #2 (see photo below)....but the chain in the back of the starter which I assume is the timing chain, does not move and there is no apparent movement of the piston in the cylinder.
       
      If I turn it by hand (per photo) or with the pull starter however the chain moves and the engine turns. However cog #2 rotates but not fluidly with the "Crank" (part I turn by hand) for the lack of a better word to use if that makes sense?
       
       
      Is there a grub screw or similar on Cog #2 that fixes it to the center shaft to make it all turn when the starter motor is run? Could there be a part missing? Previous owner had the starter apart so could be possible?
       
      The outer/front part seems to be on a key-way so not sure how to remove this easily to check how Cog #2 is attached.
       
      What am I missing here?
       
       
       
       
       

      spark_baby.mpg


    • By YamahaGrizzly
      Billy went all out and bought N2deep Snorkels, Rubber Down customs Rad kit and Rox speed fx Risers for his Grizzly 700. It took a solid 3 days in the shed to install all this new gear on Billys Yamaha grizzly 700! We cant wait for the next time we get out and go on a run! should be this week actually! gonna be good to get the Yamahas grizzlys and Kodiak together!
    • By KrazzzzzyHorse
      With a name like QuadCrazy I feel at home right from the start. I live in Houston Texas and just picked up two quads for me and my son. 
      I wanted to start by saying hello to all and find out if there are any others here from the Houston or Texas area. 
      Cheers
      KH
    • By Admin
      For anyone interested, QUADCRAZY goes back to 2003 so I decided to look us up on https://web.archive.org/
      2003 (images no longer exist on the server)

       
      2007

       
      2008

       
      2012

       
      2016

       
       
      2018

  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...